Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Bananpannkakor framför kameran

Recept på Bananpannkakor med vanilj, blåbär och nutella. 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM

Det här är en av de roligaste bilderna jag tagit tror jag.
Förmodligen för att det var första gången som jag verkligen planerade inför en stillebenfotografering (jag brukar bara dra ihop något av det jag har när jag har tråkigt eller stressfota maten om den råkat bli bra någon dag).

Den här gången visste jag att jag ville fotografera en tallrik med pannkakor. Jag visste att jag ville ha en brun tallrik och att jag skulle ha en sked med nutella vid sidan om. Så jag och mamma åkte till två olika second hand-butiker i stan och letade efter den perfekta bruna tallriken. Jag hittade även duken som ligger under tallriken och en rad andra saker som jag kan använda som rekvisita under kommande fotograferingar (yay!).

Sen ägnade jag tre timmar en dag åt att sätta upp kulissen, styla, göra pannkakorna, lägga upp, dekorera och sedan fota fort som bara fa-an. För nog fick det gå fort alltid. Florsockret smälte liksom in i sirapen (som typ är osynlig, men äsch, den var inte så viktig) och försvann.

Det var SÅ KUL! Och det blev så bra. Behövde knappt redigera bilden, för att ljuset var så bra och min nya kamera är verkligen världsbäst på färgåtergivning. Fullträff. La bara på kontrast, så var det klart!

Här kan ni se en vlog som jag spelade in,
där jag berättar om hur jag gick till väga när jag fotade bilden 😀

55 comments on “Bananpannkakor framför kameran”

 1. Haha åh!! Jag älskar det här, så fint det blev! Så kul att få se hela videon hur du gick tillväga. Hur känns kameran förresten? Som en dröm?!

  Keep up the good work!!?

 2. Det blev superbra! Gillade verkligen denna videon så jag hoppas på fler 🙂 Och den där plåtlådan som du visar upp från secondhandköpet är en brödform 😉

 3. Hej, jag vill bara berätta att jag har nominerat dig till utmaningen Liebster Award på min blogg. Kolla in där för mer information 🙂 kram.

 4. Så roligt med videon! Hoppas vi får se mer av sånt 🙂 hade ju vart roligt om slutklämmen på filmen var att du åt pannkakorna heheh (för det hoppas jag du gjorde?!)

 5. Så jäkla snyggt! Och riktigt kul att få se behind the scenes! ;D Kan du inte göra en recension om kameran sen också? 😀

 6. Så snyggt! Åh, man blir ju hungrig av att se bilderna och sugen på att fota, haha! 😀

  Alltså älskar när tekniken bara gör det man vill att den ska göra! Känner att jag börjar växa ur min kamerautrustning en aning och är på jakt efter en ny, mer avancerad, kamera. Men som student är det ju inte helt optimalt att gå och köpa vilken som helst, tyvärr!

 7. Alltså åh så himla bra det blev! Älskar att färgerna ger ett sånt lugn. Och att det känns riktigt rustikt!

  Dessutom kan jag ju inte hjälpa att jag blir lite hungrig ?

  /Ellen.

 8. Alltid så fina filmer men nu vet jag inte vad som hänt, dina filmer har lyfts ytterligare ett snäpp! Du är väldigt begåvad!
  Är nyfiken på Mark 4:an, läst både bra och dåligt men så är det väl med många nya flaggskepp när de lanseras.
  Vad filmar du med när du gör dina videos? Din förra unboxing film var sagolik, hur ställer du in ljuset, känns som du överexponerar lite för att få det ljusa skira?
  Jag har nyss fått en gopro i min hand, ska se vad jag kan åstadkomma med den innan jag ser över att välja 4:an.
  Och du, grattis till steget till egen kreatör!

 9. Superfin bild! Har aldrig gillat bananpannkakor, tycker verkligen de bara smakar banan?! Vill så gärna tycka om dock, haha.. himla fint hur som helst, blir inspirerad vill fota mer mat nu 😀

  1. Haha I knoooow, förra veckan hade jag en så dålig fotovecka - hade INGA bilder. Och jag var på superdåligt humör. Och igår glömde jag - så idag kommer det! haha

 10. Älskar att se det här haha!! Och den här tomheten du säger O-M-G vad man känner igen det. Det är grejer ÖVERALLT och är så stökigt och man har inte alls lust att plocka undan man vill ju bara käka och kolla på bilderna hahaha<3

  Och kreativa uppställningar inför stilleben; jag ställde gammelfarmors antika bord ovanpå en köksstol, drog ut det inbyggda skärbrädet (sådana ovanför typ ett golvskåp i köket) la det ovanpå bordet, tog sedan ett skärbräde på skärbrädet och sen på med grejerna. Man får vara kreativ 😉

 11. Hej Elin!

  Måste bara säga att jag älskar dina videos, och denna fick mig verkligen att förstå hur mycket jag saknar att fotografera. Du inspirerar mig till 1000! Grym video!

  Fortsätt med det du göra 🙂 <3

 12. Jättebra video! älskar hur du planerar 😀
  Hade en fråga om din bakgrund som du använde, undrade vart du hade köpt dem 😀 ?

  1. Jag köpte dem superbilligt på en butik som sålde tapeter och golv och som skulle lägga ner. Men jag antar att man kan kolla med andra lokala butiker vad de gör med sina visningsexemplar av tapeter när de utgår ur sortimentet 🙂

 13. Hur gör du för att få fokuset på bara ett ställe? Jag har en Canon eos 700d-kamera men ibland kan jag aldrig få till fokuset, har du något tips Elin?

 14. Hur gör du för att få fokuset på bara ett ställe? Jag har en Canon eos 700d-kamera men ibland kan jag aldrig få till fokuset, har du något tips Elin?