Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Gruppuppgift i Bildkommunikation

Bilderna direkt ur kameran - och resultatet av uppgiften! 
Foto: Anneli Karlsson
 
 Här är en uppgift som vi haft i Bildkommunikation de senaste tre veckorna:
 
Ett samarbete med fotograf-klassen där vi skulle ta fram en kampanjbild (eller serie) inför sommaren 2015 för att minska drunkningsolyckor. Jag och Anneli i min grupp valde att inrikta oss på olyckor som händer på badstränder just för att det känns som att det inte är lika uppmärksammat som olyckor i samband med alkohol och/eller båtturer. Tanken bakom bilden var att ha en "förebild" som man lätt kan relatera till - alla hänger vi ju på stranden på sommaren - och sedan en efterbild med själva allvaret. Den lilla texten har lite information samt hänvisningar till Svenska Livräddningssällskapet.
 
Det är första stora uppgiften vi haft på skolan så här långt och - om jag ska vara ärlig - riktigt jäkla svårt! haha!

42 comments on “Gruppuppgift i Bildkommunikation”

 1. SHIT vilken/a bra reklambild/er!! Riktigt bra påkommet och genomfört. Får en verkligen att tänka till....

 2. Bilderna träffar mitt i prick. Ni har lyckats jätte bra. Kan tänka mig att hitta balansen mellan enkelt/rent, informerande och tilltalande inte är det allra lättaste 🙂

 3. Hej gå in och läs mitt senaste inlägg om självkänsla, mina tankar osv, och släng gärna i en kommenter, skulle betyda mycket, kram 🙂

 4. Måste bara säga: Du är superduktig på att fota!♥

  Vore så himla snällt om du ville kolla in min blogg! Och kolla jättegärna in en sida jag rekomenderar i mitt senaste inlägg!
  Kram!♥

 5. Vilka häftiga bilder! Och det verkar som ett jätteroligt projekt att göra, trots att det är en riktig hemsk inriktning ni har fokuserat på. Såfort sommaren börjar komma igång så är det som att man bara väntar in dom första artiklarna i tidningarna om drukningar.. huvva.
  //Emma, lever livet i norrland.

 6. Bra jobbat! Riktigt snygga/ stilrena reklambilder med synligt budskap även utan text. Gillar skarpt kopplingen mellan bilderna, väldigt smart! Du är duktig du! Tack för bra/intressant blogg!

 7. Jättesnyggt gjort och ett bra budskap Elin! 🙂
  Riktigt bra kampanjbild. Får en att tänka till.