fbpx

Fotograferar isglassar

 
 
Glassar tillverkade med rostfria glassformar från Lapland Eco Store
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 135/2 IS USM
Fotade i dagsljus med s1/10, f/20 & ISO200
 
 
Jag nämde ju att jag var igång och skapade isglassar och här är varför!
Ett av mina projekt här på praktiken har varit ett fiktivt foto- och retuschuppdrag, där jag valt att plåta isglassar, i vilka jag frös in rosenblad. Blev magiskt vackert! Det kommer upp en vlog senare ikväll på min Youtubekanal, för den som vill se hur det gick till när jag plåtade dessa glassar!
 
Visst blev bilden cool? Väldigt färgglad för att vara jag… haha.. och en sak kan jag tala om: Det är jävligt svårt att fotografera glass.  Det ultimata skulle vara att plåta dem mitt i vintern (om man nu inte har tillgång till världens megafrys som man kan fota i.. haha), tror bestämt att jag ska göra det!
 
Vill även passa på att rikta ett stort mega-jätte-tack till Sara på Lapland Eco Store (in och kika, älskar deras vattenflaskor och matlådor i glas och ekologiska bad- och bäddtextilier!) som sponsrade mig med glassformarna till det här projektet – hade inte fixat det så snyggt utan dig! Jag håller själv på att göra mitt liv mer ekologiskt och vill uppmuntra alla er andra att göra det också. <3
 
 Här kommer lite bakom-kulisserna-bilder i väntan på vloggen! 🙂
 
 
 
 
 
 
 

37 kommentarer

Kommenterarens avatar

Tjusigt! Lite rosa för min smak dock 😉 Hoppas de blev goda också!

Inspirerad av Linda’s vykort för posten i år? De sitter uppe på min kyl och piggar upp – dock känns de lite somriga nu haha.

Också kikat på de där glassformarna, de verkar rejäla och bra och eftersom vi plastbantar i köket är de ju perfekta! Får bli till sommaren, man gör ju inte så mycket glass nu, om man inte har det som fotoprojekt såklart 😉 Kul att du skriver mer om att du vill äta mer vegetariskt, handla mer ekologiskt osv – heja heja!

Kommenterarens avatar

Nej dem har jag inte sett 🙂 Jaaa, jag gillar dem riktigt mycket.. kommer bli mycket isglass nästa sommar om man säger så.. haha.. och en hel del mer fotande! 😀

Kommenterarens avatar

Oj skickligt! Inte alla som lyckas att få isglassar att bli vackra på foto 🙂 Riktigt duktig!

Kommenterarens avatar

Vad fina glassarna blev! Önskar att det fanns ätbara blommor så man kan göra såna på riktigt och bjuda på 🙂

Kommenterarens avatar

På tal om ätbara blommor så finns det en drös med sådana. Vissa mindre goda kanske. Men annars finns det Daglilja (lite stora för glassarna) men annars skulle tagetes, krasse, pense eller pelargon funka. Lavendel funkar ju också men lite hård konsistent och jäkligt parfymig smak.

Kommenterarens avatar

Så fina glassar! Ja tänkt så snyggt att fota på vintern! 🙂

Kommenterarens avatar

Såå himla fint resultatet blev! Och älskar din youtubekanal, så roligt att du uppdaterar mer ofta där. Keep up the good work 😀

Kommenterarens avatar

Åh, nu blev man sugen även fast de inte går att äta, haha. Jättefina bilder! (:

Kommenterarens avatar

Jättefin bild. Enligt vad jag har hört ska is bli mer genomskinlig om man använder kokande vatten. Vet inte hur det skulle gå för blommorna, men kanske skulle vara något att prova.

Rosblad går att äta, men beroende på hur besprutade blommorna har varit skulle jag låta blir att prova.

Kommenterarens avatar

Hej! Vi har skickat ett mail till dig angående logga men är inte säkra på att det kom fram. Om inte, hur kan vi kontakta dig? 🙂

Kommenterarens avatar

Lapland Eco Store har en massa bra grejer, tummen upp! 🙂

Kommenterarens avatar

Sjukt fina bilder precis som alltid! 🙂 Har även en fråga om hur du redigerar dina bilder så dom blir typ sagolika? 😛

Många kramar! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *