Före & Efter: Effektfull himmel i Joshua Tree

12
Här kommer tre före- och efterbilder från Joshua Tree National Park i Kalifornien.
Älskar att visa bilder där det verkligen händer något ordentligt mellan före och efter! 😀
 
 
 
Joshua Tree Park under blå timmen. Det är svårt att fånga dramatik direkt i kameran tycker jag. Speciellt himlar. Det är nog därför som jag tycker att det är extra roligt att redigera när jag fotat just himlar som inte riktigt blev sådär som jag kände mig vid fotoögonblicket.
 
Kollar man på första bilden  så ser man för det första en ful pinne som tar en massa fokus och så har jag råkat få med en del av bilen. Men absolut mest så är bilden bara platt och tråkig – inte alls så som jag såg den med mina egna ögon. Så jag la in en dramatisk blå-lila himmel. Där satt den!
 
 
 
 
 
 
 
Här då? Dassigt motljus – helt utan magi. Det var den här bilden som jag började redigera (av dessa tre) och som fick mig att börja exprimentera med himlen. Den vackra rosa/orangea tonen hade ju försvunnit helt i kameran, så det var en självklarhet för mig att fixa.
 
 
 
 
 
 
 
Den här bilden var egentligen väldigt fin redan innan. Men jag kände att den bleknade lite i jämförelse med de andra två, så för att passa in bättre i serien så vräkte jag på med rosa och lila över heeeela himlen! Love it! Den fick liksom lite extra mmmtzz!
 
 
 
Måste ju ändå älska att jag skrev IGÅR att jag ”verkligen ansträngt mig för att hålla uppe uppdateringen” och så fallerar jag nästan redan dagen efter (idag) för att jag HELT GLÖMT att jag inte tidsinställt något inlägg just idag. Haha. Fail.
 
MEN! Jag kom ju på det innan midnatt iaf 😉

12 responses to “Före & Efter: Effektfull himmel i Joshua Tree

  1. Lovely! Älskar att sitta och leka med editeringsprogram för att få fram det så som man verkligen såg det. Känns som om en bild aldrig är helt klar i enbart kameran, utan de behöver en liten final touch liksom 🙂
    Du är så duktig, Elin!

  2. Åh, har kikat igenom denna kategori flera gånger nu, blir så himla sugen på att läsa bildbehandling men samtidigt blir jag livrädd för att jag ska misslyckas och hoppa av eller något haha. Är det en väldigt krävande linje? Arbetstempo osv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.