Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Syverkstad

Mn arbetsplats just nu. En massa jävla trådar och en stabil kopp med mjölk!
 
Underklänningen i sitt lite osmickrande första skede / Hörnet som jag rensat på soffa, fåtölj, kista, bord och bråte!
 
STÖK! Har flyttat på alla möbler för att få plats med tygerna. Passat på att städa bakom soffan när jag ändå höll på.
Det roligaste är nog ändå att det finns TRE storpack mjölk med i den här bilden... haha... #ÄlskarMjölk
 
Såhär satt jag igår och sydde långt in efter mörkrets inbrott..
 
 
Ni som följer mig på snapchat (elinkero) vet nog redan allt detta, men alltså.. Gårdagen var sjuk.
Vaknade klockan nio och for upp ur sängen. Började stöka undan alla möbler och städa bort skit bakom soffan som stått där den stått i ett år. Drog fram det vita tyget till underklänningen och började klippa, sicksacka och slutligen sy ihop.
Sen började jag fundera på om det var värt att sy så många stycken av den gröna ylleklänningen som jag ska ha över. Som ni ser på provbilden så har den vita väldigt många sömmar och jag tycker inte att det är så snyggt egentligen, dessutom har jag hört att det är rätt mäckigt att pressa ut sömmarna i ylletyg... så jag beslutade mig igår för att försöka spara tid (och tråd) och avvakta tills idag för att göra ett eget mönster av en t-shirt och sy ihop ylleklänningen av 4 stycken tygpaneler istället för 8.... gambling. Haha!
 
Klockan var vid det beslutet ungefär sju på kvällen och jag hade jobbat ohejdat i 10 timmar (knappt pausat för mat ens en gång, micrade bara en matlåda och käkade vid symaskinen). Ville inte sova, så plockade fram ett billigt lila tyg som jag köpte förra året, som jag inte vetat vad jag ska göra med. Vek tyget dubbelt så att det ihopvikt var ungefär 20cm kortare än jag själv.. klippte ett hål för huvudet och trädde över mig. Flowy! tänkte jag och tände till.Så typiskt mig att bli astaggad i ett sånt läge. Älskar att utmana ödet och inte veta hur saker ska bli. Så jag la ut tyget på golvet igen, vek det duppelt ytterligare en gång och klippte på måfå av ett hörn "där överkroppen är". Tog in klänningen med en söm lite random mitt fram och mitt bak. Sydde ihop sidorna med 3cm marginal för att det "kändes bra" och drog sedan på mig härligheten. Åretss största WTF-moment inträffade. Plötsligt hade jag en till klänning och den satt som gjuten. Två timmar tog det. Haha! (Det är förövrigt den lila klänning som hänger till höger om mig på bilden där jag provar den vita).
 
Så ja, där är jag nu. Ska sy ärmar på båda, som sagt göra ett mönster till ylleklänningen och ja..
HAR MASSA ATT GÖRA! Är så jäkla stressad, samtidigt som det brinner inombords för att jag är så pepp på det jag gör xD JAG SKA KLARA DETTA!

33 comments on “Syverkstad”

  1. Haha! Nu har jag fem! 😀 En som jag inte gillar, en som är lite för liten, min älskling (den rosa) och så de två nya ^^ hehe 🙂 Inför nästa år ska jag börja så fort jag kommer hem från gotland, så jag har massa tid på mig 😉

 1. Jag hör nästan "Vi ska sy och vi ska klippa....." från Askungen men oxå tomteverkstaden.:) Fem månader till jul kanske därför;)
  Kul att få se hur du skapar dina klänningar och sista bilden är så härlig att se, känns lite höstig och mysig:)

  Take care.

 2. Hej Elin! Tänkte bara säga att jag håller på att göra en teckning av dig, om du vill kan du följa processen i min blogg 🙂

 3. Åh vad mysigt! Ungefär sådär har vårt vardagsrum sett ut de senaste veckorna, jag gick nämligen från att tänka "Nä, det behövs nog inget nytt till MTV", till "Jo men en bättre klänning är ju kul", och nu sitter jag här med fem nya, handsydda plagg. Tog tre veckor, blev rätt många heldagspass. Men är så jäkla stolt! Just nu sitter jag och syr de sista knapphålen, så härlig sysselsättning.

 4. Men hur mysigt såg inte det där ut att vara!!? 😀 är så pepp på att se hur den blev sen 😀 är så sjukt avis på dig angående medeltidsveckan :*( VILL OCKSÅÅÅÅÅ 😀 vi kanske ses igen nästa år istället 😛

 5. Du är så grym! Kommer säkert bli toppen bra!

  Måste tillägga, det var inte snällt att skriva ut att där fanns tre mjölkpaket! Blev värsta "fin tre (fem) fel"- jakten för mig, men jag hittade dem!

 6. Härligt när någon gör något som man verkligen brinner för, jag kan bli lika pepp på saker och så bara flyger timmarna iväg!

 7. Alltså missförstå mig rätt nu, men du är en sån där som jag bara vill hata lite 😛
  Allt du tar för dig får du att se så galet lätt ut och själv sitter jag här och vågar fortfarande inte klippa och sy i de riktiga tygerna... För jag minns hur jäkla mycket problem jag har med min provklänning. Och du bara trixar ihop något sådär helt apropå! xD

  Men du inspirerar som vanligt och jag vill fortfarande ser massa såna här inlägg! 😀

 8. Heja, heja! Ser jäkligt bra ut. Kan glädja dig med att ull ungefär är det tacksammaste material i världen att pressa. Blir snyggt och håller sig snyggt. Ett tips är att testa med pressduk istället för ångstrykjärn.

 9. Jag vill bara rikta ett tack till dig för att din fantastiska blogg och din youtube kanal verkligen förgyller mina dagar. Du verkar vara en sån fantastiskt och äkta person i alla lägen. Du inspirerar mig verkligen!

  Ha en fortsatt fantastisk sommar!

 10. Hahaha alltså jag är visst lite fotoskadad. Det första jag tänkte när jag såg sista bilden var "menassåhurfantoghondenbilden?! Sprang hon UT med kameran och ett stativ bara för att sedan springa in igen och sätta
  sätta sig och vara med på bilde ? Funkar fjärrutlösaten genom fönstret?! Eller sprang hon som en galning in igen efter att ha aktiverat självutlösaren?!".

  Jag är helt seriös...

  KRAAAAAAAM