Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vecka 13 | 2017

Denna veckan har varit seg, men ändå skön. Jag har bott i Uppsala i ett par dagar, slitit med träning och kosthållning
(berättar mer om det i min vlogg som kommer upp imorgon bitti) och invigt mina sneakers för året!
 

Ögonblick från min vecka
Den här veckan var jag på Vårdcentralen och tog blodprov. För ett tag sedan testade jag nämligen min pappas blodtrycksmätare (han fick en stroke för 1,5 år sedan och måste nu kolla sig regelbundet) och märkte att jag hade oroväckande högt blodtryck. Eftersom hela pappas del av släkten lider av högt blodtryck och flera har fått strokes, så är det såklart något jag tar på väldigt stort allvar. Mitt blodtryck var fortfarande lika högt när jag var på läkarbesök, så nu är mitt blod inne på en rad olika tester, jag ska genomföra ett "24h-blodtrycksprov" och sen blir det eventuellt men troligtvis en utredning. Läskigt, men skönt att ta hand om det i tid.
 
Det har inte vart många knop denna veckan - skönt. Har gått runt på stan.
 
Lagerhaus hade mina absoluta favoritdjur som koppar, så det var svårt att gå därifrån tomhänt :)))
 
Jag och praktikant-Klara såg hyffsat muppiga ut på väg hem från Indiska i fredags ? #TeamSandqvistBags
 
Spenderade en kväll på Wagamama och fick ännu en gång en oväntad present av min syster?! Det börjar bli en tradition att ge varandra gåvor på det här stället (sist vi var där fick mamma en present av mig helt random) 😉
 
 Här var vi och såg Skönheten&Odjuret på bio! Skulle sett den på premiärdagen (eftersom jag längtat efter filmen ända sedan jag såg att den skulle komma för TVÅ ÅR SEN), men hade sån jävla migrän, så det gick inte :'(
 
Vädret har ju vart schizofrent, som ni vet. Här toksnöade det. Efter rekordvärmen på 20 grader jag fick känna i Uppsala.
 
Och sen blev det vårsol och 15 grader igen. Jag och Filip åkte ut till hans föräldrar.
 
Filip hjälpte till att ta ner en bruten gren som fastnat uppe i trädet.
 
 Jag fick hem min krona från Armstreet!!!!!! ÅH den är så fin! :') Den kommer bli SÅ PERFEKT till min drottningklänning sen!
 
 Sen hade jag och Filip picknick på min favvoklippa innan han åkte hem för någon timme sen. Mys!
 
 
 
Saker jag tänkt på
» Så händer det igen. Jag vet inte om jag drömmer något som påverkar, men jag vaknar alltså mitt i natten med flykänslor och vet inte vart jag är. Jag stirrar på min byrå, på min lampa, på mitt kök med mikron där uppe på hyllan - men i nattens och drömmarnas bojor känner jag inte igen mig. I säkert trettio sekunder håller det på. Chockuppvaknandet, stirrandet för att försöka lokalisera vart jag är, den hetsiga andningen och jag som tom sätter mig upp för att göra mig redo att springa. Sen är det som att dimman lättar och jag inser att jag är hemma.

Det är så konstigt. Detta har hänt så många gånger nu. Säkert en gång i veckan, när jag sover hemma själv. Det händer aldrig när Filip är här, eller när jag sover på annan plats. Det är en sådan fruktansvärd känsla, när jag inte känner igen mitt eget hem. Vad är det som är fel?

 
TILLÄGG: Fick sedan veta av läkaren (när jag var inne för blodprov) att detta kan bero på att jag pendlar och sover mycket på olika platser. Och ja, det stämmer ju. Jag sover väldigt ofta i Uppsala och jag sover ännu oftare med Filip. Så tydligen blir min hjärna förvirrad och därför vaknar jag mitt i natten. Cray cray..
 
