Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Före & Efter: Strukturer & Grålager

Foto: Erik Thor

Det är fredag och jag hänger i skolan och jobbar klart med några bilder som ska vara klara på måndag. Fram till förra veckan har vi mest jobbat med att bildbehandla bilder så att de blir så verklighetstrogna som möjligt. Målet har varit att behandla färger, kontrast och struktur så att resultatet blir så som det skulle ha sett ut om vi varit där när bilden togs.

Men denna veckan har vi (vet inte om jag vill skriva äntligen egentligen, för de gångna veckorna har varit väldigt roliga och lärorika, men i alla fall..) kommit in på retusch!

Bilden ovan är en uppgift där vi fått ledord som Svulstig, Mustig och Lyxig, samt instruktioner som tex:

- Framhäv märke, klocka och knappar, samt form och textur på kavajen

- Ändra slipsens färg till röd

- Ta bort ådror och fläckar i ansiktet/på handen (samt mörka ned sistnämnda)

- Huden ska ha hög kontrast, varma hudtoner, dämpat blänk och minskad flammighet

Väldigt kul uppgift som var en introduktion till grålager (jag har dock arbetat med det innan). Nu ska jag hoppa på nästa bild i samma serie (en kvinna med pärlor runt halsen och strängt utseende hehe..) 

28 comments on “Före & Efter: Strukturer & Grålager”

  1. Super snyggt! :)jag pluggar till grafisk formgivare och har just nu kursen avancerad retusch. De är så himla roligt!

  2. Tycker verkligen att du fått till den där reklampelarkänslan. Det känns NÄSTAN för perfekt, utan att man ska lägga märke till det. Speciellt vid handen och slipsen så får man lite oljemålning-/digital-feeling över det hela. Gillar det sjukt mycket!

  3. Åh grålager! <3 shit vad smidigt och snyggt det var att kommentera från mobilen (klickat in via bloglovin). Hur har du fått till det? Mycket najs!

    1. Blogg.se har en funktion så att man kan få en mobilversion av sin blogg bara genom att klicka på "ok" och välja headerbild i princip - sjukt smidigt 😀

  4. Åh grålager! <3 shit vad smidigt och snyggt det var att kommentera från mobilen (klickat in via bloglovin). Hur har du fått till det? Mycket najs!

  5. Har varit intresserad av foto i många år men aldrig varit en särskilt bra bildbehandlare. Men helt otroligt att se hur man kan snygga till en bild med rätt kunskaper alltså. Fast jag tror jag håller mig till min egen passion, webbutveckling! 🙂

  6. Riktigt snyggt! Skulle vara jättekul att få reda på hur du gjort. Det skulle jag vilja lära mig. En guide skulle vara varmt välkommen!

  7. Klockren retusch! Tänker direkt på figurer som Wall-Enberg från Jönssonligan, så där sluskigt rika och definitivt del av överklassen, snyggt gjort!