Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

De'e'en'da'i'morn'å

 
Instängd i mina lurar varje morgon och eftermiddag.
 
Stockholms mest fotade bro? De som är ute och tar outfitbilder och så turisterna 😉
 
 
Karlberg, hej! Vi ses ofta nu för tiden.
 
 
Dagarna är trötta nu alltså... Men visst mår man bra av att boka tågbiljetter hem till jul, kolla på julgranar online, bli bländad av solen och att sova över hos pojkvännen mitt i veckan? Prima dagar!
Nu sitter jag på pendeln. Är lite less på att surfa i kollektivtrafiken nu, så det är trevligt att kunna mobilblogga.. Men ännu trevligare hade det varit med en pocketbok. Ska nog ge mig ut och leta efter en någon eftermiddag denna veckan...
Har ni några tips på en lättsam bok att läsa på tåget, så skriv gärna i kommentarerna! <3

50 comments on “De'e'en'da'i'morn'å”

 1. Håller helt med Rebecka N ovanför angående boktips. Annars valfri bok av Lucy Dillon, jättemysiga böcker som även jag som kattmänniska älskar 🙂

 2. Allt av Fredrik Backman är underbart att läsa! 🙂 Om man klarar av att spontant skratta bland folk på tåget 😉 Annars håller jag med föregående och rekommenderar Jojo Moyes, också en väldigt bra författare!

 3. Allt av denise rudberg! så härlig läsning 😀 blir alltid glad av dina sthlm-bilder med, då påminns jag om fin stad jag bor i!

 4. Sådana där måste-läsas-för-att-de-e-så-himla-bra-böcker enligt mig <3
  Svinalängorna av Susanna Alakoski
  Mig äger ingen av Åsa Lindeborg
  Egenmäktigt förfarande & Utan personligt ansvar av Lena Andersson
  Nattens cirkus av Erin Morgenstern
  Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky
  Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

  (inser nu att jag är dålig på lättsam men bättre på kalasbra, hehe)

 5. alla böcker av Jens Lapidus och även Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist. Tillhör inte alls den skaran som gillar den genren, men den boken var galet spännande och svår att lägga ifrån sig!

 6. Nämen visst är det Uppsala på första bilden!!? Allt från Jojo Moyes, dock finns lättsammare böcker då dom ibland kan vara rätt "hårda" 🙂

 7. Nämen visst är det Uppsala på första bilden!!? Allt från Jojo Moyes, dock finns lättsammare böcker då dom ibland kan vara rätt "hårda" 🙂

 8. Vad som helst av Donna Tartt! Obs varning: Kan hända att du glömmer gå av pendeln/tåget/bussen etc; man fastnar verkligen.

 9. Lucy Dillon och (Tango för vilsna själar), Sheila O'Flanagan (Bättre tillsammans), Maritha Conlon-McKenna (En hattaffär på hörnet) är sköna historier av författare som kan konsten att skriva mysläsning! Alla deras historier de skrivit är bra, men mina förslag tycker jag är de bästa!

 10. Såg att några redan rekommenderat Jojo Moyes, men det är bland dom bättre böcker jag läst (alla hennes böcker tycker jag är fantastiska). Rekommenderas starkt 🙂

 11. Jag ser att folk redan tipsat om Jojo Moyes men jag ställer mig i hyllningskören, särskilt "livet efter dig". Och Fredrik Backman, sådär dråpligt och roligt men sorgligt på samma gång.
  Annars tror jag Carlos Ruiz Zafon med boken "vindens skugga" är boken för dig, den är såååå bra. Jag har läst mitt exemplar flera gånger (säkert 4 iallafall).

 12. Nattens cirkus tror jag att du hade gillat, lättsam utan att bli löjlig. Om du vill ha något ännu mer lättsamt (typ twilight-lättsamt) så skulle jag rekommendera starcrossed: helena. Och om du vill ha lättsamt med igenkänningshumor och få dig några goa skratt: bridget jones dagbok. Boken är betydligt bättre än filmen!

 13. Alltså, jag har ju rätt kass smak, men ändå - I´ll go for it - Warm Bodies (sträckläste, pinsamt). Om en kille som är zombie som blir kär i en tjej som är dödlig. Hur det nu gick till. Han bor på en flygplats. Har gjorts till film. Filmen är bra. Känner att det blev pinsammare nu.

  Har spanat på "the longest ride", som är en bok som gjorts till film också. Sett filmen. Loooved it. Om en rodeokille och en konststudent i nutid, berättas parallellt med historien om ett par som är gamla i nutid, men var unga under andra världskriget. Mycket bra. Kan inte vara annat än bra i bokform. Knyts ihop på ett snyggt sätt.

