Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Den mytomspunna ruinen och mössans mystiska försvinnande

 
 
 
 
 
 
Bilderna är från Alvastra Klosterruin, där vi stannade till på vägen upp till Sthlm.
 
 
Den här mössan. Den är mig mer kär än något annat klädesplagg. Den är tillräckligt stor för att inte frisyren ska plattas till under den, tillräckligt tunn för att inte se för stor ut på huvudet, men ändå tillräckligt varm för att värma både knopp och utstickande öron. Sen har den den kalasigaste färgen och jag älskar att  springa omkring och dra i den på mina äventyr, då den alltid är på väg att glida av. Dessutom har den räddat otaliga dåliga hårdagar och dagar då jag bara inte orkat engagera mig alls för att skyla fästena till hårförlängningen. Hopp hopp.
Kort och gott: Det går inte att leva utan den!
 
Detta blev extra tydligt på vägen hem från Halmstad, när jag skulle kliva ut ur bilen efter ungefär 7 timmars resande och... mössan. inte. var. där. Jag blev helt kall. Letade långsamt. Slafsletade. Stressletade. Panikletade. Nej, den var inte där alls och jag insåg att jag måste ha tappat den i mörkret i Nyköping, när vi stannat på en rastplats för att byta förare. MAN TAPPAR BARA INTE SiN FAVORITMÖSSA!!! Jag blev på ruggigt dåligt humör - både skitförbannad över att jag inte haft bättre koll på den och skitsorgsen för att det var min favvomössa. Och inte bara en enkel mössa, utan den bästa mössan i världshistorien.
 
Jag sörjde den i ungefär 30 minuter innan jag öppnade bakluckan och insåg att jag inte alls slängt mössan inne i bilen som allt annat, utan droppat den där bak vid vårt stopp vid ruinen. Wow. Den glädjen jag kände då. Hoppade runt och skrek och skrattade. Min mössa är min bästa vän.
 
Och nu när jag på allvar trodde att jag blivit av med den så är den ännu mer kär för mig 😉

50 comments on “Den mytomspunna ruinen och mössans mystiska försvinnande”

 1. Känner igen det där när letandet blir mer och mer stressigt 😉 Min favorit mössa försvann förra.. vet inte hur jag ska lyckas ersätta den i år. Men det som inte dödar gör oss starkare säger de..

 2. Ååh, jag har också en sådan mössa. Det känns som att hela ens liv sitter i den och världen liksom går under de minuterna man tror att den är borta haha. Älskar min myemössegosing 😉

 3. Hahaha själv har jag köpt en knallrosa på Polarn o Pyret, jag älskar den! Jag sticker garanterat ut från mängden när jag kommer där i min knallrosa mössa, en mössa som barn stannar upp och pekar på och säger - sån har jag med. Underbart!

 4. Jag vet PRECIS hur det känns! Har ett par vantar som är mina absoluta favoriter! De är snygga, lagom tjocka men ändå supervarma och helt enkelt perfekt!
  Jag köpte dem på i Ullared för max 50 kr för några år sedan så jag kan inte köpa ett par till vilket gör mig så ledsen! För de är verkligen på väg att falla i bitar. Jag har tappat bort dem ett par gånger och varje gång har det varit lika hemskt men på något sätt har de alltid hittat hem, (har glömt dem i syskonbarnens vagn, i någons bil, längst in i garderoben etc)! Kommer verkligen sörja dem när jag inte längre kan ha dem!

 5. Det är svårt det där med mössor, speciellt till min stora skalle... Så hittar man den perfekta så förstår jag att man vill hålla hårt i den =)

 6. Det där känner jag igen mig i alltså!! Hade en jacka från Monki som var så perfekt på alla sätt och vis, men en dag var den bara borta. När den sedan hängde där på en krok så trodde jag knappt att det var sant...! Den lyckan alltså!! Så knäppt egentligen att man kan fästa sig så vid saker...