 
» Att jag är så urled på alla "Goals-bilder" på instagram. Jag spyr på det. Vad är det för jäkla trend?! De bilderna som tas enbart för att vara goals och där ögonblicket är så himla forcerat, att de knappast njutits något i verkligheten. Kanske blir jag extra sån för att jag har varit med bakom kulisserna när dessa bilder tagits (med flera olika personer), så jag vet att verkligheten i många fall faktiskt är värre än vad man som tittare någonsin kunnat föreställa sig. Nog för att man vet att man ska ta sociala medier med en nypa salt (även mina sociala medier hehe), men det här är liksom bortom alla gränser. Please make it stop...
 
 
Tips, favvisar och annat kul

» Skönheten odh Odjuret. Ja, jag var ju på bion och den var... wow. Så vackert gjord! Men lite udda känsla när odjuret förvandlades till Dan Stevens men en guldgloria om sig (i alla fall eftersom jag själv kopplar honom stenhårt till Downton Abbey och har svårt att se honom som någon annan karaktär haha)

 
» Mathilda och Andreas podd. Jag brukar ha lite svårt för "tjejsnack"-poddar som drivs av personer som jag inte vet någonting om. Men så började jag lyssna ändå på Mathilda och Andreas podd och fastnade rätt snabbt för att de pratar om så många intressanta ämnen och på ett väldigt ärligt och rättframt sätt. Nu känns det som att jag börjat lära känna dem och plötsligt har podden blivit ännu bättre!

 
Förra året då...? Det börjar SERIÖST bli LÄSKIGT nu hur LIKA mina veckor är mellan åren?! Det är fan sjukt, men förra året var jag alltså på promenad med min kille ute där hans föräldrar bor. Jag har inte promenerat där sedan dess, men gick ut där IDAG och promenerade förbi stället där jag tog första bilden i veckosummeringen från vecka 13 förra året, medan jag tänkte "åh den där iphonebilden som jag tog, den blev så fin ändå". Det är alltså EXAKT ETT ÅR SEN?! Wtf. Har inte vart ute hos hans föräldrar sen typ.. i julas?! Och som sagt inte gått där ute på ett år. Knäppt är vad det är.

30 comments on “Vecka 13 | 2017”

 1. ÄNTLIGEN någon som håller med mig om "goals"-fenomenet!! Det enda som händer är att alla får ångest över att de inte lever som ens kompisar/bekanta verkar leva enligt sociala medier - och iom att ingen egentligen lever ett "goals"-liv annat än på Instagram så får vi ångest över något som inte ens sker i verkligheten...

  Så jävla trött på att knappt kunna vara inne på något socialt medie utan att få ångest över att jag åt lite choklad igår eller inte varit ute på joggingrunda de senaste 5 dagarna.

  Jag hoppas därför innerligt att du inte hoppar på det tåget och börjar blogga alltför mycket om hälsa, viktnedgång etc.; eftersom nevnarien.se för mig har varit en fristad från allt sånt. ? Din blogg är istället en plats där jag kan släppa loss min inre dröm om medeltiden och min kärlek för fotografering - så tack för att du delar med dig av dina förverkligade drömmar! ?

  1. Men ellerhuuuur... så himla onödigt. Och de som jobbar för att bara lägga ut goals-bilder verkar ju inte må så bra av det heller... Snacka om dålig cirkel :S Och nej, jag kommer aldrig någonsin blogga om viktnedgång. Det finns inte på världskartan, så det behöver du inte vara orolig för. Mitt hälsofokus ligger på att ha ett liv där jag är lycklig och mår bra. ? Att jag pratade om träning och kost i min Youtubevideo hade bara med inre balans att göra - och jag ville bara få det ur mig, för att det är en sån stor del av mitt liv just nu. Både pga att jag mått dåligt och pga mitt blodtryck. ?

 2. Håller helt med om detta "goals-fenomen"! Det är så patetiskt så man skrattar bara åt hur folk orkar lägga ner sådan energi på det :0 (Instagram tar väl iofs pris i mest ytliga sociala media, men ändå...)

  Hoppas att det blir bättre med blodtrycket, alltid bäst att vara på den säkra sidan som du säger 🙂
  kram <3
  Emma

 3. När jag växte upp hade jag också sånadär night terrors. Sjukt obehagligt. Jag brukade skrika rakt ut också, liksom gallskrika jättehögt för jag var så jävla rädd, fast jag märkte aldrig själv att jag skrek. Jag typ visste att jag var i mitt rum fast jag fick panik på att jag inte kunde komma ut. jättekonstigt och svårt att förklara. Jag lärde mig typ försöka tänka rationellt och inte få panik när detta hände, och jag började alltid fippla med lampan och försöka tända den. När jag tillslut fick den tänt vaknade jag och lugnade ner mig, men ibland gick det inte och jag fick känna mig fram över hela rummet för att hitta taklampan. Det som hjälpte mig var att ha på Astrid Lindgrens barnen i bullerbyn på stereon, haha, jag blev liksom lugnare av att somna till något så behagligt and familiar, och om jag vaknade och hörde det ljudet så visste min hjärna liksom vart jag var och jag fick inte panik lika mycket. Jag tror att jag upplevde detta för att jag vari orolig generellt i mitt liv, jag ville inte växa upp riktigt, och kände mig allmänt orolig för att bli vuxen typ, så det är väl klart ens sömn påverkas av det också...

  1. Sjukt läskigt! Jag upplevde detta i natt också.. men var typ beredd på det denna gången, eftersom det var första gången jag sov själv på tre nätter. Får väl lära mig att leva med detta haha

 4. Åh läskigt med blodtrycket, men bra att kolla upp så kan man ju hantera och ta hand om det! Ta hand om dig! ?

 5. Vad läskigt med blodtrycket! 🙁 Vet dom om det finns någon koppling mellan det och dina migränanfall? Vi har problem med blodtrycket i min släkt också, så jag är alltid skitnervös när jag ska mäta blodtrycket - vilket förstås gör det högre haha! Än så länge ligger jag på en bra nivå så jag hoppas att det förblir så länge...

  Vilken sjukt fin krona, du kommer vara så sjukt magiskt majestätisk på MTV! 😀

  /Ellen.

  1. Har faktiskt ingen aning! Men jag tror inte det. Min mamma (som inte har högt blodtryck) lider av mycket migrän, så jag tror mer det är genetiskt via henne. Och kroppens sätt att säga ifrån när jag pressar på. :)Och TACK!! 😀 😀 😀

 6. Jag håller på med en serie inlägg om vilka bloggar jag läser och undrar om jag kan få använda några av dina bilder till länken till din blogg?

 7. Jag stängde ner Facebook för nästan exakt ett år sedan.
  Saknar inte det. Har bytt Instagram helt och följer bara mest random personer så det inte kommer upp sådana foton. Jag har varit träningsnarkoman. Jag har varit den personen många retar sig på. Men jag är på andra sidan nu. Dels för att det dödade min glöd. Hetsen. Målet.

  Bra att du har koll på blodtrycket.

 8. Hoppas du får snabb hjälp med ditt höga blodtryck <3 Så bra att du märke det i tid 🙂

  Vad var det i paketet du fick av din syster? 😀

 9. Kattmuggen på lagerhaus alltså <3

  För övrigt har jag läst din blogg i ett år nu, kände så väl igen bilderna från förra året. Sjukt, det känns ju som igår jag såg dom nästan.

 10. Jag måste följa fel, eller snarare rätt kanske, personer på IG då för jag är inte ens säker på att jag sett det här fenomenet? Är det när folk taggar bilder på perfekt mat/kropp med #goals? Eller något mer avancerat än så?

  1. Ja jag följer ju en del personer som jag kanske borde avfölja. Eller så kollar jag för ofta i "Utforska"-fliken haha... Nej det är när folk tar bilder bara för att det ska se hur lyxigt/coolt/fantastiskt/goals/drömliv ut, iscensatt alltså. Bara för likes.

 11. haha, guud, var SÅ svårt att hålla sig skratt när Dan kom där med det långa, blonda hårsvallet! Föredrar honom som Matthew 🙂