Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Glad Påsk!

 
Canon EOS 70D + Canon EF 24-70/2,8 L II USM
 
 
Idag steg jag upp och började pyssla med ägg det första jag gjorde.
Jag testade på det här "doppa ägg i vatten med nagellack"-tipset. och det var lite klurigt, men det blev coolt! Nu har jag hårinpackningspaus och passar på att fotografera/blogga det hela.. 😉 Sen ska jag skynda mig och torka håret (lycka till med det.. eeh), för familjen ska åka ut till sommarstugan - vilket ska bli supermysigt!
 
Både Jul och Påsk hos oss innebär familjetid och att bara ta det lugnt och äta god mat. Just på påsken brukar vi åka ut på konstrunda runt Hornborgasjön, så det ska vi göra i år också såklart. Antingen imorgon eller på måndag! För mig är det både en chans att bli inspirerad av alla duktiga konstnärer - och möjligheten att fotografera av sig en massa på allt det vackra som vi möter på vägen.. haha 🙂
 
Hur firar ni påsk?
 

28 comments on “Glad Påsk!”

 1. oh vilka fina ägg ^^ är det bara att söka på nagellacksägg, blir det inte väldigt kletigt? Tycker det blir så fint också när man färgar med blommar och lökskal 🙂 glad påsk på dig! hoppas du får en jättemysig dag

 2. fränt de där måste jag testa!
  Påsk är ungefär som jul för mig, träffar dom nära å kära äter tillsammans osv 😀

 3. Glad påsk Elin! 😀 Det låter som om du har helt fenomenala påskplaner. 🙂 Jag umgås också bara med familjen och pojkvännen under påskhelgen, tar det lugnt och äter massa gott tills man nästan rullar fram. Älskar påsken! 😀 Ja, fast i år ska jag faktiskt jobba också, på söndag och måndag. Men det ska väl gå för sig det också.

  Så fina dina ägg blev förresten. 🙂

 4. Åh, vad roligt med konstrunda! Jag bor i krokarna så kommer absolut kika in för att se dina bilder från den resan :)Glad påsk!

 5. Härligt! Jag firar inte påsk, men min familj spenderar min födelsedag med att äta påskmiddag hos min syster istället så det verkar viktigt för resten av fam. med påsk 😉

 6. På påsk umgås jag normalt med familjen, faster osv, och nu blir det familjen till min sambo i Peru, Martins faster. Intressant sam med påstken här är att man inte äter kött på långfredagen, katolsk sed, för att typ respektera Jesus eller liknande och på skärtorsdagen ränner man runt bland 6 olika kyrkor, om man är troende. Ska lägga upp en bild hur jag ser ut till påsk och länka till dig sen så får du se.. Men nu, desayuno som man sär här. Glad Påst Nevvan!

 7. Hej - blir jätteglad av att se att du de senaste dagarna fotat med Canon 70d. Har du ny kamera eller kanske du bara lånar? Jag äger själv just 70d och älskar den. Är supernöjd med den sen i oktober, när jag köpte den =D
  Kul att se kvalitén när andra använder den.
  Glad Påsk!

  1. Den är lånad - första gången jag fotar med den nu och blev riktigt positivt överraskad faktiskt. Riktigt bra kvalitet och ruggigt snabb haha 😀 Glad påsk!

 8. De färgade ägg med karamellfärg, olja och ättiksprit på nyhetsmorgon imorse. De verkar mindre kladdigt än nagellack.

 9. Glad påsk! Här firas påsken i arbetets tecken. Imorgon blir det dopfotografering och på måndagen konfirmationsfotografering (vilket ord). Blir spännande! Ha det bra 🙂

 10. Min sambo är troende kristen så han har varit i kyrkan några gånger under helgen. Jag njuter av att vara ledig lite längre och äta god mat. Jag har även passat på att införskaffa ett caféset med ett litet bord och två stolar till uteplatsen på framsidan av vårt radhus så att jag kan sitta där och njuta av solen och ha min kanin i famnen. Klippt gräset och rengjort på uteplatsen på baksidan har jag gjort idag efter avkoppling med tända doftljus och en stor mugg yogietea.

  Hornborgasjön som du skrev om är verkligen härlig, jag bodde ca 3km där ifrån fram tills jag var 10 år och skulle fylla 11 på hösten sedan. Jag och mina kompisar var där väldigt ofta både på fritiden och med skolan. Det tråkiga var bara att ingen av oss hade en fungerande kamera. Har varit där senare men det kan aldrig bli samma sak som när jag var liten.

 11. OBS: GLÖM INTE BORT ATT NAGELLACKSRESTERNA SKA LÄMNAS IN SOM FARLIGT AVFALL PÅ MILJÖSTATION/ÅTERVINNINGSCENTRAL!!!!!!!!! Detta är mycket viktigt då nagellacksresterna annars följer med ut till vattendragen!!!!!!!