 7. Först och främst: Underbara bilder och underhållande text! 🙂 Innan du gjorde om bloggen hade du en sida där man kunde läsa vad du använder för utrustning för din fotografering ex, typ av objektiv, tillbehör mm. Jag hittar inte denna sida i din nya bloggdesign. Saknar denna:(

 8. Kollade tillbaka i din blogg och då finns det en bild på din säng precis när du köpt den, januari 2014. Tänkte bara fråga vart filten du har på sängen kommer ifrån? 🙂

 9. Woooooow. Alltså magin i den tredje bilden, den går knappt att beskriva. Min första tanke var att det var Kvothe i The Kingkiller Chronicle, haha! Gud, jag blir alldeles lycklig. Vilken fantastiskt, fantastisk, fantastisk bild! Detsamma gäller böckerna som ingår i den serien förresten, The Name of the Wind och The Wise Man's Fear, som är MÅSTEN om man älskar fantasy och allt som din blogg innehåller. Jag kan alltså inte tänka mig att du INTE skulle älska böckerna om du läste dem 😉

  Massa kramar!

 10. Mössor, vantar och halsdukar är dem mest värdefulla klädesplagg man kan ha! Så typiskt att man sen bara ska ha en av varje också, när man väl hittat en favorit så köper man ju inte fler och ja.. Jag vet hur det känns att tappa bort sin mössa i alla fall! :p

 11. Ojdå! USA börjar kännas så B för mig liksom... Kenza plus Scarlett Johansson är för övrigt lika med Lisa Tellbe (:

 12. Helt underbar är den! Jag har också några såna där klädesplagg som jag har en mer kärleksfull relation till än vad som egentligen är sunt klädesplagg och människa emellan.

 13. vilka fina bilder, är också helt besatt av min mössa, den räddar mig på mina dåliga hårdagar, morgonfilen och håller mig varm hahah kram

 14. Finns verkligen inga andra bloggar jag klarar av att läsa förutom din! Du är den enda som är naturlig och jordnära. Så tack för att ja lämnar datorn med inspiration istället för irritation. Fortsätt med de du gör! 🙂

 15. Hej!
  Jag vill få bra bilder på städer och natur. För att lyckas så måste jag köpa ett nytt objektiv. Jag äger redan en 50MM 1.4 USM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 och Canon EF 75-300/4-5,6 III. Men jag vill ta bra bilder på städer och natur. Vilket objektiv rekommenderar du? Det får gärna ligga mellan 3000-10000 kronor. Om du rekommenderar ett annat objektiv i en annan prisklass får du gärna skriva det. Jag köper hellre ett objektiv för lite mer pengar som är betydligt bättre än något halv bra.
  Hoppas du kan hjälpa mig!

  Ta hand om dig!
  Kram Madelene

 16. Hej tjejen! Har du tips på objektiv med zoom att fota outfits med? Ute efter kort skärpedjup också. Har precis haft sönder mitt 50 mm/1.8 och tänker byta upp mig.
  Tänkte att du kanske skrivit om detta tidigare och kan ge mig länk? Mvh ulrika

  1. Aoh nej, jobbigt att objektivet gått sönder (såg på bloggen - riktigt ordentligt också! haha..!).. Jag har inget uppdaterat inlägg om detta, men kan ge dig två tips:Om du vill ha en bra budgetzoom: Tamron AF 17-50/2,8 DI II SP XR (kostar 3500:-)
   Om du vill ha ett riktigt bra zoomobjektiv med kort skärpedjup: Sigma AF 18-35/1,8 DC HSM A (Kostar 7000:- men lär vara din bästa vän forever haha)
   Bara antog att du har en vanlig Canon-systemkamera (inte fullformat?) 🙂

 17. fina bilder! Särskilt den första. Vilken lättnad att hitta mössan igen, tänk att vissa saker kan betyda så mycket för en. jag har också en favoritmössa som jag ogärna blir av med. 🙂

 18. Åh, Alvastra! Där är det fint! Har du varit på deras krönikespel någon gång? Om inte rekommenderar jag att du ser det någon sommar, det är jättemysigt!