Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När det plötsligt går tungt i livet

 
 
 
 
 
Det har varit tyst här ett par dagar nu.. Mest för att livet inte är på sin bästa sida just nu. Först hände det där med Lisa Holm. Folk får tycka att det är löjligt att jag känner så mycket för en tjej som jag inte kände, men det var bara så himla kusligt och hemskt allting. En kombination av att hon var från grannstan, att hon försvann från en plats som för mig (och många andra) är så himla trygg och rofylld - och att hon försvann mitt på ljusa dagen. Usch, nej, nu ska jag inte tänka mer på det.
 
Efter det blev jag sjuk. Ordentligt sjuk. Gick omkring som en zombie i två-tre dagar innan det plötsligt blev ännu värre kvällen innan jag skulle börja på mitt sommarjobb (i söndags alltså). Toppen liksom. Kände inte att jag kunde sjukanmäla mig, så har gått till jobbet ändå. Natten till måndag sov jag inte en blund och med sjukan och allt på det så skulle jag alltså påbörja mitt fysiska arbete (jag jobbar på Posten i några veckor nu..). När jag kom hem efter första dagen välte jag ner i soffan och orkade inte lyfta ett finger. Helt seriöst. Jag låg där och världen snurrade, samtidigt som huvudet bultade och ögonen värkte. Fy fa-an. Nu börjar det bli lite bättre och jag har orkat slå upp datorn och skriva det här inlägget - det är ju bra det i alla fall! 😉
 
Sist kommer det jobbigaste. Hann inte ens skriva vad det är innan tårarna kommer, så nu sitter jag här och snyter mig och torkar vätan från kinderna med handen. Min farmor dog tidigare i veckan. Det finns inte ord för vad hon betytt för mig. Hon var en fantastisk farmor och en lika fantastisk människa. Kan inte förstå att hon inte finns mer. Att jag aldrig får träffa henne mer, ha envisa diskussioner eller skoja med henne. Känner sådan oerhörd sorg.
 
Farmor, jag saknar dig <3
 

59 comments on “När det plötsligt går tungt i livet”

 1. Åh, beklagar sorgen verkligen. Och jag tycker inte alls det är löjligt trots du inte kände Lisa, för sådana händelser påverkar en massor. Kram på dig!

 2. Inga ord hjälper eller kan trösta nog i såna här situationer. Jag säger bara; låt livet va skit ett tag. Det gör mycket när man tillåter sig själv att känna det man känner. Ta hand om dig! Skickar många stora, varma kramar!!

 3. Min farmor gick bort i början på året. Den sorgen kommer jag aldrig ifrån, en stor inspiration lämnar en plötsligt och det blir så märkbart tomt. Jag hoppas du har någon att dela dina fina minnen av henne med så försvinner hon ändå aldrig. Kram <3

  1. Verkligen... tack... som tur är har jag det, så hon kommer leva vidare genom dem, trots att hon inte finns fysiskt ibland oss <3 Kram till dig också! <3

 4. Beklagar Elin.
  Min farmor gick bort två veckor innan hon skull få se sitt barnbarn... De två vackraste människorna i mitt liv fick aldrig träffa varann ?
  Saknad gör så ont så ont..
  Stor kram från mig till dig
  ?

 5. Finns inget värre än när nära och kära inte längre finns ibland en, sänder massa styrkekramar till dig! <3

 6. Åh beklagar verkligen! Har förlorat många nära och kära och det går inte att beskriva sorgen. Ta hand om varandra, skratta och gråt! Att kunna skratta i sorgen är det bästa "botemedlet" tycker jag. Men även att kunna gråta och dela sorgen med någon.

  Ta hand om dig! <3

 7. Ibland blir det bara för mycket på en och samma gång. Du ska inte bry dig om vad andra tycker och tänker. Det spelar ingen roll över ifall man har träffat personen eller inte, sörja får man göra ändå. Det som hände Lisa är fruktansvärt och borde inte få hända!

  Jag beklagar verkligen sorgen med din farmor! Även fast det inte är någon tröst, men jag vet hur det känns att mista en farmor som stått väldigt nära! Det är ett tomrum som lämnas efter och än idag är saknaden stor. Jag försöker idag att tänka tillbaka på de fina ögonblick vi fått tsm istället!

