Före & Efter: Retusch, Retusch, Retusch

54
 
Fotograf: Pauline Ågren
 
 
Här kommer lite mer före och efter!
Vi sitter och matar bilder i skolan just nu. Inte så mycket som är roligt att visa, men lite före-efter av Paulines bilder är ju desto roligare! Blev jätteglad när jag fick de här bilderna – så himla bra material!
 
Annars då? Ska hänga med Annika och Isabell idag. Annika går också Bildbehandlare på Fotoskolan, fast i klassen över och har praktik på Retusch-stället som Isabell jobbar på – så jag undrar vad vi kommer snacka om… 😉 haha… Sen ska jag dra raka vägen hem och sova, för jag fattar inte hur.. men jag är bara så konstant trött just nu. Blir galen på detta. Men det är väl höstmörkret som gör det. Man borde bli van..

54 responses to “Före & Efter: Retusch, Retusch, Retusch

 1. gillar verkligen redigering, så fint med lite mer gula toner.

  På tal om något annat, din headerbild visas inte för mig.. bara en sån där liten symbol som visar att det är en bild men inte själva bilden. Bara så du vet 🙂

 2. Detta är ett bevis på att retuschering LYFTER bilder – inte att man fuskar.
  Bilden i sig är magisk men lite fixande gör den ännu finare 🙂 Du är så duktig!

 3. Superfint verkligen. Åh jag vill ju gå på din skola och lära mig allt du lär dig, haha. Det verkar så sjukt kul. Men har liksom en annan riktning i livet eller vad man ska säga. Men det är superkul att läsa om allt i din blogg 🙂

 4. Åh den va så fin redan innan! Hade inte behövts retuscheras ett dugg! Men jag förstår grejen med projekt och så 🙂 Svårt att låta bli retuscheringen idag! Haha

 5. Jag är en amatörfotograf, men helt värdelös på redigering – eftersom jag ser något fint i varenda bild. Redigeringen på bilden ovan är fantastisk, men jag kan sakna 2 saker som finns i originalet! Konstruktiv kritik är ju alltid bra så jag tänkte att jag kanske kunde skriva det här?
  1. Man ser på originalet att hon sitter i kvällssol. (drar minnet till vackra sommarkvällar på min absoluta favoritplats: Gotland.)Tror det blivit så för att du "ljusat upp" henne lite för att fokus ska ligga på henne.

  2. Man ser också på originalet att tröjan är skirare i verkligheten – det tycker jag är fint, och kanske något att träna på att återskapa?

  Kram

  1. Tack för feedback! Alltid kul att få! 😀 Min tolkning av bilden är inte att kvällsolen hade en framträdande roll i bilden, utan att det skulle bidra till ett mjukt ljus samt en viss värme i bilden. Därför har jag bara behållit den värmen. Bilden är ju trots allt ett konstverk och inte en vardagsbetraktelse :)Tröjan har jag inte tänkt på överhuvudtaget – har inte gjort någon redigering av den alls faktiskt, utan den delen av bilden har bara följt med övriga tonerna 🙂
   kram!

 6. Vad roligt att kunna retuscha och framförallt style:a inför såna fina fotograferingar 🙂 Skulle själv tycka det var jättekul att få fota någon van modell nån gång och öva mina porträttfotokunskaper en aning.

 7. Redigeringen är jättefin. Tycker dock att hennes födelsemärken skulle framhävts. De har ju redigerats bort, men det kanske var något som ingick?

  1. Man måste tänka på syftet med plåtningen eller fotot när man redigerar. För mig är detta inte en bild som på något sätt ska visa någon typ av verklighet eller personlighet, utan det är en konstnärlig bild där modellen är en del av ett konstverk. Därför har jag inte framhävt några av henne på det sättet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.