Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

The power of music

 
 
 
Historien bakom den här bilden
Jag var inte på humör alls. Inga bilder kvar att blogga och ingen lust att fota. Ni vet hur det är... man blir så frustrerad! Satt och kollade igenom mina hårddiskar för att försöka hitta några opublicerade bilder. Men alla bilder som är opublicerade, är ju det av en anledning, så ingen lycka där direkt...
 
Jag satt där och var ungefär lika trött på bilderna, som på musiken i mina lurar. Samma skit, dag in och dag ut. Så jag scrollade igenom mina spelningslistor, för att göra någonting åt det... och där låg plötsligt soundtracket från Sagan om Ringen. Jag hade inte lyssnat på det på eeeevigheter.
 
Den där musiken gör något med mig. Så fort de där mjuka tonerna strömmade in i mina öron så löstes alla knutar upp och innan jag visste ordet av, så hade jag hittat en bild där på hårddisken. En bild som jag visserligen publicerat förrut, men "jag kunde ju försöka redigera den bättre".
 
Tanken var bara att jag skulle fixa till den lite - se om jag hade lärt mig något nytt i skolan, som kunde hjälpa bilden på något sätt. Men det ena leder till det andra och plötsligt satt jag där och målade ljus och magi. Mitt hjärta slog sådär förväntansfullt som det bara gör när jag är riktigt inspirerad. Spänd över att inte veta vad jag har kunskapen till att göra.
 
Åh jag älskar den känslan! Tänk vad lite musik kan göra...
VILL GÖRA FLER SÅNNA HÄR BILDER!! *hjärtögon*
 
 
 
Före & Efter:
 
Fotad vid Vättern en kylig försommarkväll 2013... Redigerad i Adobe Photoshop CC, ca 2h.

57 comments on “The power of music”

  1. Tack! Och haha jaaa... 2h är ändå lite för en sån här bild faktiskt.. Har jobbat med en och samma bild i flera dagar nu (dock inte 100% fokus men ändå)... 😉

 1. Jävlar alltså, underbar redigering! Du är grym! Diggar sånahär inlägg från dig, där man ser före och efter 🙂

 2. Vad vackert det blev!

  Jag snubblade över Sagan om Ringen-soundtracket själv häromveckan och började lyssna på det igen, det är verkligen fantastiskt. Måste ta mig tid att se om filmerna snart.

 3. Wow, vilken känsla! Och vad spännade att se hur olika bilderna blev varandra (fastän det är samma motiv) på grund av redigeringen. Bra jobbat!

 4. Bilden var vacker som oredigerad men nu lyckades du verkligen få fram en helt fantastisk känsla. Sagan om ringen-soundtracket kan jag också återvända till gång på gång, med kortare eller längre pauser emellan. Men just nu är det Jokkmokks marknad och då började jag lyssna på jojk och Sofia Jannoks och Maxida Märaks sånger. Om du vill ha musiktips som (förmodligen?) ligger utanför dina vanliga genres 🙂

 5. Den här bilden gjorde så jag fick en idé! Kan inte du någongång göra så man kan ladda ner en av dina bilder högupplöst som du ser potential i att kunna förbättra och förändra massor. Och sen får vi, dina läsare redigera den hur vi vill och skicka in till dig. Utifrån de du får in så kan du sen lägga upp de 1-5 bästa av bilderna du får in och motivera varför du tycker att dem blev bäst. Som en tävling , och de som placerar sig får länkning till sin blogg. Som en mini tävling.

  Annars att du fotar och redigerar en bild som sen läsarna ska försöka fotografera och redigera och komma så nära ditt resultat som möjligt ? 😀

  1. Men åh vilka spännande uppgifter! Tycker att de låter superkul! 😀 Jag är dock rädd att folk ahr tröttnat på att jag är så dålig på att genomföra sånna här saker.. Så att ingen kommer skicka in.. haha... :'(

 6. Mycket vackert.
  Första gången du publicerade den verkade det mer "mörkt" själva känslan. Denna gång när man ser den så känner man hopp och ljus... 🙂 Lite reflektion bara.

 7. Jag tycker att man får sänka kraven lite. Allt är inte perfekt. Ibland har man en massa att skriva om och ibland inte. Ibland har man grymma foton och andra tillfällen iPhone foton. Det blir ju en stress istället för att det ska vara något roligt. 🙂 bilden blev jättefin!

 8. Jag har nyligen börjat följa dig och måste bara säga att du är världens inspirationskälla, så himla bra! Jag har alltid tyckt det varit kul att fotografera men inte riktigt tagit tag i det men nu så försöker jag sakta men säkert, hoppas att jag kan bli lika duktig som dig!!
  PS. Denna bilden är fantastisk! 😀

 9. Väldigt vackert, tycker särskilt mycket om hur väl du valt vad som behöver retursheras bort och vad som skall vara kvar, mycket bra balans!

