House Baratheon och den långa, långa resan

Vissa perioder önskar jag att jag var någon annan, att jag befann mig på annan plats och att jag gjorde andra saker. Mycket sådant lately. Har inte skrivit ett ord fantasy under 2013, men det är nästan så att det börjar komma ur mig nu igen. Ord. Drömmar. Tankar. Känslor. Mörker.
Innerst inne vet jag ju att jag absolut inte vill vara någon annan än just mig och att mitt jag är väldigt starkt. Men humöret är nyckfullt och så plötsligt en dag känner jag mig svag. Sedan är det som att det klibbat fast ett gigantiskt tuggummi under skosulan och det går trögt att ta sig fri…
 
Det känns som att dessa tio månader av förvirring och förtvivlan har gjort att min aura har gått, från att ha legat som ett tunnt skikt över min hud, till att spänna sig som en cirkel runt omkring mig med flera meter i omkrets.
Who the fuck is Elin Kero? Ja fuck, det kan man ju undra. Nu vet jag hur Belle i Skönheten och Odjuret kände när hon ville något mer. För det är precis det jag vill. Det här är inte mitt liv. Punkt.
 
Och här kommer den frihetskämpande flickan. Eller åtminstone skalet.
Stickat från Carlings, jeggings från Nelly.com och skor från Åhléns.
 
 
 
Canon EOS 5d mark III + Canon EF 35/2,0 IS USM

69 kommentarer

Kommenterarens avatar

Känner lite samma här, dagdrömmer mig bort till andra platser, andra människor och andra vardagar. Lite väl ofta såhär på hösten!

Kommenterarens avatar

Gillar din blogg, först va det för jag gillade dina bilder men nu har jag blivit nyfiken på dig o läser varje text. Och jag känner igen mig i de du skrev, jag skulle vilja flytta till en annan stad och börja om på nytt. Nytt folk, bara ta med min kille fast han vill jag inte byta ;);

Kommenterarens avatar

Skrev precis ett liknande inlägg häromdagen.
Vissa dagar är det ju bara så, att man önska att man va någon annan. Det bästa då är att det bara finns en som är som en själv och om man inte fanns hade världen varit utan en som är exakt som en själv. Och jag tror vi är skapade unika och finns här av en anledning och att det ska finnas just en som jag, en Rebecka som tänker för mycket. Och att det ska finnas en som du, en Elin som tar magiska bilder.

Kommenterarens avatar

Jag vet vad du menar bara det att jag inte kunnat sätta ord på det själv. Så tack så mycket för de väl behövda orden! Jag kan också uppleva att jag försöker starta om mitt liv varannan måndag och hoppas att just denna gång ska jag finna mig själv.

Kommenterarens avatar

Känner så väl igen det du skriver. Man trodde ju att dessa identitetskriser skulle försvinna efter tonåren, men nej. Det blir snarare värre, haha.
Längtar efter äventyr, spänning och magi. Vill ständigt ha något mer. Men vad?
Ja vi får fortsätta leta 🙂 Livet så som vi vill ha det väntar därute någonstans på oss!

Kommenterarens avatar

Precis som många andra bland kommentarerna så känner även jag igen mig i det du skriver. Du kommer att hitta rätt tillslut, sluta aldrig tro det!
Och så måste jag bara säga att din Fuji är så himla fin så det finns inte! 🙂

Kommenterarens avatar

Hej! Jag är nyfiken på varifrån din fina läderväska är ifrån? 🙂

Kommenterarens avatar

Du har precis satt ord på rätt många av mina känslor. Jag lever ett liv som inte är mitt. Jag hör liksom inte hemma här. Det gäller bara, vad jag tror, att dra ihop alla sina krafter och våga slänga sig ut. Antingen bär det eller brister, men du hittar aldrig till dig själv om du inte testar allt du funderat över. Även om man "failar", vilket man egentligen aldrig gör, så hjälper det en att puzzla ihop en ny bit till vem man är.
Precis som i filmen Letter to Juliet så är det aldrig försent att ändra ens liv, och orden what if ska man försöka undvika så mycket som möjligt. I stället för att undra hur det hade blivit – testa och se. Om du testat men ändå inte fått ett svar, fortsätt söka dig till ett svar på andra vägar. Du kanske känner dig fast i vardagen just nu, men vänta då tills du känner dig stark nog för att våga göra förändringen. Det är du som avgör om du "kan" eller "inte kan" göra den. Världen står öppen för förändringar precis när som helst, när du vill.

Jag vet ju egentligen ingenting, men efter allt mitt funderande det senaste året så har jag kommit fram till detta. Jag har aldrig testat, men jag är så jäkla redo för att göra det! Dock kan jag inte, än. Jag är fast här tills jag gått ur skolan. Men det gör bara att jag är ännu starkare den dagen jag kan göra det.

Älskar dig! <3

Kommenterarens avatar

Kan ju lägga till – JA självklart kan jag göra min förändring redan nu, men jag vill inte göra den förrän efter jag gått ur skolan! Så det är mitt val att dra ut på det.

Lite pepp bara, det kanske kan komma till användning någon dag du är nära på att ta det där lilla steget som förändrar ditt liv till det du vill!

Kommenterarens avatar

Vad fin brosch (eller vad det är) du har på tröjan =)

Kommenterarens avatar

Känner igen mig så mycket. Och jag tror att det är som Hanna säger – att man sk våga pröva sig fram. För om man aldrig prövar får man ju aldrig veta, right?!

Kommenterarens avatar

känner precis igen mig. Mörkret kommer på snabbt och det blir mycket sittande inomhus och man längtar bara bort, inte bara fysiskt utan också psykiskt. Man vill testa att vara någon annan, eller kanske sig själv? Sitt riktiga jag, som man inte har hittat än.