  Trevlig midsommar!

 8. Började gråta innan jag läst klart sista stycket. Det är verkligen det värsta som finns. Min farmor dog för snart sju år sedan och det är helt sjukt när jag tänker på det, det gör fortfarande ont, känns fortfarande som igår. Precis som med min farfar, som lämnade oss tre år senare. Jag trodde att jag aldrig skulle ta mig igenom det, att jag aldrig skulle kunna må bra och vara glad igen. Och det var jag inte på ruskigt ruskigt länge.. Det är bara sedan kanske ett eller två år som jag inte längre tänker på det precis varje dag, men jag kan lova dig att det blir bättre. Det hjälper inte mycket nu, men det blir lättare med tiden. Stor kram <3

 9. Beklagar sorgen!

  (Gällande LH så känner jag liknande som du. Råkar bara bo på samma ställe som hennes familj men det är för mycket av allt för att jag inte ska bli väldigt illa berörd.)

 10. Beklagar sorgen!

  (Gällande LH så känner jag liknande som du. Råkar bara bo på samma ställe som hennes familj men det är för mycket av allt för att jag inte ska bli väldigt illa berörd.)

 11. Beklagar verkligen sorgen, släpp ut allt inombords! Man mår verkligen så mycket bättre då. Å det får banumen ta tid för det gör det! <3

 12. Åh så tråkigt med din farmor. Känner med dig. LH var bara för tragiskt. Ibland tappar man allt hopp om världen. Hoppas att du kan få en dräglig midsommar trots allt ♥

 13. Åh vilka härliga bilder, blir alldeles pirrig i hela kroppen då dem ger mig så mycket sommarkänslor. Du är grym!

 14. Min farmor gick bort i februari i år och det går fortfarande inte att förstå. Det gör det nog aldrig. Det går inte en dag utan att jag ägnar tankar åt henne, hur mycket jag saknar hennes små egenheter. Men det hjälper lite att tänka på att hon har levt ett långt och fantastiskt liv och hade många människor som älskat och älskar henne. Ta hand om dig Elin. <3

 15. Först gör jag som jag brukar, berömmer dina bilder, du fångar verkligen en skön sommarkänsla i dem. Du är vacker som en sommardag, det tycker jag verkligen.:)

  Tror de flesta känner sorg för Lisa och kan verkligen tycka att det är fint att så många som inte kände henne bryr sig och känner sorg av hennes öde. Tror att det oxå hjälper hennes nära och kära att veta att hela landet känner med dem. För det är är så tokhemskt detta brott.

  Jag beklagar din sorg Elin, att förlora en nära anhörig är så tungt att det inte finns ord. Man får vara ledsen och "nere" låt det andra vila så du får sörja i lugn och ro. Saknaden är ju värst och den går aldrig riktigt över. Imorgon för 10år sen gick min morsa bort men än i dag kan jag känna att jag vill träffa henne, ringa henne, prata med henne, äta hennes mat. Göra som vanligt om man säger.:)
  Jag får heller inte visa henne mina bilder från alla fotoäventyr vilket gör lite ont, då det är på senare år som jag fått det verkliga intresset men eftersom jag tagit dem gissar jag att hon lever genom dem eftersom hon är min mor:)

  Jag ger dig styrkekram och hoppas att livet går lättare om ett tag.
  Take care!

 16. Men åh så tråkigt. Vilken skitvecka. 🙁 Ledsen över din farmor, aldrig roligt att förlora någon närstående. Förlorade både min farmor och mormor för ungefär ett och ett halv år sedan. Men med gamla människor tycker jag ändå det känns lite bättre att tänka att de i alla fall hann leva ett helt liv innan de gick bort.

  Sorgligt med Lisa Holm också. Att förlora ett barn måste vara bland det värsta man kan vara med om. Och det är läskigt när sådant sker geografiskt nära där man själv bor. Tyckte det var superläskigt när det härjade en serievåldtäktsman i våra kvarter i Göteborg för några år sedan. Ändå spenderade jag större delen av den tiden uppe i Kiruna eftersom det var julledigt. Det är så hemskt att man aldrig kan få känna sig riktigt, riktigt trygg.

