Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Södermalm och den gamla damen med rullator

Igår var jag ute och strosade på Söder med denna fantastiska tjej som heter Johanna!
Vi skojade runt i havet av löv med våra kameror och på ett ställe (andra bilden), precis nedanför slänten, på sin rullator, satt det en gammal dam med ansiktet lyft mot solen. Appropå blogginlägget om Gatufotografering, så är jag för feg för att bara sätta mig och ta en bild av en person "bara sådär", så jag gick fram till henne och frågade snällt om jag fick ta en bild av henne. Hon blev först lite ställd (vem blir inte det, när en främling står där med sin kamera?), men jag fick ta min bild och det slutade med att hon berättade at hon heter Irmi och kom till Sverige från Tyskland efter kriget för sextio år sedan. Wow, det är så spännande att lyssna på någon med en sådan historia! 🙂
 
Har förresten precis kommit hem från Stockholm nu och slänger i mig lite mat samtidigt som jag kollar på fredagens missade Idol-avsnitt. Kevin låter som att han sjunger Singstar. Just sayin..
 
 
 

59 comments on “Södermalm och den gamla damen med rullator”

 1. Åh, jag gör min APL (praktik) just nu på ett äldreboende och får höra sånnadär livshistorer hela tiden. Det är så häftigt tycker jag och de är så mysiga!

 2. Hhmmm, inte säkert men är det inte en stor backe med en kyrka högst upp... kom inte ihåg vad kyrkan heter.. Sofia Kyrkan??? Om det är det bodde jag kanske 150 meter därifrån förut haha! 😀
  Fina bilder det var!

 3. Åh vilka härliga höstbilder! Gillar verkligen den starka gula färgen. Väldigt fint av dig att fråga tanten innan du fotade den mysiga bilden! När man pratar med äldre kan man lära sig så otroligt mycket och de har ofta spännande livshistorier på lager.

 4. Låter super mysigt! :') Och vilken härlig gammal dam. Tycker det är så härligt att du frågade henne om du kunde ta en bild, hon måste ha blivit väldigt glad. 🙂 Underbara bilder!

 5. Väldigt fina bilder!
  Och jag tycker att det är väldigt modigt att fråga om lov innan man fotar någon! Så du behöver ju inte vara feg för att fota främlingar! 😀

 6. Åhh vad härliga bider! Vågar heller inte fota främlingar 😉 hehe

  Åhh vilken lyckost Johanna som får fota med dig 🙂 kram

 7. Siket hav av färger! 🙂
  Du har nog lite annat sätt att fota på än vad jag har, jag hade nog bara gått fram till tanten och plåtat henne, gett henne ett leende och hoppats på att hon inte blev sur! 🙂

 8. Vilka underbara bilder! Älskar färgerna som hösten bjöd på den helgen 😀
  Exakt vart har du varit och tagit dessa foton? Sån fin plats! 🙂

 9. Och vad har du för storlek på bilderna när du lägger två bilder bredvid varandra för att det ska se sådär bra ut? 🙂

 10. Hej!
  Det här hör kanske inte till ditt inlägg men jag måste bara passa på att tacka dig för all inspiration och glädje som du ger ut!
  Jag har under en längre tid mått skit men har nu en tid funderat att slå till och ge mig en spark i röven. Gått med i en PS kurs och skaffat mig en systemkamera. Och detta har jag att tacka dig för Elin, hur knas detta än låter haha.
  Men du har gett mig denna inspiration som ger mig lite hopp om vardagen, nu är det min tur att sprida mer 🙂
  Tack!

  1. Men åh vad glad jag blir! :'D Finns inget som känns bättre än när man fått hjälpa någon på något sätt <3 Tusen tack, den här kommentaren gjorde verkligen en gråmulen dag ("sparkle'ande" höll jag på att skirva, men jag menar såklart) gnistrande 😀 Kram!

 11. Jag hade gjort precis som du, fotograferat EFTER att ha fått tillstånd, hade blivit sur om någon ställde sig och fotade mig hursomhelst.

 12. Åh vilken fin och härlig bild på Irmi. Själv älskar jag gamla människor och får höra såna underbara historier nästan varje dag! 😀 Det är så spännande och mysigt.

 13. Hej på Elin! =)
  Wow, LOOKI, LOOKI!! Novi looki... Vackert ju!
  Ett tag sen jag "såg" dig, men kul vara här igen.
  Får ta och läsa lite mer sen...
  Fint Elin, de äldre bör man lyssna på (blev själv ståendes på min cykel en timme häromdan och snack-lyssnade på en gammal granne).
  De har ofta mkt att förtälja och ofta BEHOV av att berätta. Vem vet, du kanske räddade damens dag. Okej, hon fick lite sol oxå... men vissa äldre är ensamma och har kanske ingen att prata med... och vi ska ju dessutom själva sitta där en dag och kanske vill berätta lite minnen och rövarhistorier.
  Fina höstfärg-bilder och smidiga kamuflagekläder på kompisen ju...
  Trevligt att "råkas"! 🙂
  Hej.

  /Jeppe

 14. Ea roligt, en bild blir liksom intressantare om man vet något om människan på bilden:=) Kram

 15. Så sjukt härliga bilder! Hösten är så himla vacker såhär års.. man blir ju helt lyrisk 🙂 fast nu börjar löven försvinna här hemma :/
  Skönt att någon håller med angående Idol-Kevin, haha. Jag har haft ett ont öga till honom sen han sjöng set fire to the rain i fel tonart..

 16. Svar till Elin: Vad kul! Om du vill veta hur "clueless" jag är, jag bodde där i två år och brukade gå upp till Sofia kyrka ganska ofta men jag visste inte att det var en park där haha. Tack för bilderna! 😀

 17. Fullkomligt ÄLSKAR verkligen bilden på damen som sitter på sin rullator i de gula höstlöven riktad mot solen, och ler!! SÅ SÖT!