Bildbehandling

18
 
 
 
 
Har haft en ordentlig långhelg denna helgen och typ bara umgåtts med mig själv.
Märker verkligen att det var länge sen jag hade det sist och att det var ordentligt välbehövligt, har sovit som en gris. Haha. Utöver det så går det skitbra i skolan. Vi håller på med en kurs i Bildkommunikation och en grundkurs i Bildbehandling. Även om den sistnämnda innehåller en hel del som jag redan kan, så är det också mycket som är nytt. Min lärare har ett helt annat tänk och arbetssätt och vi får verkligen en fördjupning i alla verktyg (lärde mig tex. massa nytt om Curves förra veckan och det verktyget har jag ju använt i flera år!). I fredags hade vi en genomgång med massa olika versioner av samma print, där vi skulle berätta vad som ”gått fel” i bildbehandlingen. Mycket intressant! Jag tänker typ inte alls när jag redigerar bilder, jag bara kör på känsla (som med allt annat när jag inte riktigt har full koll haha), så detta är väldigt nyttigt!
 
Mina lärare är för övrigt grymma! Ser fram emot ännu en kul vecka med bilden i fokus!
(Och jag känner verkligen att jag valt rätt – det är ju inte klokt vad mycket kul man kan ”måsta” göra om dagarna)

18 responses to “Bildbehandling

 1. Åhh himla kul när du skriver om skolan, får mig att inse hur lite jag egentligen kan och vad mycket jag skulle lära mig av en sådan utbildning!

 2. Kul Elin, vekar vara en kanonkurs du går. 🙂 Jag har tänkt på en sak, inte för att man ska dra upp gamla grejer och det behöver vi ju inte men
  jag som följt dig i många år har ju även läst och känt med dig när det var lite tyngre i ditt liv. Du vet nog vad jag menar. En sak har hänt och det är en ny infallsvinkel för inspiration.
  Du har nämligen kämpat dig upp och slagit tillbaka det jobbig. Du som gillar sagovärldar och på nått sätt är ju ditt liv som en saga, du har hittat rätt och har en riddare vid sin sida, magi helt enkelt:)

  Jag menar du har visat att det går att ta sig igenom tunga perioder och se hur skönt livet leker för dig nu. Det är faktiskt en inspiration om något egentligen.Tycker det är superkul att du har en sån glädje i livet och andra kan se att det går att resa sig igen:)

  Ja jag ville bara med detta säga att jag är glad för din skull fast vi aldrig träffats kan jag verkligen känna glädje när det går bra för dig.:)

  En lite fråga bara, hur gick det, skaffade du en Enhörning? 😉

 3. Låter underbart att du hittat rätt! Har du enbart inkomst från studiemedel när du går där, eller har du jobb också?

 4. Åh, så kul!! 😀 jag tar fotokurser här i USA och längtar efter nästa termin när jag ska börja med bildbehandling. Just nu tar jag foto och fotojournalistik, och gisses vad jag som är självlärd lär mig grejor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.