  Läser just nu, Julian Barnes, verkar bra. Kanske inte riktigt samma genre, men ger man sig in i en bokklubb får man ju läsa lite sånt man inte läst annars.

  Pride and Predjudice and zombies. Ja, jag gillar ju de där zombiesen verkar det som. Jane Austen mixad med zombies. Kan knappast bli bättre. Denna är på g att bli film, trot eller ej.

  Ja nu har du läsning året ut 😉

 14. Haha åkej, jag kommer nog med de lättsammaste böckerna: SPEJARENS LÄRLING AV JOHN FLANAGAN ALLTSÅ HALLÅÅÅÅÅ, om man är lite betuttad i långbåge ;D Nejmen allvarligt talat, första boken tar kanske några timmar att läsa och SKIT I att de är skrivna för yngre! De är bara allmänt gosiga, lättsamma och bågskytte- och mantelsmygandetagande. Så det så. Spejarens Lärling: Gorlans Ruiner heter den första (Ranger's Apprentice: The Ruins of Gorlan om man hellre läser på engelska) 😉

  Kraaaam!

 15. Åh alltså dina bilder är alltid så drömmiga (om det är ett ord haha?) <3

  "Livet efter dig" och "Etthundra mil" av Jojo Moyes. 🙂
  Annars alla böcker av Sofie Sarenbrandt, om du gillar deckare 🙂

 16. 😀 fina bilder! hamnade på cocoo's hemsida igår tack vare ena bilden och klickade hem lite smycken 😉 Hoppas du har en underbar vecka Elin!

 17. Jag lyssnar mycket på ljudböcker för då får jag göra något under tiden.. typ tråkiga saker som att städa ? men oavsett så gillar jag lättsamma böcker som får mig att skratta. Jag skulle rekommendera Heja heja & hälsningar från missångerträsk Martina Haag har skrivit. Annars tycker jag att de fristående böckerna som Sophie Kinsella har skrivit lockar fram ett gott skratt. T.ex. flickan från 20 talet och Karriär och köksbesvär. Mina hemligheter är också rolig ?

 18. Hej! Jag har ganska nyss startat en ÅSIKTSBLOGG. jag har ännu inte så många läsaren, vill gärna ha fler 🙂 roligare att blogga om någon faktiskt läser!

  Ett inlägg om tatueringar är uppe på bloggen nu! kika in 🙂 vicilee.blogg.se
  Tidigare inlägg om olika tips (dance moves for guys, matrecept, åsikt om mobbning M.M!)

  kommentarer gillar jag! bra eller dåliga, ingen skillnad!

 19. Jag vet inte varför, men tror kanske du skulle tycka om Alkemisten av Paulo Coelho, om du inte redan läst den? En av de böckerna i mitt liv, som jag är mest tacksam över.
  Önskar dej en underbar höst!

 20. Jag skulle vilja rekommendera Gubbe och Katt av Nils Uddenberg. Den är lättläst och helt underbar! Ett måste för kattälskare 😉

 21. Har inte tips på en lättsam bok tyvärr, men har ett boktips om du vill läsa en bok man verkligen fastnar i! "Stalker" heter den & är ingen speciellt okänd titel, men jösses vad bra den var. Jättespännande bok! (:

 22. Om du vill ha trevligt sällskap och roligt när du pendlar så rekommenderar jag varmt att du lyssnar på "P1 På minuten". Vill du ha tips på bra omgångar så är det bara att hojta (typ 2009-04-19 is awesome) och det finns på podd på Sr 😀

 23. Hmm jag har lite olika att tipsa om ^^

  Konsten att höra hjärtslag av Jan-Phillip Sendker - för att den är så, så fin.

  Det handlar om dig - Sandra Beijer - för att hon skriver på ett speciellt sätt, läste den på en flygresa och den gick att lägga ifrån sig när det behövdes samtidigt som den var bekväm ströläsning.

  Den hemlige kocken - om du vill få lite smygutbildning på tåget haha, vad finns egentligen i vår mat?

  A discovery of witches av Deborah Harkness - om man vill ha lite magi och mystik utan att sugas in för att spottas ut på andra sidan av en triologi en vecka senare utan kunna läsa lite undan för undan när man känner för det 🙂

  Pilgrimsresan eller Alkemisten av Paulo Coelho om man gillar att fundera på livet, ödet och allt däremellan.