Det bästa med mig är…

29
 
 
 
 
Tröja från H&M och kjol från Monki!
 
 
Jag uppmanade ju er alla till att lista de bästa sakerna med ”just dig” och tänkte nu följa mitt eget exempel. Och ni som vågar och vill får gärna fortsätta boosta er själva bland kommentarerna (behöver inte vara så ingående som jag har gjort det haha) :-*
 
» Att jag tycker att det är viktigt att ingen känner sig utanför och agerar därefter. Jag vet ju själv hur underlägsen jag kan känna mig i sociala situationer och vad svårigheterna för mig är. Så i de situationer där jag känner mig stark, är jag noga med att bjuda in andra (som jag upplever kan behöva det) i samtal eller så sätter jag mig ner själv med dem för att prata.
 
» Att jag inte ger upp.  För mig finns det inget som heter att ge upp. Antingen slutar jag för att det kanske inte funkar precis just nu, för att jag behöver en paus eller för att det inte är roligt längre. Men sen kör jag igen. BA PÅ’T! Som när jag la ner mitt företag för att jag inte kunde hantera det längre. Just då kändes det som att jag aldrig skulle kunna ta upp det igen pga. rädsla, men nu är jag i uppstart igen, tre år senare.
 
» Att jag går in i allt jag gör med en bra inställning och utan förväntningar. Det kan väl vara både bra och dåligt, som när rektorn på utbildningen jag går nu frågade mig vad mina förväntningar är på utbildningen och jag ba ”vet inte” haha… Bra feedback där… 😉 Personligen tycker jag dock det är mest till min fördel. Jag blir väldigt sällan besviken över saker som jag tar mig an och tycker att det ger mig den bästa upplevelsen! 🙂
 
» Att jag är bra på att kramas.
 
» Att jag har bra fantasi! 
 
 
Man skulle behöva den här övningen typ en gång varannan vecka för att hålla sig på banan mentalt 😉

29 responses to “Det bästa med mig är…

 1. Bra inlägg. Min självkänsla pendlar ofta men troligtvis är det min Borderline som gör det. Försöker dock ge mig positiv feedback när jag mår bra och då är det bra att ha ett sånt här inlägg att gå tillbaka till och boosta ifrån när självkänslan är nere på minus! Tumme upp!

 2. Alltså, vi verkar vara så lika 😀 fast jag är inte så bra på att kramas, förutom med min pojkvän haha.. får öva på det! För det är faktiskt otroligt fint 🙂

  Annat jag är bra på: jag är empatisk och har lätt att förstå mig på och känna av andra, och snappa upp energier. Är du ledsen/glad känner jag det direkt exempelvis! 🙂

 3. Det bästa med mig är att jag är lyhörd och duktig på att ta mig tid att sitta och bena ut saker och verkligen lyssna.

  Sedan är jag också bra för att jag är duktig på att erkänna när jag har fel, och på att ta till mig kritik.

  Jag är dock också väldigt duktig på att spöa mig själv mentalt, så sådana här övningar måste jag göra oftare. 😛

 4. åh vad jag gillade denna typ av inlägg, man ska ju hylla sig själv oftare.. hm, kanske lånar konceptet till ett eget inlägg i veckan. Ok på den? <3

 5. Älskar att du tänker på oss blyga människor som lätt hamnar i bakgrunden :* vet att det värmer så när det är någon som ser en, som förstår att det inte bara är att "ta för sig" i vissa sociala sammanhang 🙂

 6. Vilken bra utmaning, en utmaning till sig själv.

  Det bästa med mig är att jag tror på godhet, när man tror på godhet så omger man sig med godhet. Det du sänder ut, får du tillbaka.

 7. Haha alltså varje gång någon skriver "på banan" så tänker jag på själva frukten banan, blir så fel!
  Vilket himla bra inlägg förresten, gjorde mig lika glad som kropps-inlägget häromdagen! Ska testa denna utmaning själv imorgon, skriva en liten lista över positiva saker om mig.
  Tack för en härlig boost 🙂

 8. Iiieh, blev plötsligt så medeltids-pepp av inlägget över detta. Känns som att det är evigheter kvar till Medeltidsveckan!

  Sånt himla bra initiativ det här och jösses vad svårt det är också. En skäller ju nästan på sig själv när en funderar på ens positiva egenskaper, en har ju inte lärt sig annat. Men jag ger det ett försök, få se nu, hmm… Jag är bra på att lyssna och stötta, har lätt för att lära mig saker. Nä, fy vad svårt det här var. Men bra övning! Får skriva en liten lista och sätta upp vid spegeln så att en ser den varje dag. ^^

 9. Himla bra inlägg detta med! Älskar när man läser om andra som skriver bra saker om sig själv. Då mår jag också bra på något sätt, haha. Fint!

 10. så bra sånt här och, precis som du säger, skulle man behöva göra dessa listor lite oftare. Jag gör väl några punkter jag med!
  – Jag är bra på att lyssna, observera och läsa av situationer/människor/samtal. Oftast om jag går med en grupp människor säger jag inte så mycket utan tycker om att lyssna på vad de diskuterar och hur de tänker. Tycker sällan att tystnader är pinsamma vilket är skönt, är inte mycket av en småpratare, haha.
  – Jag är ambitiös och tror på att jag kan lyckas som fotograf bara jag ger mig fan på att det ska gå liksom. Har alltid varit så för mig, hade t.ex. jättesvårt att lära mig längddyka på simskolan innan jag insåg att jo, det är faktiskt möjligt för mig att simma 10 m under vattnet. Vill man så kan man brukar jag tänka!
  – Jag är sjukt duktig i skolan! Alltid varit. Högsta betyg? Inga problem, kör bara på.

  Det får väl räcka för den här gången! Kul idé i alla fall, och mycket nödvändig!!

 11. Hej! Har en liten fråga. Det är så att min dröm är att bli fotograf, helst porträttfotograf då det är porträtt jag brinner för. Eftersom att jag läste att du också tycker att det är jobbigt med sociala situationer och jag är precis likadan så undrar jag hur mycket det påverkar att jobba som fotograf? Känns som att en fotograf "ska" vara social osv för att göra personen framför kameran bekväm så det känns som att den sociala biten kan vara ett hinder för mig.

  Älskar dina bilder btw, blir alltid så inspirerad när jag går in på din blogg. Kram.

 12. Ahaha, deppen som inträffar när man försöker och försöker men inte kommer på något bra med sig själv. Gud vad långt inne det sitter. Det krävs nog lite övning. Men något kom jag på tillslut iallafall!

  Jag gör hemskt goda pannkakor, och vänder dom i luften like a boss!
  Och, if I may say so myself, tycker jag nog att jag allt kan vara lite rolig ibland.

  Och jag säger som Hanna, blir glad av att läsa att du tänker på oss blyga människor. Vi kommer inte komma fram frivilligt, och behöver lite hjälp på traven. Och det krävs inte så mycket för att känna att man syns, men inte många tänker på oss alls, så tack <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.