DIY: Kamerarem i läder

37

 
 
Här är ett klipp från min Youtubekanal där jag visar hur man gör en egen kamerarem!
Jag gjorde ju en annan, liknande kamerarem inför Blogawards i höstas (som ni kanske minns?) och det var väldigt kul! Bara att den modellen inte var så himla smart (med två remmar), så nu ville jag göra en ny med endast en bred rem. Denna tänkte jag ha på Medeltidsveckan! 😀
 
Den här var faktiskt rätt enkel att göra. Om jag inte hade filmat samtidigt så hade det nog gått på typ 5-10 minuter.. haha. Det smidiga med den här är att om kameraremmen är i vägen, så är det bara att haka loss den. Det osmidiga med den är att man måste skruva loss fästena för att få av den helt (om man vill byta tillbaka) – men jag räknar med att jag inte kommer att vilja göra det särskilt ofta – och den här lösningen kändes säkrast!
 
Detta behöver du:
Läderband 25mm (Längd bestämmer du själv), läderband 10mm (ca 20cm), skruvnitar (6-pack), karbinhakar (2st), ringlås (2st), håltång, skruvmejsel, måttband, sax och penna.

37 responses to “DIY: Kamerarem i läder

 1. Hej Elin!
  Jag ska köpa nytt objektiv till min Canon 550D och vill ha ett som passar bra till vardagsbilder och semesterbilder som har stor bländare. Observera att jag inte vill ha något jättestort zoomobjektiv, men inte heller för begränsad brännvidd. Funderar på 50mm 1.8 men tycker att man knappt får med något i bilderna med detta…

  Vet du något objektiv som stämmer bra in på vad jag är ute efter som inte heller kostar skjortan? 🙂 Tacksam för svar!

 2. Jätte rolig video! Har redan kollat på den 4 gånger och jag blir så inspirerad. Jag älskar att pyssla och nu ska jag deffintivt sätta mig ner och knopa ihop en kamerarem:D

 3. Åh vad fint! Fast jag ska nog köpa en såndär man kan knäppa över båda axlarna, för jag får så ont i nacken av att ha kameran över halsen hela tiden. Men man kan ju ha flera 🙂

 4. Åh, det där ska jag prova! 🙂 Perfekt sysselsättning nu under föräldraledigheten 🙂

  En fråga, har du röstat till EU-valet? Tycker du det är viktigt? Skriv gärna ett inlägg.

  Ha en bra kväll! Kram!

  1. Gott! 😀 Jag vill ogärna prata om politik och val i min blogg, så jag håller det för mig själv 🙂 Men ja, jag tycker att det är viktigt! 🙂 Kram!

 5. Jäklar så snyggt! Dessutom löjligt perfekt för en annan som oftast är löjligt allergisk mot att ha kamerarem påmonterad hela tiden, men som vill ha det ibland.

 6. Åå va snyggt det blev! Hade gärna haft en likadan, men en annan har varken pyssel-skills eller tålamod så det projektet ger vi oss nog inte på, haha!

 7. Hej Elin, kommenterade för ett tag sedan om att man på mobiltelefonerna hamnar så inzoomat när man går in på din blogg och att man egentligen skulle vilja se en lika stor del som inlägget inzoomat istället. Har hittat koden för detta nu:

  Ska ligga mellan och .
  Den bör stämma med din menys bredd, annars är det bara att du ändrar om 🙂 Kram!

 8. Shit vad snyggt det blev! måste göra ett sådant, eller fler…. tycker din längd på bandet såg bra ut, hur långt är det ungefär?

  Ha en bra helg!

  1. Vet inte riktigt, har inte kameran här just nu.. 🙂 Men tycker verkligen att du ska ställa din egen kamera efter den längd du gillar och sen mäta efter den när du gör en ny rem 🙂

 9. Tack så mycket för att du delade med dig av detta tips 🙂 Nu har jag faktiskt också gjort mig en likadan kamerarem (typ 2år senare ;))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.