Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Sykurs för medeltid- & sagointresserade

Centrala Uppsala 6-7 maj
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotografer: Therese Andersson & Henrik Jensen
 
 
Ni vet ju att jag håller på och sy en sagoklänning i "drottningsstil"?
Projektet är väldigt stort och avancerat för mig, så till min hjälp har jag Linda på Handcrafted History. Nu håller hon en sykurs i Uppsala helgen 6-7 maj, där man får hjälp att tillverka sina egna medeltida eller sagoinspirerade kläder! På kursen får man lära sig att göra sina egna mönster, hur man prova in tajtare plagg, mer om passform, siluetter, ärmisättning, sömnad både på maskin och för hand, samt såklart även personliga tips och sömnadsknep. Verktyg, mönster och symaskin kommer finnas på plats, så det är bara att ta med dig dina halvfärdiga kreationer eller önskat tyg!
 
 
För den som tycker att det känns bökigt att ta sig till Uppsala, så kan jag (som van Uppsala-Sthlm-pendlare) försäkra att det är supersmidigt att ta sig till Uppsala från Stockholm. Antingen 40min med SJ regionaltåg eller 50min med pendeltåget. Platsen vi ska vara och vara på ligger supernära stationen i Uppsala, så man går dit på dryga 5 minuter 🙂
 
Jag kommer också att vara där och sy på min nya klänning och supa i mig en massa kunskap, så hoppas att vi ses där! ?
Spara
Spara

15 comments on “Sykurs för medeltid- & sagointresserade”

 1. Men alltså...! Jag missade Lindas kurs här i Luleå för att jag var utomlands, och nu svider det lite extra att läsa det här. Nåååååjaaaaaa, har en massa föreningsfolk som nu har stenkoll på hur man gör en toile, så jag får utöva utpressning 😉

  /Ellen.

 2. Ja, det ska bli så himla roligt! Sitter precis med en ny tygbeställning som kommer lagom till kursen.

  Bra där Elin att fråga om det var reklam- när jag blivit superkänd och rik så kommer jag lätt hyra in Nevnarien som fotograf åt mig. Men tills vidare dricker vi kaffe och syr tillsammans =)

  (Visste ni att kaffe och fika ingår på kursen. Sjukt bra! Komsi komsi *lockar*)

 3. Vilma; jag hade en kurs i Luleå förra helgen =) Håll utkik på min blogg eller fb-sida för kurser i framtiden. Jag finns i hela Sverige!

 4. Nu måste jag vara petig, det är ju faktiskt 55 min med pendeltåg OM man vågar åka, det är inte ofta dom tågen går i tid. Van pendelare Västerhaninge-Uppsala. Haha! Litar aldrig på tåg utan tar alltid bilen.
  Tips från coachen: billigare med SJ än SL! 🙂 Speciellt om man är under 26/studerande.