10 saker man kan göra när man har tråkigt

Så som det brukar se ut i bloggen 
 
 
Så som det brukar se ut hemma 😉
 
 
↠ Springa skiten ur sig. Är supereffektivt för mig med kombinationen ‘ha tråkigt’ och ‘dålig inspiration’ – det bästa jag kan komma på nu för tiden är nämligen att snöra på mig skorna och springa mig så trött att jag inte orkar vara rastlös längre..
 
↠ Göra en fotobok. En väldigt tidskrävande aktivitet, så det här skulle jag absolut göra om jag hade en hel oplanerad dag framför mig! Har sjäv inte lyckats åstadkomma en färdig fotobok ännu, men håller på med en som jag ska beställa från Blurb!
 
↠ Planera sin framtid! Gör en mini-bucketlist för sommaren, planera din verksamhet (om du vill frilansa), fundera på vad du kan göra för att din blogg ska bli bättre.. eller typ.. skriv listor! Vilka yrken du skulle kunna tänka dig att ha, vart du skulle vilja på, vart du vill resa osv.
 
↠ Skissa på & utföra DIY-projekt. Sy nya kuddfodral, klä om/måla om möbler, spraya detaljer med kopparfärg eller bygg en egen mini-fotostudio! Jag funderar t.ex. på att spika ihop plankor för att ha olika ”bordsskivor” att fotografera mot och så håller jag på och letar efter en låda som jag kan piffa till och använda på pakethållaren på min cykel (skulle underlätta så mycket när jag cyklar till Ica!)
 
↠ Rensa minneskort och städar hårddiskar. Ja – det är dötrist – men det måste göras!
 
↠ Ta självporträtt. Kräver inte så mycket effort och då har man ju massa timmar uppbokade sen, eftersom man har redigering efteråt också! Läs mitt inlägg med Självporträtt-tips här!
 
↠ Ta bilen/bussen ut till något ställe man aldrig varit på innan. Dels får du frisk luft, men också chansen att hitta en ny favoritplats! Jag gör detta var och varannan vecka här i Stockholm för att lära känna omgivningarna bättre, men jag gör det också när jag är i Skara (där jag bodde i 19 år av mitt liv), när jag och mamma åker ut på fototurer. Dock kanske man behöver åka lite längre när man är på en plats som man känner så väl… 🙂
 
↠ Skicka brev/kort. Övveraska farmor eller kompisen på andra sidan Sverige (eller världen??) med ett egenfotat eller handgjort meddelande!
 
↠ Kolla på serier. Ja, jag vet, det är ju det första man gör när man har tråkigt! Därför ska jag tipsa om mina favvisar just nu:
Alla är fotografer, på SVT. Såklart!
Downton Abbeyfinns på Netflix. Har sett om alla säsonger nu och känner lika starkt varv två! haha!
Lark Rise to Candleford, också på Netflix. 1800-tal i England. Mysig, men lite långdragen efter flera säsonger.
(10 dagar till Game of Thrones s5-premiären, läääängtar!!)
 
↠ Improvisations-dansa!
Sätt på en megapeppande låt på spotify (typ den här?) och se till att ha både armar och ben i rörelse under HELA låten – kom igen nu! Fuldansa allt vad du har! Sen är du värd att lägga dig i soffan och kolla på serier igen! (Och ja, jag lovar, jag brukar göra detta………… haha
 
↠ Städa och lyssna på Källan-podcasten. Städa är sämst, men Källan är otroligt inspirerande och man tappar grepp om tiden!
 
Dessa punkter är basserade på vad jag brukar ägna mig åt i min ensamhet 😉

34 responses to “10 saker man kan göra när man har tråkigt

 1. åh älskar Downton Abbey verkligen! Hörde dock att säsong 6 blir sista säsongen, kan eventuellt bli en långfilm också… Så tråkigt för det är en väldigt bra serie!

  1. Hörde också det! Åh.. så nu får man verkligen njuta den tid det varit.. Ska dock bli spännande att se vad de gör av långfilmen.. om det ska vara någon typ av sammanfattning på serien eller om det är något som utspelar sig efter (hoppas på det sistnämnda) 🙂

 2. Åh Downtown Abbey har jag inte sett än. Och fy rensa hårddiskarna är typ det tråkigaste som finns men mina är öööverfulla. Och Källan är superbra!

 3. sv Ja, hoppas också att filmen utspelar sig efter. Nu när jag tänker efter kanske det inte är så konstigt att de inte ska göra mer än en säsong till, hela biten med herrskap och tjänstefolk håller väl inte i sig så länge till…? Nu är de väl mellan 1925 och 1930. Vill så att de ska få med andra världskriget och hur det påverkade!

 4. För och efter bilden är på pricken 😉 Downton Abbey. Kommer det någonsin filmatiseras en lika bra serie? Jag är helt galen i denna underbara serie!

  Jag ska nu packa ihop kameran och sätta mig i bilen till en plats jag inte varit på innan. Tack för tipset. Hoppas du får en fin söndag.

  (En låda bak på cyklen är guldvärd!)

 5. Hahah, sån igenkänning på före/efter-bilden! Skönt att se att det finns en "verklighet". Jag håller också på med fotoböcker just nu, det tar såååån tid men är så kul! Älskar ju att ha digitala grejer i fysiskt tryck.
  Kram

  1. Jag tycker att man ska göra det när man själv känner sig redo! Oftast handlar det inte så mycket om hur duktig man är – det finns folk som vill köpa ens tjänster ändå, för alla ser inte bild på samma sätt 🙂 Så.. jag skulle mer se det från ens eget håll – vill, kan och vågar jag? 🙂

 6. haha. Kul tips! Japp, sanningen om hur det ser ut bakom kameran. Ser precis ut som hemma hos mig det där + att jag har lite mer damm också 😉

  Gillar fotobokstipset, har du fler fotobokssidor som är bra/ du tror är bra?

 7. Åååh asså jag verkligen älskar när du tipsar om saker! Speciellt nu när man själv har blivit så sjukt intresserad av att fota själv. ?
  Mera sånt! ?

  Kramz <3 /jessie

 8. haha , jag klarar inte av att lyssna på poddar när jag gör något, slutar med att jag är så inne i det att jag stannar upp och lyssnar 😀

 9. Hej Elin! Tänkte bara tipsa om en serie du måste se! (om du inte redan sett den) Outlander heter den. Den innehåller sånt som jag tror du gillar 🙂 lite magi, gammal era och vacker natur utspelad i Skottland! Plus att fortsättningen på första säsongen precis dragit igång efter ett uppehåll 😀 haha jag promotar serien här men bara för att jag tror att du hade gillart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.