Kalasgod mat som går snabbt att laga

Detta inlägg är i samarbete med Kronfågel
 
 
 
 
 
 
 
Jag är verkligen en sån person som hellre gör något annat än lagar mat. Jag har liksom inte tid för livets nödvändigheter (äta, sova, gå på toa)! Haha. Varför kan man inte bara få vara kreativ hela dagarna, utan störningsmoment?? 😉 Så dagens samarbete här på bloggen kunde inte passa mig bättre! Jag har precis testat Kronfågels nya Minutkyckling – en förpackning med ätklar kyckling, som både kan serveras varm eller kall och som finns i tre olika smaker: Classic, Cesar och BBQ.
 
Den här gången blev det varm kyckling och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet, för det blev så himla, himla gott! Rätten gick magiskt snabbt att göra (15min) och jag hällde i princip bara ner alla ingredienser i en gryta och gick därifrån – awesome! 😉
 
 
Nudelsoppa
1 paket Minutkyckling Classic
100g glasnudlar
1/2 burk kokosmjölk
5dl vatten
200g frysta wookgrönsaker (jag tog Thai)
Några champinjoner
1 bit buljong
1 msk Kikoman Soya (jag öste iof bara på, så oklart hur mycket det blev haha)
1,5 tsk röd curry pasta
salt, cayennepeppar, chilipulver
En klick turkisk yoghurt
 
Värm upp kokosmjölken och vattnet i en kastrull. I med buljongen, grönsakerna och champinjonerna och låt det stå, tills de är genomkokta. Undertiden kokar du nudlarna, som du sist häller i tilllsammans med hela paketet minutkyckling. Smaksätt med soya, currypasta och kryddor. Servera med en klick turkisk yoghurt (det är både snyggt och bra om man råkar krydda lite för starkt hehe…)
 
 
Verkligen ett tips för lata dagar! Och nu har jag äntligen hittat något att variera mina grekiska mackor med… 😉

3 kommentarer

Kommenterarens avatar

Uppfriskande med någon som inte är världsbäst i matlagning eller ens har intresset för att bli världsbäst!
Det lät helt klart gott och perfekt att slänga ihop när man kommer hem från jobbet och alla är hungriga.
Tack!

Kommenterarens avatar

Åh det måste testas, hatar att laga mat som tar tid, haha. Brukar göra en pastarätt med pesto som man bara blandar ihop och lägger på lite chashewnötter, ruccola & parmaskinka. Lätt, & gott. Win win! (:

Kommenterarens avatar

Åh så gott ? ska göra kyckling med kokosmjölk idag men tror inte minutkyckling finns här i Norge (och allt är dessutom stängt på söndagar)

Gillar curry pastan som man köper i asiat butiker mer än dom man köper på Ica dock.

Nu blev jag hungrig 🙁

Kommentera