Fotograferar isglassar

37
Glassar tillverkade med rostfria glassformar från Lapland Eco Store
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 135/2 IS USM
Fotade i dagsljus med s1/10, f/20 & ISO200

Jag nämde ju att jag var igång och skapade isglassar och här är varför! Ett av mina projekt här på praktiken har varit ett fiktivt foto- och retuschuppdrag, där jag valt att plåta isglassar, i vilka jag frös in rosenblad. Blev magiskt vackert!

Visst blev bilden cool? Väldigt färgglad för att vara jag… haha… och en sak kan jag tala om: Det är jävligt svårt att fotografera glass.  Det ultimata skulle vara att plåta dem mitt i vintern (om man nu inte har tillgång till världens megafrys som man kan fota i.. haha), tror bestämt att jag ska göra det!

Vill även passa på att rikta ett stort mega-jätte-tack till Sara på Lapland Eco Store (in och kika, älskar deras vattenflaskor och matlådor i glas och ekologiska bad- och bäddtextilier!) som sponsrade mig med glassformarna till det här projektet – hade inte fixat det så snyggt utan dig! Jag håller själv på att göra mitt liv mer ekologiskt och vill uppmuntra alla er andra att göra det också. <3

Behind the scenes-video

Behind The Scenes-bilder

37 responses to “Fotograferar isglassar

 1. Tjusigt! Lite rosa för min smak dock 😉 Hoppas de blev goda också!

  Inspirerad av Linda’s vykort för posten i år? De sitter uppe på min kyl och piggar upp – dock känns de lite somriga nu haha.

  Också kikat på de där glassformarna, de verkar rejäla och bra och eftersom vi plastbantar i köket är de ju perfekta! Får bli till sommaren, man gör ju inte så mycket glass nu, om man inte har det som fotoprojekt såklart 😉 Kul att du skriver mer om att du vill äta mer vegetariskt, handla mer ekologiskt osv – heja heja!

  1. Nej dem har jag inte sett 🙂 Jaaa, jag gillar dem riktigt mycket.. kommer bli mycket isglass nästa sommar om man säger så.. haha.. och en hel del mer fotande! 😀

 2. Vad fina glassarna blev! Önskar att det fanns ätbara blommor så man kan göra såna på riktigt och bjuda på 🙂

 3. På tal om ätbara blommor så finns det en drös med sådana. Vissa mindre goda kanske. Men annars finns det Daglilja (lite stora för glassarna) men annars skulle tagetes, krasse, pense eller pelargon funka. Lavendel funkar ju också men lite hård konsistent och jäkligt parfymig smak.

 4. Såå himla fint resultatet blev! Och älskar din youtubekanal, så roligt att du uppdaterar mer ofta där. Keep up the good work 😀

 5. Jättefin bild. Enligt vad jag har hört ska is bli mer genomskinlig om man använder kokande vatten. Vet inte hur det skulle gå för blommorna, men kanske skulle vara något att prova.

  Rosblad går att äta, men beroende på hur besprutade blommorna har varit skulle jag låta blir att prova.

 6. Hej! Vi har skickat ett mail till dig angående logga men är inte säkra på att det kom fram. Om inte, hur kan vi kontakta dig? 🙂

 7. Sjukt fina bilder precis som alltid! 🙂 Har även en fråga om hur du redigerar dina bilder så dom blir typ sagolika? 😛

  Många kramar! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart
 • No products in the cart.