Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vårlistan

För mig har våren under de senaste fem åren bara startat med en massa stora problem. Men detta året är annorlunda
och det är en så oerhört befriande känsla att äntligen få må bra hela vägen in i själen. Att kunna njuta på riktigt! 😀
 
 
 
 
 
 
Vad är det bästa med våren?
Känslan när man inser att den långa, mörka vintern verkligen är över! Och med det blommorna som ploppar upp överallt (speciellt skillan som dränker sluttningen i parken utanför skolan), att allt plötsligt blir roligt att fota igen, att sitta mot en vägg och lapa sol, vara ute och cykla, promenera i skogen och vid vattnet, lyssna på fågelkvitter och att det är ljust långt in på kvällen! 😀
 
 
Vad har du för vårplaner?
- Mest en massa planeringar inför större ting som examen, företagande osv.
- Att njuta av sista tiden med klassen och på Fotoskolan.
- Att vara ute i naturen och fota, skjuta pilbåge och/eller lyssna på instrumental musik
 
 
Vad kommer du fota i vår?
- Jag har en idé om en sagoinspirerad bild, där det ska vara en massa blommor och vita tyger inblandade - men vi får se om jag hinner innan snödropparna dör eller om jag hittar några vitsippor häromkring.
- Körsbärsträden i Kungsträdgården. Jag vet att alla gör det, men jag har faktiskt ännu aldrig upplevt dem i sin fulla prakt (!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad kommer du dricka?
Citronvatten. Citrondricka. Citronjuice. Hehe.
 
 
Vad har du på dig på våren?
Vanligtvis brukar jag vara rätt "orkar inte"-klädd på våren. Ogenomtänkt och uttråkat, typ. Haha. Men om jag måste säga något, så är det skinnjackan! I år är jag dock lite mer inspirerad och skinnjackan får dessutom konkurrens av mina två kappor - den grå och den rosa.
 
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Jag var på vårutflykt till Läckö Slott med Therese, Magnus, Lovisa och Micke, tog med tjejerna i klassen på en bågskytteträning, gick på Medeltidsmarknaden i Kungsträdgården och senare i april åkte jag även på möte i Visby med Medeltidsveckan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad händer i ditt liv just nu?
Jag och Annika i min klass håller på och planerar klassens examensutställning, som vi kommer att ha i Kungsträdgården den 1/6. Vi håller också på och jobbar med vår klassbild, som alla avgångsklasser fixar själva och som sedan hängs upp vid entren på Fotoskolan.
 
 
Vad tittar du på?
En massa program på Play-kanalerna och på Therese Lindgrens vloggar. Men mest av allt längtar jag till Game of Thrones börjar!!!
 
 
Vad lyssnar du på?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad läser du?
Medan han lever av Elaine Eksvärd (adlink)
 
 

Vad ska du göra på valborg?

Antingen gå på burlesque med "Once upon a time"-tema, eller uppleva allt Valborgsspektakel i Uppsala.

 
 
Mina tre bästa vårtips till mig själv:
- Att jag måste komma ihåg att ha stunder där jag bara tar det lugnt och är för mig själv. Det är jättekul att göra saker och vara med på grejer, men det får inte bli för mycket av det goda!
- Att tänka på att två månader inte är "gott om tid"... 😉
- Ha blommor hemma! 😀

29 comments on “Vårlistan”

 1. Har verkligen dina bilder som inspiration när jag fotar men framförallt redigerar då jag tycker du alltid har den perfekta mjuka känslan utan några skarpa skuggor eller för ljusa områden och samtidigt himlans fina färger på dina bilder som förövrigt har samma sorts stil och hänger ihop allihopa! Hur gör du???? Kan du inte visa hur du tänker när du redigerar en "typisk" bild för dig? Har kämpat länge med att hitta en mjuk känsla i mina foton som du har! Kram 🙂

 2. Gillar bilderna i detta inlägget så mysiga och med en underbar känsla av vår! 🙂
  Det här lite off topic men whatever, gillade verkligen när du gjorde din video där du kollade tillbaka på gamla bilder live, har du planer på att göra en fortsättning kanske? så skoj och se hur mycket man har utvecklats ju 🙂 Men förstår om tiden inte räcker till just nu, har sjukt mycket att göra själv just nu och ändå sitter jag här haha!

 3. ÄLskade våren!! Jag hade också ett gäng vårar som var jobbiga och det känns så häftigt när de första bästa våren kom!!

  Här i Calgary hade vi 18 grader häromdan och sol. Nu är det lite grådassiga och kallt och på fredag ska det blir 25. Helt sjukt. Sen ner igen. Haha. Det växlar ordentligt i vädret här men jag ska till Las Vegas nästa helg för att få lite extra sol. Kram till dig.

 4. Ljuset, det bästa med våren är ljuset! Ja och doften av ett vårregn.

  Härligt att läsa att du inte mår dåligt denna våren, jag vet hur det är och det önskar jag att ingen behövde gå igenom.

  Jag fick precis hem mina sneakers som jag hoppas kunna använda flitigt denna våren.

  Något jag är riktigt glad över denna våren är att jag kan blogga om deklarationstips utan att begå tjänstefel. Äntligen kan jag svara på frågor utan att behöva säga, men om någon frågar så är det inte jag som har hjälpt dig. Jag är på andra sidan Skatteverket för första gången på 15 år! Yey!

 5. om snödropparna hinner dö ut innan du ska ut och fota så finns det en liten skog (dunge-ish) i närheten där det alltid var fullt av vitsippor förut, alltså marken var täckt! Antingen letar du dig dit själv (Solvägen heter vägen,tror det är ett eller två hus först sen på höger sida) eller så hör du med mamma eller pappa 🙂 du kan fråga efter dungen där Sofia bodde!

  haha lagom creepy kommentar, haha förlåt! men var tvungen när jag såg vitsippor, åh så många vårdagar som spenderats i den skogen! <3

 6. Alltså den där drömfångartröjan <3<3<3 har nog sagt det förut men 😉

  Och vad pepp jag blir på vår med en sån här vårlista!!! Även om våren alltid är mycket senare häruppe än där nere, but still! Min all time favoritblomma som blommar på våren/tidig sommar är skogsfrun, både för dess namn och skönhet! 😀

 7. Åh, så himla fina bilder!

  Du, jag skickade ett mail till dig för ca 2-3 veckor sen. Det var ang min handelskurs på Plusgymnasiet i Falun! Har du sett mailet? För jag har nämligen inte fått något svar eller så 🙂