Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Jag vet att jag behöver skogen

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
 
När det går trögt med fotandet och inspirationen tryter... då finns det en plats som alltid levererar.
Först "orkade" jag inte ta mig dit, även om det bara är en kort cykeltur bort. Sedan undrade jag varför - är det så mycket härligare att sitta hemma och trycka? Nej, det är det inte. Dessutom behövde jag köpa pappersnäsdukar och toapapper, så jag lastade kameran och stativet på cykeln och svepte iväg nedför backen.
 
Tänk att det här sället aldrig gör mig besviken. Först såg det ut som att det skulle bli en molnig solnedgång, men så fort jag kom upp på berget, så kikade solen fram. Alldeles röd var den innan den sjönk bakom husen i horisonten.
 
Kommer ihåg i något avsnitt som jag såg av Paradise Hotel när en kille sa att han "aldrig faktiskt tittat på en solnedgång". Jag satte i halsen. Tänk att en sak kan vara som livselexir för en person och något helt i perferin för någon annan.
 
Nu mår jag hur bra som helst i själen! <3
 
 
 
 
 
 
 

38 comments on “Jag vet att jag behöver skogen”

 1. Vad kul att se att det i just denna stund också är fler i nöd på toapapper, och att det får hittas möjligheter att ta sig ut. Har med inspirationsbrist, plus ett nytt jobb där det går trögt i starten. Behöver ut och köpa toapapper, solen går ner så det är lockande 🙂 kör på samma!

 2. OHHHHH! Älskar bilderna! Fångar solskenet sådär perfekt.
  Kände precis så där tidigare idag, orkade inte gå ut. Och så kommer man ut och det är varmt och solen ger allt ett underbart gyllene sken! Det är magiskt!

 3. vilket jävla uttalande av den killen :O chock! fast man kanske inte ska ha så höga förväntningar på ph-deltagare! haha, det här är så vackert <3

 4. Otroligt stämningsfulla självporträtt som får en att önska att man var den som fångades av din kamera. Hoppas på att se fler foton av det här temat och den här stämningen!

 5. Vad härligt! Borde verkligen börja tänka på samma sätt som dig när jag ska fota och allt bara känns trist! 🙂

 6. Åh va skönt att du kom iväg till skogen! <3 Det är ju bevisat att natur har läkande kraft för sinnet, och jag tror träden är snälla och faktiskt vill hjälpa oss 🙂

 7. Åh så härliga bilder! Så himla magiskt! Älskar stämningen. Synd att jag har så långt till skogen. Tar typ en halvtimme med bil. Mer sånt här om jag får önska! 😀

 8. Skogen och naturen har verkligen magiska krafter, blott ett andetag därute kan göra underverk. Jag vet helt säkert att jag hade gått sönder om jag inte fick vara ute. Staden hade kvävt mig (även om jag bor i en mini-stad). Vi hör ju faktiskt hemma i naturen <3

  Fantastiska bilder, som vanligt också 🙂

  1. Ja! Jag längtar tills jag har möjlighet att ha en sommarstuga (som man visserligen kan vara i året om, men iaf..), skulle vara så himla härligt och mysigt!

 9. Bilderna i detta inlägget!? Så fantastiskt fina och stämningsfulla! Älskar båda bilderna på dig med solen och håret i ansiktet. Dom är heelt magiska. Du är så himla bra, och fin! <3

 10. Naturen är livsviktig för oss alla, vi har bara kommit olika långt i insikt om det tror jag. Vi hör ju ihop med naturen, är en del av den! Jag som nyligen börjat ett nytt sätt att leva - för att överleva! - tar mycket hjälp av naturen. Bara att bara där, är läkande och rofyllt. Jag pratar lite ibland med tallarna på vår tomt vid sommarstugan, och baske mig om det inte deras svar jag kan höra i talltopparna... Och doften, doften!

 11. Åh, vilka vackra bilder <3

  Men alltså solnedgångar. På riktigt - finns det något bättre?! Kan inte ens tänka mig ett liv utan att titta på solnedgångar. Verkligen ett livselixir, som du säger.

  /Ellen.

 12. Känslan av att inte orka har jag konstant, trots att jag vet hur gott jag mår av att komma ut i skogen en stund. Blir så trött på mig själv, men glad när jag väl kommer iväg åtminstone. Blir inspirerad till att komma iväg lite oftare av det här iaf 😀