Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min saga blev sann

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Tamron AF 45/1,8 SP DI VC USD
 
 
Jag minns så väl hur jag satt hemma i mitt flickrum och drömde. Drömde om att få röra mig i en värld som inte var på riktigt. Det var både en fin dröm och en dröm som gjorde mig så himla ledsen - för jag visste ju att den aldrig någonsin skulle kunna bli sann. Jag var 14-15 år, utanför i skolan och hade inga vänner alls som försod sig på det här med drakar, slott och LOTR. Det var bara jag och mina egen-tecknade serier om magiska världar. Mina tre CD-skivor med musiken från Sagan om Ringen. Mina tafatta försök till att skriva en fantasyroman och hundratals blad i en pärm med information om alla mytomspunna väsen, hundratals ord på Quenya (alviska) och inspirerande sagobilder som jag klippt ur tidningar.
 
Men drömmen blev sann. Inte på det sättet att jag kan flyga på drakar i solnedgången eller rida på enhörningar förbi dimmiga skogssjöar, men likväl en sagovärld. Min sagovärld. Det började med två magiska flickor och några försiktiga nålstick i metervis med tyg. Sedan bredde det bara ut sig, mer och mer. Idag tar den här delen av mig väldigt stor plats och det gör mig så himla lycklig!
 
Sluta aldrig drömma <3

44 comments on “Min saga blev sann”

 1. Blir så glad när jag läser det här! Jag var precis likadan. Är glad att du har hittat din saga 🙂

  Jag har nyss flyttat till Luleå och har typ inga vänner här, men jag hoppas att det kommer! Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska till medeltidsveckan i år 😉

 2. Så himla vackra bilder! Jag är inte direkt insatt i det här med sagor men man blir ju sugen när man läser din text 🙂

 3. Kan inte sluta titta på bilderna, så vackra med känsla och ljus <3 Tack för att du tar med oss på din resa och ger så mycket inspiration och energi till fler att följa dina fotspår!

 4. Du tar alltid fantastiska bilder men de här var liksom något utöver det vanliga. Jag var tvungen att stanna upp och verkligen SE de här bilderna och inte bara scrolla vidare. Jag är så tacksam över att du delat med dig av din resa i sagovärlden på bloggen för det har fått MIG att våga leva ut den sidan av mig själv. Jag har haft så mycket ångest över att inte passa in, har så desperat velat vara "som alla andra" men aldrig lyckats och har försvunnit in i böcker och filmer och letat efter magi där. Men med hjälp av inspiration från dig har jag lyckats slå mig fri från det och börjat hitta magin i den verkliga världen istället. Den som finns i naturen, ljuset, pilbågen, manteln och svärdet. Tack Elin!

 5. ÅÅÅh detta ger mig blanka ögon<3<3 Känner så igen den känslan å sidor i mig själv. De där drömmarna levde ett hemligt liv som jag inte trodde skulle få plats i vuxenlivet eller kunna delas med andra. Det har tagit lång tid för mig, men jag håller på att bygga den världen nu och det gör mig så hel och lycklig! Heja drömmare, världens behöver oss!!!

 6. Helt fantastiska bilder, kan inte Quenya och saknas en del Tengwar tecken på mitt tangentbord, men gott nytt år! 🙂

 7. Den här texten stämmer nästan läskigt mycket in på mig! Speciellt det där med Quenyan 😉

  Hantale Nevnarien!

 8. Det är så fantastiskt att du liksom fått din saga!
  Jag satt för inte så längesedan & beklagade mig för min käraste om att jag också vill åka på medeltidsveckan, gå på turnespel & klä mig i fina klänningar men att ingen vill göra det med mig. Hans svar? Men hitta det då! Tror det får bli ett mission detta året, i alla fall att gå på medeltidsevent!

 9. Så fint! 😀 Blir lite avis när jag sitter på kontoret. Hoppas jag får klart min klänning så jag kan få komma ut på lite äventyr jag med!

 10. Precis som du satt jag också som 14-15 åring med de där cd-skivorna, drömde om lajv, äventyr och levde mer i min fantasy-roman som jag började skriva på som 13 åring. Kommer fortfarande ihåg när pappa kom hem och blev imponerad över hur koncentrerat jag satt böjd över mina läxor, tills han frågade om det var engelska glosor och jag glatt sa: Nä, alviska!

  Har på senaste tiden tappat gnistan lite. Min roman vill aldrig bli färdig och livet har kastat mig i en riktning jag inte var beredd på och som jag inte ännu vet om jag gillar eller inte. Men det är för sent att backa nu.

  Tror jag bara ville säga att jag kände mig styrkt av det du skrev. Jag vill inte ge upp min dröm om författarskapet, om att läsa litteraturvetenskap och en vacker dag komma in på Litterär gestaltning i Göteborg. Jag har en utbildning redan och ett jobb jag ändå trivs med, men jag känner att det inte är allt. Jag vill mer, kan mer, drömmer fortfarande även om jag på senaste börjat förlora hoppet om allt jag vill och kämpat för.

  Det är fantastiskt att du lever din dröm! Att du utvecklas, går din egen väg och är den du vill vara. Livet är för kort för att man ska leva på något annat sätt! Tack för att du inspirerar mig!<3

  1. Jag känner mig också depp över att min roman heller aldrig vill bli färdig.. men det har nog mer att göra med att jag har andra kreativa grejer som tar över mitt liv, så det gör mig samtidigt inte jätteledsen. En dag är det skrivandet som blir nummer ett igen och det ser jag fram emot - oavsett om det är om två år eller trettio! 🙂
   Och du.. det låter verkligen som att du är redo för en omskakning. Jag kan såklart inte veta, men det är någonting med dina ord som påminner mig om där jag själv var innan jag hoppade på utbildningen som jag går idag. Det bästa steget jag tagit i mitt liv. Jag var nöjd med livet innan, men det var ingenting i jämförelse med det jag känner nu.

   Jag vet ju heller inte om du är fast anställd eller inte, men jag tänker att om du har chansen att vara tjänstledig - ta den för fasen! ;D Livet är till för att göra det man mår bra av (på riktigt!!) och det som stärker hjärtat. Jobbet kan du (förhoppningsvis?) komma tillbaka till om du ändrar dig? Allt löser sig! Tappa inte hoppet, lova mig okej? <3 Jag tror på dig! Vi mår alla bra av att göra det vi älskar 🙂

   Och tack själv <3

 11. Chills chills chills! Blir så glad utav din saga! 🙂
  Håller på att skapa min egna och känner att jag snart där! <3
  #LOTRFRIEND