Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vardagslyx

 
 
Ikväll kör jag hundra procent mys och vardagslyx med plockmat och tv-serier.
När jag var yngre och bodde hemma så hette det "Tisdagsspecial" - för att det var den kvällen i veckan när pappa (familjens kock) jobbade på travet och vi tjejer var ensamma hemma (och ingen orkade laga mat..).
Standard på menyn är lufttorkad skinka i tunna skivor och ölkorv, tillsammans med en stor sallad med fetaost. På senare tid har det tillkommit bitar med salami och cheddarost. Och juste.. vi åt alltid lantchips till. DET var minsann lyx det.. det var ju inte alla barn som fick äta chips mitt i veckan... 😉
 
Sen kollade vi på film och det blev ofta den äldre versionen (tv-serien från 1995) av Stolthet och Fördom, för den var och är fortfarande allas favorit. Vet inte hur många gånger vi har sett den nu... men många! Haha.. Var ett tag sedan nu dock - kanske får bli den ikväll? 😀
 
Har ni läst att Kenza ska vara med i Let's Dance förresten? Grymt kul! Go Kenza! 

41 comments on “Vardagslyx”

 1. Haha samma här. Det var min mamma som fick dem i någon damtidning typ Amelias eller Femina och jag snodde dem direkt. Men funderar på om hon stulit tillbaka dem för as we speak (blev sugen att se när du nämnde det) hittar jag de inte..

 2. Åh, fy så gott! Lyx!
  Haha, den TV-serien kollade jag och min sambo på när vi precis blivit tillsammans. (Typ 9 år sen..) Han hade vunnit den på nån engelskalektion på gymnasiet. Grymt bra!

 3. Ja, jag har hört att Kenza ska vara med i let´s dance. Vet egentligen inte om jag ska vara glad eller inte? Kommer hon vara bra på att dansa? Eller kommer hon vara dåliga och alla kommer ändå rösta på henne bara för hon är "kenza"?

 4. Alltså jag har läst din blogg i år och dag, men har typ aldrig kommenterat, så tänkte det var dags;) Inte för jag har nått att skriva egentligen, men blev hungrig av din bild och ser verkligen fram emot Kenza i Lets dance 😉

 5. Alltså ååh vad mysigt! Och måste säga att låter lite som vår tradition också, elr ja vi brukade inte direkt inte ha det mys på tisdagar, men alltid då vi inte hade något annat att göra så satte vi oss ner och såg Stolthet och Fördom än en gång. Åh vad jag saknar de där tiderna. Har nog sett den filmen runt hundra gånger ända sedan jag var tio och den blir ALDRIG tråkig eller sämre. ^^ Bara älskar den filmen/tv-serien. ♥ Tack för att du väckte dessa minnen hos mig. 🙂

 6. Morrn!

  Det ena ser urgott ut. Det andra kanske mysigt, om än riskfyllt.
  Även en datorn i sängen kan ta fjutt, och därmed föranleda räddningstjänsten mindre tilltalande blötläggning av brasa i sänglinnet.

  Alltså - brandfara - att ta på största allvar! Ett antal laptops har orsakat brand i just sänglinne.

 7. Härligt att se att du kollar på rätt version av Stolthet och fördom. Sett den miljoner gånger och tröttnar aldrig. Filmen klarar jag inte av, för är för mycket från boken som är borttaget.

 8. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR Stolthet och fördom!!! Denna romantik, komik och myspikar som får en att bara vilja...hoppa in i den världen! 😀 Finns förövrigt någon serie som heter "Lost in Jane Austin" eller nått sånt, där en tjej hoppar in i novellen och tar del av den, så försöker hon ändra på vissa saker då de börjar gå åt fel håll...rätt så kul! 😉 Hon är ju ialla fall inte van vid att niga...hahah!

 9. Åh så gott det ser ut!!!! Ville bara passa på att säga att dina inlägg är så himla roliga att läsa, mysfaktorn är hög!

 10. Åååh vilka snygga bilder! Är helt kär i den högra. Vad har du använt för inställningar? Antar att det är taget med ditt 35mm? 😀

  1. Tro det eller ej, men de är faktiskt fotade med mitt 50mm! 😉 Inställningarna var Bländare: 1,4, Slutartid 1/100 och ISO400 🙂

 11. Åh vad mysigt!! 🙂
  Plockmaten ser både god och nyttig ut,ska helt klart testa din "tisdagsspecial" 😀

 12. Va mysigt! Och gott 🙂
  Är en 'chipsoman' själv och Let's dance är bästa programmet 🙂
  / Malin
  malinedlund.blogg.se

 13. Vad mysigt det ser ut! Jag undrar bara en sak.. Jag funderar på att köpa en Macbook Pro 13, men de har olika mycket minne. Jag undrar hur mycket minne din dator har och om det räcker för alla bilder som du tar? Tacksam för svar!