Kommenterarens avatar

Det är kanske ett för känsligt ämne för mig att lägga mig i men jag tycker att det finns en låtskrivare i dig som försöker kommer upp till ytan. Det känns som du skriver på ett poetiskt och melodiskt sätt när du har såna tankar. Det finns en gratis högskola kurs på Internet som skulle passa dig tror jag. Det handlar om hur man skriver låter rim, verser osv. Inspirationen måste man hittar själv och det har du redan. Vore kanske bra om du lära dig att spela ett instrument också. Du redan kan PR och webb och datorer. Du kunde bränna egna CD:er och sälja de själv här.. eget skriv bolag! 🙂
Kanske sjunga på medeltidsfestivaler. Det skulle bli bra för dig att se folk som lyssnar på din musik och gråter. 😉

Kommenterarens avatar

Haha 🙂 Nej musik är inget för mig, men jag skriver redan på andra saker 🙂

Kommenterarens avatar

Om din aura tar stor plats kanske det finns plats för utveckling 🙂
Kom ihåg bara att bra dagar är sanna och räknas även då man är i de dåliga dagarna. Kram

Kommenterarens avatar

Ååh, stenbrottet <3
Tillbringat så mycket tid där, både glädje och sorg. Ett måste att besöka varje gång jag kommer till Sverige. Så magiskt.

Kommenterarens avatar

Wow! Helt underbara bilder och du är ju lika vacker som vanligt 😀

Kommenterarens avatar

svar: Vill du inte bli låtskrivare? Inte ens om nån annan person skulle skriva musiken eller sjunga???????
🙂

Kommenterarens avatar

älskar alla dina stickade tröjor, kan du inte göra en video på din collection?

Kommenterarens avatar

Åh jag har faktiskt inte så många 🙂 Tror jag har.. typ tre stycken, resten har jag knyckt från min syster haha 😀

Kommenterarens avatar

Du är så vacker 🙂 Du kan nå dina drömmar och mål – ibland tar det bara lite längre tid under vissa perioder! 🙂 Finns det viljan så finns det väg :_)

Kommenterarens avatar

Förstår hur du känner dig! Kan komma in i såna perioder ibland. Man vet varken ut eller in. Vem man är, vart man ska, vad man vill. Jag vet vad jag vill, men är samtidigt rädd för att ta steget ut ur tryggheten. Har ju gymnasieåren på mig att känna efter lite extra, vilket känns bra. Jag tror ändå att man måste våga ibland. Eller ofta. Testa nytt och "hitta sig själv". Någonstans inombords finns DU.
(ojoj vad svamligt detta kändes, menmen)

ps. SJUKT fint halsband!! Vart är det ifrån?

Kommenterarens avatar

Hej Elin, herregud vilka fina jeans du har på bilden. Vad är det för märke på dom ? dom satt så oerhört fint på dig.

Har du några planer på att åka upp till norr i vinter ?

Kommenterarens avatar

Började genast nynna på "Jag vill nått mer än leva småstadsliv" när du skrivit skönheten och odjuret. Kan känna igen mig så väl i den känslan att längta bort ibland (mest består längtan av att få ett nytt jobb)!

Kommenterarens avatar

Började genast nynna på "Jag vill nått mer än leva småstadsliv" när du skrivit skönheten och odjuret. Kan känna igen mig så väl i den känslan att längta bort ibland (mest består längtan av att få ett nytt jobb)!

Kommenterarens avatar

Bra blogg du har! Vill du kolla in min blogg? Kanske länka den?
Ha en bra dag!

Kommenterarens avatar

Känner precis likadant! Alltför ofta känner jag att jag inte hör hemma i den här världen … Vardagen känns så enformig och tråkig. Det är väl böckernas fel antar jag. Det mesta jag kan göra nu när jag går i skolan är att fortsätta läsa och skapa berättelser själv med text och bild.
Sedan finns ju rollspelen … Har du provat det? Åh någon gång ska jag testa men är nog lite rädd tror jag haha, men så måste det ju vara så att livet blir spännande! 😀

Kommenterarens avatar

Har inte provat det, men har velat prova det jättelänge.. men är som du lite rädd… vet inte varför.. haha ;D

Kommenterarens avatar

Tack för svaret, jag förstod nästan att det var ett par såna. Har spanat in dom ett bra tag och dom blir bara snyggare ju mer man kollar på dom.

Då kanske vi skulle kunna träffas som du nämnde tidigare ?

Kommenterarens avatar

Som jag skrev i mitt mejl till dig, så har man såna perioder tror jag. Perioder då man känner att man inte lever livet fullt ut. Jag känner likadant och söker samma svar som du, men tror att det gäller att hitta inspiration och något slags "livsmål", både kortsiktigt och långsiktigt. Man får ställa sig frågorna: Vem vill jag vara? Vem är jag idag? När du föreställer dig dig själv i din renaste och bästa form, hur ser du ut då? Hur kommer du dit?

Det är aldrig för sent att ändra sig. Jag tycker att det blir lättare om man hittar någonting man kan hänga upp sig på de där perioderna då man har en identitetskris. För mig är det att jag just börjat fota. Kanske kan du komma igång med någonting nytt?

Kommenterarens avatar

Har samma halsband. Minns då jag köpte det och tänkte " Detta är Nevnarien i ett halsband".

Kommenterarens avatar

Haha nej är det sant?! Wow ^^ Fick det av min nya kärlek – han gjorde verkligen en fullträff när han valde det 🙂

Kommenterarens avatar

skitvackra foton, får inte glömma dig, så snygg och vacker är du! 😀

Kommentera