Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Molnet som försvann

Vädet skiftar väldigt snabbt här.. kan ju ha att göra med att det blåser så.. ehh.. Så igår var vi på väg tillbaka till hotellet längst med utsikten (vyn ut mot Calderan och solnedgången) och jag såg hur ett majestätiskt moln klättrade över Thira (största staden på ön, som ligger på en klippa) - och jag blev såklart helt crazy och JAG MÅSTE FOTA! Tog väl på sin höjd 30 sekunder för mig att parkera bilen utanför hotellet och springa över vägen, men det var inte snabbt nog, för molnet var redan borta och kvar var blott ett lätt dis och två asiater, som stod lite episkt på stenmuren och fotograferade.
 
Men bilder blev det ändå - ett par gyllene sådana och det är nu tredje gången jag försöker att posta det här inlägget. då anslutningen kommer och går lite som den vill... Verkar inte lovande den här gången heller, då Emelie sitter och svär från utesoffan mitt emot mig.. haha.. Men jag ska försöka ändå.
 
Nu hoppas jag att det här morgonmolnet som slagit sig till ro över vårt hotell tar och pyser iväg lika fort som det igår, för vi har planerat att åka till Perissa Beach och det tänker jag inte ställa in!
 
 
 
 

 
 
 
 
Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2.0 IS USM

30 comments on “Molnet som försvann”

 1. Åååh, så himla bra vecka ni verkar ha haft! <3 Så himla magiskt ljus på ALLA bilder du har visat typ 😀 Får seriösa GoT-vibbar av bilderna i detta inlägget 😀 😀 😀

 2. Hej Nevnarien! Jag har ett problem som jag hoppas du ska kunna hjalpa mig med. Jag kopte nyligen en Canon 5d Mark ii. Jag har pluggat foto i 2ar och kan ratt mycket om fotografi. Men idag da jag tankte trana att fota i motljus sa stotte jag pa ett problem. Jag stallde in mitt ISO pa 100, ljusmatning pa: Centerweighted, satte kameran pa AV, dar valde jag en blandar oppning pa 2.8. Men problemet ar att kameran inte staller in en korrekt slutar tid. I dagsljus, iso 100 och en oppning pa 2.8 staller den in en for lang slutar tid ex:1/20..vilket resulterar i att bilderna blir overexponerade. Vad ar det for fel?? Min kamera overexponerar bara bilderna, den anpassar sig inte alls efter min blandaroppning. Har jag glomt nagon installning? eller vet du vad detta kan bero pa?

  Saaa tacksam for svar! <3
  mvh, Zandra

 3. Magiska bilder!
  Du får mig verkligen att vilja åka iväg utomlands och hitta nya vyer! 🙂
  Tyvärr (eller kanska inte?) så finns det ju alldeles för många andra länder med massa magiska landskap! Roadtrip i Skottland är en dröm som ska bli sann! 🙂

  Ha en underbar dag!

 4. Gud vilka härliga bilder 🙂 Älskar ljuset!

  Var köpte du alvöronen du hade på Hobbitpremiären förresten? Ber om ursäkt om du redan har svarat på det.

 5. Så härliga bilder! Attans att vi inte fik se molnet! Gillar verkligen det gul-guldiga skenet som känns både varmt men ändå svalt, najs!

 6. Dessa asiater som alltid ska fota! ( OBS skämt ). Jag gjorde samma sak igår när jag såg solnedgången. Gasade hem, grabbade tag i kameran och körde ner till vattnet. Blev riktigt pastelliga foton !!

 7. Hej, du är en jätteduktig fotograf så jag tänkte fråga dig en sak. Jo nämligen om du vet ett objektiv som är bra till bröllopsfotografi men även användbart i mer vardagliga situationer?
  Kram och Tack på förhand((: