Att jobba med sina svagheter

 
 
 
 
 
 
 
Modell: Hanna Kero
Foto & Efterbehandling: Elin Kero (ja, jag såklart!)
Utrustning: Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
En av mina svagheter inom fotografering har alltid vara att jag tar väldigt lång tid på mig när jag fotar. Jag kan stå i evigheter och fotografera på samma ställe, bara för att försäkra mig om att bilden sitter. I början kändes det som en smart grej för att ha kontroll, men med tiden har jag insett att det bara är onödigt och tidskrävande. För vem vill fotografera i 1-2 timmar och sedan ändå inte få ut mer än kanske tre bilder som är någorlunda varierade – samtidigt som man har ca 750 bilder på minneskortet som man måste gå igenom…? Ingen.
 
Så därför har jag försökt att bli bättre på det där! Att inte snöa in på ett ställe eller en pose. Både plåtningen med Angelica Blick och den här med syrran gick på några knäpp. Glädjen sen när man sitter med urvalet av bilder och man har massor av OLIKA bilder, där man verkligen utnyttjat hela miljön man är i och inte bara en specifik vägg, samt testat olika poser och utsnitt (och inte hinner tröttna på det man håller på med!). Det här inlägget visar inte ens alla bilder jag tog med Hanna, tyckte det blev FÖR mycket.. haha… 
 
Nu ska jag sticka ut i solen igen (kändes som jag höll på att få solsting innan, så sprang in och drack saft och bloggade för lite återhämtning.. hehe). Funderar på om jag ska hjälpa mamma och pappa och måla deras utemöbler..

51 kommentarer

Kommenterarens avatar

Jättefina bilder! 🙂
Bra att öva på att bli bättre. 🙂

Kommenterarens avatar

Snyggt! Och bra gjort. Det är svårt det där att släppa prestationsångesten och inte ta just femtisjuttonmiljoner likadana bilder utan istället försöka variera sig mer även om det har risk att bli fel ändå. Är en sån där grej som jag också försöker bli bättre på, för det är ju som du säger inte så himla roligt att faktiskt gå igenom 750 bilder efter en liten fotosession och inse att man missade alla de roliga idéerna när man var så fokuserad på att bara ta bra bilder.

Kommenterarens avatar

Jag försöker också bättra mig när det gäller att inte fotografera för länge på en och samma plats. För det är tråkigt att komma hem och inse att de flesta bilder man tog kanske är bra, men tråkiga pga att man inte varierat sig tillräckligt. För hur kul är det att visa upp tio bilder, med ungefär samma motiv 🙂

Kommenterarens avatar

så fina bilder!! och ja haha jag borde också bli bättre på det…

Kommenterarens avatar

Åh vilka fina bilder! Var har Hanna köpt sin topp? Her letat ett tag efter en liknande. 🙂

Kommenterarens avatar

Jag vet tyvärr inte, hör med henne på instagram (hon heter @hannakeros) 🙂

Kommenterarens avatar

Så himla snyggt, gillar speciellt 4de bilden! Är det pålagda sunflares eller är de sådana? Tänkte på bilden du la upp på instagram från Lovisas lägenhet med. 🙂

Kommenterarens avatar

Du har säkert fått frågan tusen gånger men använder du Lightroom?

Kommenterarens avatar

Näst sista bilden, där Hanna står mellan tågvagnarna var verkligen helt otrolig!

Kommenterarens avatar

Jättefina bilder! Jag fick en kamera (Canon eod 6d) i graduation present och är redan besatt, haha. Letar foto moments överallt och hela tiden. Det finns en hel del annorlunda scener att fota här i Texas!

Kommenterarens avatar

Supersnygga! 🙂
Jag kan känna igen mig lite i det här med att stå på ett och samma ställe. Jag ska också bli bättre på det. Jag har en fotografering i morgon och har tänkt ut vilka platser vi ska fotografera på, just för att få lite mer variation.

Kommenterarens avatar

Åååh vilka fina bilder! 😀
Fjärde bilden var finast tycker jag. För det var lite sol på ena sidan å skugga på andra sidan. 🙂
Jag har faktiskt en tendens att göra som du oxå gjorde att stå på ett å samma ställe å fota, men jag har märkt att jag tröttnat lättare på det så jag skippar den biten. 🙂

Kommenterarens avatar

Åh vad jag känner igen mig! Jag är likadan! Avskyr verkligen att sedan behöva gå igenom de där femtioelva tusen bilder som ser likadana ut! 😉 Kul att jobba mer med det och se att det ger så grymt resultat 😀 Så snygga bilder! Favoriter är bild 4,6 och 7!

Kommenterarens avatar

Snygga bilder, 2 favoriter, första och näst sista 😀

Kommenterarens avatar

jätte fina bilder !
Jag tänkte bara fråga hur man hör ett domännamn om man har skaffat sig PRO ?
Jag vill liksom ha mitt namn och sen .se
Uppskattar om du kan svara ?
Angelicka

Kommenterarens avatar

Alltså underbara bilder! Kul med lite olika bakgrund i alla bilder också!

Kommenterarens avatar

Så fina bilder du tar! Alltid lika spännande och inspirerande att läsa din blogg! 🙂 Vet du var din systers halsband kommer ifrån?

Kommenterarens avatar

Grymma bilder, och lyxigt att ha en fotomodellsnygg syster till modell 🙂

Kommenterarens avatar

Lite konstruktiv kritik, just my 2 cents:
Bild, 2 skitiga jobbarnaglar, synd.
Bild, 6 (näst sista) kanon! ruggigt bra. 🙂

Kommenterarens avatar

Hej, idag skriver jag om att känna stolthet över sin kropp.

Berätta gärna vad DU tycker!

Kram Stefan

Kommenterarens avatar

Hej Elin!

Har du någonsin känt en orättvisa av att vara den "fula ankungen" eller att vara det syskonet som ser minst bra ut? Jag är 16 och är den i min syskonskara som ser minst bra ut och kan inte sluta må dåligt över det 🙁 Hur klarar du av att ha en sån bombsnygg syrra?? Är jag den enda som känner såhär?

Kommenterarens avatar

@EMMA
Det var ju ett jäkla påhopp, hur tänkte du där egentligen?
Jag tycker att syrrorna är lika snygga.

Kommenterarens avatar

Du er så dyktig! Jeg er en stor tilhenger av bildene dine, virkelig noen mesterverk! Må også takke deg for alle de flotte tipsene dine – du er virkelig inspirerende!

Stå på med det kreative og herlige arbeidet! 🙂

Kommentera