Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Tyget

 
Tyg köpt på Fritsla Tyglager.
 
 
Här är tyget! Det är så jäkla fint! Gillar verkligen strukturen..
Hade först tänkt gå på en mörkare grön, men eftersom jag kommer bära klänningen på sommaren (och jag fastnade så för detta tyget!!) och dessutom inte hittade något mörkgrönt som jag gillade fullt ut, så tänkte jag att det kanske skulle vara bättre med en ljusare klänning/kappa nu - och så får jag väl göra en mörkare och tjockare till hösten.. höhö... 😉 Om jag inte klantar till mig med sömnaden (det är ju ändå första gången jag ger mig på något sånt här), så tror jag att det kommer bli GRYMT bra! Jag gillar utmaningar och tror att jag är kapabel till att skapa precis vad som helst, bara jag vill.. så nu kör vi! 😉
 
Translation:
This is the fabric I bought yesterday for my fantasy dress and every time I lay my eyes on it, it grows more beautiful... I just love it! Actually I've never sewn a garment before.. (except a skirt in 6th grade) so this will be really challenging.. but I like challenges and I think It could turn out really well.. Fingers crossed!
 
Världens bästa Tilda kom förbi idag och lånade mig hennes provdocka - genast blev allt så mycket lättare ;D

27 comments on “Tyget”

 1. Omg TYGET!!! Är det i rå-siden eller vad är det för material? Det kommer ju bli hur fint som helst. Och superbra att du fick låna en provdocka.
  Ghaaa nu vill jag också börja greja och planera klänning! Soon....

 2. Kan tipsa om att bli medlem på sysidan, där finns det många som sysslar med den typen av sömnad. Det finns även ett forum som du kan ställda frågor på om du blir osäker på något. 🙂

 3. Vilket fint tyg 🙂
  Kolla gärna in min nya mode,livsstil och fotografi blogg. Idag med dagens outfit som hela europa!

 4. Så vackert!! 🙂 Och tack för att detta påminde mig om att sy färdigt min alvmantel jag påbörjade till Bilbopremiären. hann klart med klänningen och bar den där men manteln vill jag ju ha klar också.. och fotografera! Hittade ett silveraktigt tyg som påminner om det Arwen bär i LoRT 🙂

 5. Åh! Glossy glossy! Vi borde ha en medeltids-bågskytte-dag 😀 Då alla har på sig sina medeltidskläder och skjuter i skogen. Och så fotar man det såklart. Vore awsume!! 😀

 6. Åh vad fint! Påminner mig om att jag måste börja sy på min klänning tills MTV, fick ju för mig att försöka vara lite mer historisk korrekt (eller kanske lite mindre jättehistoriskt-inkorrekt, haha), så jag har köpt mig ett ylletyg. Lär bli varmt och hemskt, men förhoppningsvis snyggt!

 7. Ojj, de var någon månad sedan jag var inne på din blogg. Man blir lika inspirerad som vanligt av dina fina bilder, men att du kunde sy gör mig lite nyfiken? De har man missat. Vilken butik har du köpt tyget i?
  Jag utbildar mig till mode designer, så kul att se vad andra köper tyger runt om i landet och har för små guldgruvor till tyghandlar.
  /Evelina Lundin

 8. Ojj, de var någon månad sedan jag var inne på din blogg. Man blir lika inspirerad som vanligt av dina fina bilder, men att du kunde sy gör mig lite nyfiken? De har man missat. Vilken butik har du köpt tyget i?
  Jag utbildar mig till mode designer, så kul att se vad andra köper tyger runt om i landet och har för små guldgruvor till tyghandlar.
  /Evelina Lundin

  1. Men tack så mycket! 😀 Jag har skrivit i inlägget vart tyget är köpt och jag har även skrivit att det är första gången jag syr något sånt här (har nämligen bara sytt på syslöjden haha!) Så du har inte missat något. Men äh, det ska bli en väldigt spännande utmaning och eftersom det inte ska bli någon klänning som jag bär till vardags, så känner jag att det inte spelar någon roll om det inte blir helt perfekt - men jag ska såklart göra mitt bästa ;D Och jag kanske får mersmak?? 😉 (Och skulle bra gärna vilja veta alla guldgruvor jag också i så fall.. ^^)

 9. Jag måste ha hoppat över en rad eller två.. Missade helt att du skrev det i inlägget haha.
  Kul i alla fall och får du mersmak så har jag en massa tips och bra affärer att dela med mig av. 🙂
  Kram