Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Jönköping, slabbet och cyklarna

Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM

 
 
Jag har bestämt mig för att jag ska börja leva som jag lär.
Det vill säga; ta med mig kameran vart jag än går. Åtminstone så ofta som möjligt.. hehe.. då kanske den här bloggen skulle bli lika uppdaterad som den en gång varit... På tal om det - så många gånger som jag beklagat mig över detta, så förstår ni säkert hur jag grämer mig över det faktum att jag låtit den tunna ut så förskräckligt...? Försöker tänka att det beror på att jag är inne i en dålig fas osv, men det är fanken inte kul alltså. Blogga är ju bland det roligaste jag vet och jag gillar att sitta och kika på min egen blogg när jag gjort ett bra jobb med uppdateringen.

Jaja, här är i alla fall lite bilder från en stadspromenad i ett soligt och slabbigt Jönköping. Det är ju inte så ofta det händer att jag fotar på såhär på gatorna och jag måste erkänna att det är lite klurigt... En stad är ju inte så uppenbart vacker som ett landskap (åtminstone inte såhär mitt i smeten), så man får rikta sina ögon lite annorlunda för att hitta guldglimtarna.. 😉

 

Men det är kul att fota klurigheter. Smutsiga vårvintergator är ju inte det mest inspirerande annars... 😉

36 comments on “Jönköping, slabbet och cyklarna”

 1. Gud så grått väder vi har i detta land. Tänk om solen bara kunde lysa typ.. Varje dag? Tänk vad vi har varit gladare!

 2. Nej, det är sant. Stadsbilder är kanske inte självklart vackra som landskapsbilder, men å andra sidan brukar det vara stadsbilder som får en att tänka efter när man ser de. Tycker du inte det?

  Har också försökt mig på det där med att ta med mig kameran överallt, men jag lyckas aldrig hålla mig till mitt löfte... Om du lyckas, får du gärna tala om vad din hemlighet är 🙂

  kram

 3. Ur din kamera ser skräpiga Jönköping riktigt fint ut! 😉 Tycker särskilt om femman där den lilla cykeln gömmmer sig, det ser så.... jag vet inte, mysigt ut. Kul med bara gamla cyklar, så snygga är de!

 4. Spennende å få glimt fra hverdagen din. 🙂 Jeg må også bli flinkere til å ta med meg kameraet mitt når jeg er ute... er så dårlig på å ta hverdagsbilder!

 5. Trots att fotografering är det jag verkligen brinner för brukar det komma perioder då jag ledsnar på ALLT. Oftast på vintern, då kan det gå ett tag och när man minst anar det så... Vips! Är tröttheten som bortblåst och jag springer runt med kameran i högsta hugg!

  Du kanske har drabbats av nåt liknande med bloggen. Fösök att inte tänka så mycket på det utan fokusera på nåt annat.
  Hoppas att det löser sig! Kram!

 6. Jag släpar aaaaaalltid med mej min kamera, för då är det ju bara att *klickklickklick* om det är något, för attans vad jag grämer mej om den inte skulle vara med (händer kanske 5-10 dagar/året) och jag vill fotografera något.

  Att fotografera i stan... Jag håller med om att det kan vara lite klurigt (å alla människor som undrar vad man göra, störs å inte vill hamna i bild etc)men man kan ju alltid beskära efteråt... Jag gillar att titta uppåt, längs fasaderna på äldre hus i stan, i trädkronorna i parkerna å liknande. Portar, djur i stan, affischeringar och skyltfönster är andra grejer som brukar funka som motiv.
  Jag bor ju mitt i stadskärnan i Halmstad så jag går ibland ut på söndagar eller efter stängning när det är lite mer folktomt, om jag vill fota något särskilt.

 7. Jag gillar att vara på "fula" platser, som den lilla hålan jag bor utanför, och se små detaljer eller enstaka hus som är fina.

 8. med samma tanke är jag nu lycklig ägare till Canon EOS M- kanske det blir lättare då?

 9. Riktigt fina bilder, trots årstiden. Jag har själv blivit sjukt mycket sämre på att ta med mig kameran överallt. Måste verkligen bli bättre och ta med den så att det vardagliga med fastnar på bild. Dina foton motiverar mig till att göra det! 🙂 Synd bara att det ska regna en massa här.

 10. Om inte annat är det ett bra sätt att komma ur negativa hjulspår och hitta tillbaka till dig själv igen, något man verklige kan behöva efter en separation. <3 Dina inlägg är värdefulla och underbara oavsett hur få dem är!