Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Recept: Pitabröd med kyckling och hummus

 
 
 
 
Recept
Räcker till två personer.
 
1 paket minutkyckling classic (eller cesar, som jag körde den här gången)
4 pitabröd
1/2 romansallad
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
en skvätt citron
salt & peppar
 
Hummus:
ca 400g kikärtor
1 vitlöksklyfta
2msk Tahini
1 msk Sambad Olek
1/2 dl olivolja
1/2 dl kycklinbuljong
 
Rosta pitabröden i brödrost, eller stek i stekpanna (har du en ugn - vilket jag inte har haha - så kan du förstås göra det i ugnen...). Skala gurkan, skär upp i små kuber och blanda ner tillsammans med turkisk yoghurt, citron, salt och peppar.  Mixa hummus-ingredienserna. Sen är det klart att proppa pitabröden! 🙂
 
 
 
Det här är min nya favoriträtt! Det är SÅ gott och den går skitsnabbt att göra! Ännu snabbare om man redan har hummusen klar (min mamma brukar t.ex. ställa sig och göra ordentligt med hummus på en gång, så att hon sedan smidigt kan ha det till flera olika maträtter).
 
Ta hand om er nu <3

20 comments on “Recept: Pitabröd med kyckling och hummus”

 1. Vad glad jag blev av det sista stycket! Animalieindustrin gör vår natur så oerhört illa, det är den största miljöboven vi har idag, och som fellow natur- och skogsälskare så skavde Kronfågeltävlingen även i mig. Det påverkar absolut inte min syn på dig som en fantastisk skribent och en rätt awesome person. Däremot så var det skönt att du uppmärksammade den där skavigheten! Tack för det! 🙂

 2. Vad glad jag blev av att läsa slutet på det här inlägget 🙂 självklart är ingen perfekt och jag är glad att du reagerar på att vi var flera som blev ledsna av inlägget.

  Hoppas du får en fin helg, du är en av mina favoritbloggerskor 🙂

 3. Åh vad less jag blir på alla som blir så upprörda när någon som har en stor blogg/är en offentlig person på något vis skriver något om kött. Som att alla måste ta efter deras åsikter som de flesta verkar ha bildat sig efter att ha sett Cowspiracy eller nåt... Bra att du Elin inte går in i den infekterade diskussionen här, det är var och ens ensak att bilda sina egna värderingar (helst baserat på fakta och inte efter en extremt vinklad dokumentär).

 4. Håller med Pauline!
  Hela världen behöver inte sluta äta kött, bara minska konsumtionen. Och även göra andra medvetna val för miljön. Det är inte bara köttet dom är boven.

 5. Måste bara påpeka att det inte är miljön som är den enda anledningen till varför folk väljer att bli veganer. Det är inte efter dokumentärer som cowspiracy som folk valt att sluta med animaliska produkter. År 2014 hade vi enligt en undersökning 10% vegetarianer och veganer i Sverige. En undersökning som genomfördes innan cowspiracy kom ut. Själv har jag blivit vegan efter cowspiracy kom ut, men jag har inte sett den för det inte är nödvändigt. En anledning till varför veganer väljer att använda cowspiracy som verktyg är för att det är en dokumentär som hänvisar till alla sina källor med den fakta du efterlyser, Pauline.

  Och nej det är inte bara köttet som är boven. Men det är inte bara miljön som är anledningen.

  Vill inte ge mig in i en diskussion utan vill bara klargöra detta då jag läste att vissa inte har koll på varför folk blev upprörda över tävlingen.

 6. Inte riktigt anspelande med inlägget men lite roligt. Det händer rätt ofta när jag börjar skriva in din bloggadress och är lite hastig med att trycka Enter, hamnar jag ofta på google-sökningen av Nev Schulman (Catfishproducenten på MTV) haha!