  Krya på dig! Hoppas du får en fin midsommar ändå!

 17. Beklagar verkligen sorgen! Jag är säker på att din farmor tittar ner på dig och hjälper dig genom det svåra. Hon går alltid med dig och minnen är ju underbart att ha i sådana situationer när det känns som jobbigast.
  Jättefina bilder som vanligt, vad gäller dig, och önskar dig en skön midsommar och en härlig sommar ändå med sol och bad och ännu fler vackra bilder.
  Krya på dig och än en gång, beklagar
  Kram/ Ove

 18. Stor kram på dig Elin. Jag har också förlorat nära och kära. Himla svårt att inse att det är livets gång. Din farmor lever kvar i dig för alltid!

  Blev också fruktansvärt påverkad av Lisa Holm. Så tragiskt och grymt

  <3

 19. Jag vet inte vad jag kan säga för att du ska må lite bättre men jag beklagar verkligen och jag sänder alla tröstkramar som finns. ❤ När min mormor gick bort 2008 raserades hela min värld och trots att det var flera år sedan är det fortfarande lika jobbigt. Men jag känner ofta av min mormors närvaro och trots att ingen av oss vet hur det ser ut på andra sidan så lovar jag att din farmor vakar över dig och skyddar dig. Om du känner en rysning eller får en känsla av att någon bevakar dig så är det hon. Förlora aldrig hoppet av att hon har lämnat dig för hoppet är det vi har kvar. Stor kram ❤

 20. Åh fy fasen 🙁 Beklagar sorgen Elin! Det där med döden kommer man nog aldrig riktigt förstå för det gör ju så ont! Hoppas du blir frisk snart och att du får sörja din farmor tillsammans med din familj <3

 21. Återigen vill jag bara krama dig och visa att jag känner med dig . Det med Lisa är också fruktansvärt.
  Jag önskar att din farmor kunde finnas så att du kunde "ta" på henne och se henne i ögonen eller höra hennes hjärta bulta...Men nu är hon, övertygad om det i din närhet hela tiden fast att du inte kan se henne med blotta ögat. kram från mig till dig

 22. Styrkekramar till dig! Du kommer komma ut på andra sidan av detta och veta att det gjort dig lite starkare, lite visare. Ta en eller två eller fler dagar ledigt från oss om du behöver. Vi finns här när du kommer tillbaka! <3

 23. Åh usch vad mycket på en gång ): beklagar verkligen sorgen <3 jag stod min mormor oerhört nära så jag vet hur tungt det är. Du kommer komma igen men det får ta tid. Försök ta en dag i taget. Och ang att vara sjuk, var rädd om dig. Styrkekramar <3

 24. Jag relaterar som bara den. När min mormor gick bort 2011 så åkte jag på influensa i samband med begravningen. Man är ju lite mer mottaglig för infektioner och annan skit när garden inte orkar vara uppe och jag blev ju jättesjuk. Tillslut, nät jag inte var smittsam längre så fick jag be vänner om hjälp för att hålla mig sällskap så jag stod ut.

  Ta det lite vackert med den fysiska prestationen. Var rädd om dig. Kram ♥

 25. Men huvva vilken jobbig tid! Så himla tråkigt med din farmor 🙁
  Hoppas att du hittar ljuset snart igen, och att du har många vänner och mycket familj som finns vid din sida <3

  Och om Lisa. Jag tror grejen som berörde oss så himla mycket, oavsett var i landet vi bor, är att det skedde så plötsligt och oväntat. En tjej som precis är på väg att påbörja livet, borta. Det är fruktansvärt 🙁

 26. Hej Elin, johanna här som började gråta av att bli starstruck när du handlade av mig på ica i bankeryd. Jag beklagar sorgen, och förstår hur du känner. Min farmor gick också nyligen bort, 14 Juni för att vara exakt. Må dem vila i frid ♡

 27. Vet att det var ett tag sedan du skrev det här inlägget, men jag vill bara skicka en kram! För att jag följt dig så länge och får lite ont i hjärtat när du har motgångar. På riktigt. Och att det är så hemskt att förlora någon nära. Jag hejar på dig! <3