 10. SÅ läcker! Blir så sugen på att börja redigera foton igen när jag läser din blogg, en gång i tiden satt jag och nördade loss i photoshop flera gånger i veckan, nu var det nog kanske 5 år sen sist. Får försöka ta tag i detta snart.

 11. Ja du har väl bara bloggen va? Där du ska kombinera båda sidorna på en plats. Jag har min hemsida fotobacilla.se där det bara är "proffsiga" bilder och sen min blogg där allt är tillåtet! Det hjälpte mig att inte ha så stora krav på mig. 🙂

 12. Så kul att prata med dig på snapchat igår! Att du faktiskt finns på riktigt, haha! 😀

  Det är så kul att det går att göra oändliga grejer i Photoshop! Att sitta och exprimenterat sig fram och få in en helt annan känsla i bilden än vad orginalet hade.

  /Alice, ljusnörden som pluggar till svensklärare i Uppsala

  1. Men det samma! 😀 och ellerhur? Vill så gärna göra mer sånt här! Man kanske skulle planera något där man fotar bilder som är ämnade till att just sitta och trixa massor.. få se... 😉

 13. Wow, bilden är MAGISK rakt igenom. Du är ju helt fantastiskt duktig! Jag skulle älska fler tips och trix i photoshop från dig, *önskeinlägg ;)*

 14. Åh va fin bild! Sagan om ringen låtar är så vackra och magiska! O du lyckades fånga den känslan som dom förmedlar i din bild!

 15. Av Sofia Jannok älskar jag "Snölejoninna" och "I ryggen på min kolt". Så starka texter att man blir helt blown away. För Maxida Märak prova lyssna på "The Mountain" och "Mitt största fan". För jojk Jon Henrik Fjällgrens "Daniel's jojk". Men just jojken har jag just börjat lyssna på, finns hur mycket som helst kvar att utforska 🙂

 16. Mäktig bild! 😀 och känner definitivt igen känslan man får av LOTR-soundtracken... Aaaah!

  Såg att Vilma tipsade om jojkande kvinnor! Kul! Jag kom hem från Jokkmokks marknad idag, har varit där hela veckan med min klass 🙂 Det är helt fantastiskt att få ta del av den samiska kulturen... Så ja, du måste lyssna på jojk, för power-feeling som får dig att tänka på milsvida fjäll, renhjordar och vintersol rekommenderar jag denna:

  Sofia Jannok - "Gos don ledjet" (Lonely voyage)

 17. Oj så snyggt!! Jag är bara nybörjare på foto och Photoshop men ju mer jag testar desto mer fascinerad blir jag av redigering lika mycket som att ta själva bilden! Och det här var ju inspiration på högsta nivå. Gud vad duktig du är! Skulle gärna ha en tutorial på detta för att få en aning om hur sjutton du gjorde! 🙂

 18. Jag och min pojkvän har just gjort slut och jag känner mig som på den första bilden, men på något sätt fick jag upp hoppet när jag såg samma bild i ett annat ljus.

  Du gav mig hopp om framtiden! Tack för det- du är fantastiskt duktig! <3

  Du gav mig även inspiration till att lyssna på sagan om ringen soundtracket, det ska jag göra i helgen och försöka mig på någon photoshop-tutorial. Så skönt att få försvinna in i en annan värld och inte behöva tänka så mycket på allt som gör ont.

  Om du har tid och möjlighet skulle jag verkligen önska lite tips hur man gör en liknande bild, vilka moment man kan googla på för att få lära sig om inte annat.. Älskar verkligen ljuset i bilden! Otroligt duktig är du!

  Kram Karin

  1. Men åh! Vad ledsen jag blir för din skull, men samtidigt så himla glad! Tusen tack! Det är precis så jag känner med bilden.. att det är viktigt att hitta det varma och hoppfulla i sorgsna situationer. För det finns alltid där och hjälper en upp om man väl hittar det 😀 Stor kram! (Och jag har fått flera förfrågningar på detta, så ska försöka göra detta!) 🙂

 19. Men Elin, vilken fantastisk skillnad på bilderna! Du lyckas, som alltid, att dela med dig av magi i dina bilder! Otroligt. Och ljuset i bilden, det gjorde så mycket. Lockande ljus. Otroligt vackert! Wow!

 20. Hejsan,
  egentligen är det ju inte det det ska handla om, utan hur vi själva se oss. Frågor man måste ställa sig är: Vad vill jag med min kropp, med mitt liv. Vill jag vara „slappsmal“, tjock, eller normaltränad…bara att välja. Naturligtvis inte alltid lätt (eller bekvämt) eftersom det krävs lite (eller i vissa fall mycket) ansträngning för att nå vissa mål. Visst kan man, i unga år vara sexig med ett par extra kilo men med åren blir det inte till någon fördel, varken för lederna eller för orken… Snygga ögon, läppar och i övrigt (förmodligen „bearbetade“) fina bilder, är ju inne när man vill framställa sig själv. Ärligt trodde vag att du var typ minst 40…