fbpx

Work in progress: Bokomslag

 
 
Idag är det deadline för bokomslaget! Snart ska det iväg en PDF till tryckeriet för synpunkter och det känns så himla kul! Satt och kollade lite på författarens förra bok igår när jag jobbade och det var först då som jag verkligen förstod att jag kommer att få se min skapelse tryckt, på en hård och glansig pärm – wow! Vilken känsla alltså..
 
Det är första gången jag layoutar ett omslag (och fotar ett också för den delen, men det är inte lika speciellt. Bilden är ju tagen som alla andra bilder) och jag är väldigt glad att Anders gav mig förtroendet att göra hans omslag! Jag hade en kurs i inDesign när jag pluggade Grafisk Design och Webbutveckling för åtta (?!) år sedan, men det var så länge sedan nu, så jag hade glömt bort typ allt.. men jag är inte rädd för sånt. Att inte kunna alltså. Jag vet att jag fixar det om jag bara engagerar mig (och det gör jag ju såklart!). Med info från tryckeriet, en tutorial på Youtube, logiskt tänkande, lite enkel matematik och min Bildbehandlarutbildning i ryggen så har det gått jättebra! 😀
 
Har några såsaker som ska fixas nu, så måste fortsätta jobba 🙂
SNART FÅR VI SE DEN FÄRDIGA BOKEN ÅÅÅÅH 😀 😀

40 kommentarer

Kommenterarens avatar

Så jäkla roligt! 😀 Har faktiskt blivit rätt nyfiken på boken nu under tiden du pratat om den.

Kommenterarens avatar

Jag också 😉 Har fått boken i PDF så jag kan läsa, men vill nog vänta tills jag har den riktiga i handen… ^^

Kommenterarens avatar

Vad KUL! Jag fick rita en bild till en doktosavhandling. Inte i närheten av samma grej men det var skitkul att hålla i den sen!

Kommenterarens avatar

Älskar att kunna se ens saker på RIKTIGT. Har precis layoutat en mässkatalog till skolan, och det är så häftigt att få hålla den i handen!

Kommenterarens avatar

Så spännande att få se sitt arbete i tryck på en produkt som kommer finnas i hundratals butiker! 🙂 Wow alltså! 🙂

Kommenterarens avatar

Stencoolt Elin, så jävla snyggt det blev. Tror faktiskt jag kommer att köpa boken bara för ditt omslag. 🙂
Verkligen jättekul.
Du skapade för övrigt ett ha begär så jag åkte och köpte en dator jag oxå. Kände att det behövdes 🙂

Kommenterarens avatar

Tack så mycket!! 😀 Och yay då har jag gjort ett bra jobb ;D Och kul med nya datorn för dig med! 😀

Kommenterarens avatar

Men alltså detdär är ju döhäftigt! Och så jäklarns snyggt gjort! Superfint och big thumbs up till dig! 😀

Kommenterarens avatar

Wow så coolt. Detta är första gången jag kommenterar din blogg, har följt dig ett tag. Och jag vill bara säga att jag tycker du är jätte duktig. Du är en inspiration för mig.
Jag älskar dina bilder!!!!!!
Jag jobbar för tillfället med att sälja och rekrytera medlemmar till en bokklubb. Och ska givetvis hålla koll efter denna boken. Lycka till med allt. Med vänlig hälsning, Lina.

Kommenterarens avatar

Du ar sa duktig! Det ser grymt ut. Jag alskar inDesign, kanske mest for att jag ar sjalvlard och har suttit en massa mysiga timmar och testat mig fram. Det ar liksom roligast sa. Ska bli kul att se "din" bok i bytik sedan nagon gang nar jag ar pa besok i Sverige.

Kommenterarens avatar

Men åh man har ju alltid en speciell relation till programmen när man har suttit där och nött själv 😀 Precis som jag och Photoshop egentligen.. fram tills jag började plugget 😉

Kommenterarens avatar

Läser grafisk kommunikation på gymnasiet och har precis fått i uppgift att skapa ett bokomslag. Väldigt roligt att se hur du jobbar :))

Kommentera