Wacom & Fotomässan

29
 
 
Jag och Hanna vid Wacoms monter 😀
…och så lite Sigma-objektiv…
 
I helgen stod jag i Wacoms monter på Fotomässan och demade ritplattor!
Där träffade jag flera av mina läsare (superkul!), bland annat Hanna (på bilderna), som jag träffat en gång förrut. Hon är så go och gör mig alltid glad! Dessutom räddade hon min söndag, för jag var supermegatrött efter en helg med lite för mycket inplanerat och den ovana mängden prat med folk konstant i tre dagar.. haha..
 
Precis innan Hanna dök upp så hade jag dessutom precis kommit (lagom ouppvärmd) till Fotomässan och stod och pratade lite slappt om ritplattor med världens bästa Emelie, när någon random man från en helt annan monter kliver in och fullkomligt kör över mig med säljsnack riktat mot Emelie. Det var så jäkla uppenbart att han trodde att Emelie var en kund och att han tyckte att jag inte sålde tillräckligt bra, så att han liksom kunde ta chansen och knuffa undan mig och briljera med sina kunskaper kring ritplattor. Jag blev SKITFÖRBANNAD och helt jävla paff, så jag stod bara där och stirrade och efteråt så önskade jag att jag hade sagt något. Men jaja. En vanlig dag för en tjej i den tekniska världen. Tyvärr.
 
Men ja, det var jättekul att få jobba med Wacom, att få träffa så himla många läsare, att få nätverka (shit, trodde inte att jag kände så många??) och dreggla över objektiv (yes, Sigma 50/1,4 Art, jag vill ha dig!). Sen var det skoj att Scandinavian Photos monter låg granne med Wacoms, så jag kunde stå och vinka till mina gamla kollegor (som för övrigt är så jäkla glada och härliga!).
 
Ses nästa år, Fotomässan! 😀

29 responses to “Wacom & Fotomässan

 1. Åh, vad mysigt! Måste börja kika efter ritplatta igen, jag långlånade min kompis Wacom i ett par år och saknar den som fasiken! Det svåra tycker jag är att veta vad som är prisvärt för just mig. Hon hade en dyrare modell och har behov av en sådan eftersom hon jobbar med tv-spelsdesign (ja, hon är SÅ cool!) medan jag bara redigerar lite bilder på hobbynivå och tecknar lite. Vet liksom inte alls hur mycket av plattans kapacitet jag utnyttjat, och därmed inte om jag kommer att vara precis lika nöjd med en sämre platta. Svårt! Hur vet man, har du något tips?

  1. Ta reda på vad det var för platta du använde – storlek mm. Hade den någon funktion som du använde dig av? Sedan kikar du på de nya plattorna och ser om de har detta. Troligtvis har de det, eftersom de är nya och fler därtill dessutom 🙂 Tror ju inte du vill ha den billigaste, men en sådan som jag har (Wacom Intuos Pro Medium) skulle jag rekommendera till i princip alla som pysslar mycket med bild 🙂

 2. Typsikt! Jag var där nästan hela söndagen och jag låg i fat boysen som var vid din monter! Hur kunde jag inte se dig!?

 3. ååå va jag önskade att jag hade varit på mässan, hade mitt 30 års kalas denna helg så jag kunde åka. Men nästa år ska jag verkligen dit ! =)

 4. Jag sprang på dig i montern. Skäms att jag inte sa något men jag hann inte. Det var över på två millisekunder och du pratade med någon kund. Såg när du gick därifrån att det var du.. :/ Jag köpte en wacom-platta på Scandinavian om det är till någon tröst. hihi.

 5. (Ville inte ens kommentera den där killens beteende. Men så kunde jag liksom ändå inte låta bli för det där är inte okej! Jobbade på en Rustabutik innan och var butikens bästa på tapet och färg trots att jag bara var 23, och jag vet inte hur många människor som inlett med att dem vill prata med en kille, innan dem fattar att jag vet vad jag pratar om…) GIRLPOWER!

 6. Usch vilken ful fisk! Allt handlar inte om att konsumera eller att visa sig bättre än en tjej på teknik!

  Himla fina bilder förresten 🙂

 7. Ja, nästa fotomässa är jag nog lite mer beredd och vågar mig på att mingla mer då det var min första. Var på lördagen och man blev lite slut av allt folk måste jag säga. 🙂 Det var rätt mycket killar som försökte sälja allt till allt och alla också tycker jag. Man blev lite sönderpratad och som ni konstaterar som tjej blir man överkörd hela tiden. Tyvärr funkar det ju också då tjejer är högre utbildade men sitter på lägre positioner och har lägre lön.

  1. Haha man blev verkligen slut av allt folk… Kommer nog inte att göra det nästa år igen.. utan bara vara där på besök ^^

 8. Om du ska till fotomässan nästa år så måste jag bara komma dit 😀
  Skulle vara riktigt roligt att få träffa sin inspiration till foto och snacka med dig 🙂
  Då kommer jag också vilja ha en bild tillsammans med dig,eller fler ^^

  Skulle förresten hellre köpa en ritplatta av dig (som är grymt duktig på att använda dom) än den andra random säljer som för övrigt verkade vara helt sjuk 🙂

  Vad är det för stor ritplatta som är bakom dig och Hanna på bilden :)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.