Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Ännu en av systrarna Keros spontanplåtningar

 

 

Modell: Hanna Kero    Foto & Retusch: Elin Kero
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM + Canon Speedlite 430EX II

Det bästa med att plåta med Hanna är att man kan göra det väldigt spontant och att det ändå blir väldigt bra. Som den här fotograferingen till exempel. Vi hade nämnt kvällen innan att det hade varit roligt att ta några bilder i Calvin Klein-toppen och ett par jeans, men jag hade tänkte lite mer naturligt ljus... Vi var dock väldigt trötta på juldagsmorgonen, så vi orkade inte oss upp och göra oss klara förrän det var solnedgångsdags.

Så det blev att ta fram blixten istället och eftersom min sändare gått sönder, så är jag låst till att ha blixten direkt på kameran (har man en sändare och mottagare så kan man flytta blixten och ha den vart man vill i rummet). Direkt rakt-på-ljus är inte riktigt min grej, så jag hängde upp vita lakan och riktade blixten rakt åt höger-sidan - in i lakanen, så att ljuset fick studsa in i dem och tillbaka på Hanna. Voilá - mjukt ljus!

Behind The Scenes från plåtningen

Min syster är för övrigt så himla proffsig. Jag har ju plåtat henne typ hundra gånger, men jag slutar aldrig förvånas. Det är så lätt att tappa fokus när man plåtar så intensivt som vi brukar göra, men hon gör aldrig det. Hon är alltid 100% på, superengagerad och vet precis vart hon har sin kropp och sina vinklar. Jag hoppas att hon får gå vidare och göra coolare grejer än bara "plåtningar med syrran"framöver - vi måste ta och sätta upp en hemsida åt henne asap!

<3

22 comments on “Ännu en av systrarna Keros spontanplåtningar”

 1. Fina bilder du tar! Har nyligen börjat intressera mig för fotografering och fastnade för din blogg när jag sökte på fotobloggar. Har följt dig ett tag nu men aldrig kommenterat. Kul att du startat eget, hoppas det går bra!

 2. Elin! Vilka grymma bilder. Det är helt sjukt hur dina bilder kan vara så proffsiga men så mycket "Elin Kero". Att du inte faller in i något annat utan växer i dig själv. Okej kanske väldigt konstigt formulerat men du fattar hoppas jag. Kram

 3. Men wow, så himla vackert! Du är verkligen så himla duktig. Jag har en retusch-fråga, hur gör du för att behålla fina färger i bilder tagna i dåligt ljus/med blixt? Jag tycker ofta att bilder blir så lustiga i färgerna så fort det inte är ett fint naturligt ljus som används, och emellanåt känner jag också att det är svårt att "rädda" sådana bilder. Har du några bra tips?

  1. Jag är väldigt noga med att tänka på hur ljuset studsar. Just när man fotograferar i rum med mycket mörkt trä, så kan det vara lite trixigt, eftersom det studsande ljuset blir väldigt rödaktigt. Så den här gången hängde jag upp/la ut vita lakan för att täcka så mycket träyta som möjligt och för att ljuset som reflekterades skulle bli så neutralt som möjligt 😀 Annars kan högt ISO också ställa till det, då man får konstigt färgbrus, då brukar jag använda mig av Selective Color i Photoshop för att förändra toner som jag inte tycker passa in (ofta är det väldigt mycket magenta eller typ mörkblå toner som jag vill justera) 🙂

 4. Så himla snygga bilder! Det är kul att få veta hur de kom till också! 🙂 Och Hanna är ju såsnygg alltså! 🙂

 5. Hanna är så rackarns snygg och så otroligt duktig som modell, när man följt dig så länge som jag har är det verkligen kul att se hur hon utvecklats, hur du utvecklats och hur ni tillsammans utvecklats 😀

  Och ljuset blev ju supersnyggt! Jag kanske borde sluta låta min externa blixt och/eller dagsljuslampan ligga och samla damm... Speciellt såhär i vintertid.

  Älskar din retusch också! <3

 6. Wow! Har sagt det flere ganger, men dere er et fantastisk bra team! Vet om mange (inkludert meg selv) som kunne tenkt seg å jobbe med en så dyktig modell som Hanna!