Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Midsommarfilm

Modell: Hanna Kero  Musik: Ludovico Einaudi - L'origine Nascosta / KOLLA I HD! 😀
Utrustning: Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2,0 IS USM
 
 
Här är filmen som jag och syrran spelade in!
Har ni haft en bra midsommar? Hanna har lurat mig att börja kolla på Pretty Little Liars, så nu kan jag inte sluta kolla.. haha... Brukar inte kolla på så mycket "vanliga" tv-serier, så det är skoj.. Eller ok, jag brukar inte kolla på några vanliga alls. Haha.
 
🙂

50 comments on “Midsommarfilm”

 1. Åh, vilken vacker film! Vilka vacker stämning du fick fram!
  Skulle inte du kunna göra ett inlägg om vad man ska tänka på när man filmar med sin systemkamera? (Jag har en Canon 550d) Filma du med autoinställningar eller manuellt? Om manuellt: Vilka inställningar har du? Har du använt stativ? Vilka objektiv är bäst att filma med? Funkar 50mm f1.8? Hur håller man fokus på det man ska filma? Jag blir så inspirerad till att filma i sommar när jag ser sådana här filmer!

 2. Det allra bästa är att du valt så otroligt passande musik till! Den förstärker verkligen stämningen i den fina kortfilmen. 🙂

 3. Läst att du använder iMovie för att redigera film, skulle vilja läsa mer om praktiska tips för filmning med systemkamera och kanske en liten how-to för att sätta ihop till klar film.
  DU inspirerar!!!
  Trevlig midsommarhelg!

 4. Du bjuder rörliga bilder o plinkande pianotoner, men på något vis är det en DOFT av sommar som når min tanke!

 5. Så vackert, men samtidigt lite kuslig med tanke på musiken haha. Tycker dock du skulle uteslutit scenen med dig 😉 den gjorde att man tappade stämningen lite där mitt i.

  Pretty little liers är för övrigt en väldans bra serie, så den gör du rätt i att kolla på, hihh.

 6. Åh va fin! 🙂

  Jag kom bara och tänka på en sak... Varför heter din blogg "Nevnarien"? 🙂

 7. Fantastisk film. Du fångade verkligen sommaren de denna korta filmsnutt. Måste säga att du och din syster är väldigt vackra framför kameran:)
  Min midsommar var kanon, grillning med vänner samt lite bus med deras barn. Då spelar vädret ingen roll för man är liksom tokglad i det sällskapet:)

 8. Väldigt vacker och stämningsfull film. Och musiken passar känslomässigt till midsommar.
  Känns som allt är så fint men att det ändå är något slags vemod i luften.
  Så känner jag iallafall. Trots festligheter och glada människor runt omkring.

  Och angående TV-serier så har jag också fastnat för en som jag ALDRIG trodde jag skulle börja titta på: The Vampire Diaries. *skäms och dör lite*
  Men men, är det fängslande så är det, man kan inte riktigt rå för det. Har inte sett Pretty little liars men den verkar bra 🙂

 9. En snabbfråga bara: Filmar du manuellt? I så fall, vilka inställningar har du använt? Jag har precis börjat filma lite smått och blir så förvirrad. Vissa säger att slutartiden ska vara 1/50 och andra att den ska vara betydligt kortare. Det här med att filma med systemkamera är ny mark för mig... 🙂

  1. Jag kör manuellt och jag har också hört att man ska köra med 1/50 i slutartid, men jag skiter i det när det är soligt väder, för jag vill ha kort skärpedjup ^^

 10. sv: Precis! Har man 1/50 så blir ju skärpedjupet jättestort om det är sol. Så du har så kort slutartid som krävs för att kunna ha den bländaren du vill?

 11. Supermyyysig film 🙂

  PLL är awesome ;D vänta bara tills du kommit längre in i säsongerna... xD jäkla spännande ^^

 12. Pretty Little Liars är sååå bra! Tro mig när jag säger att jag håller mute-knappen nära till hands när jag sätter på ett avsnitt.. haha!

 13. Fascinerad av dina filmer. Något jag vill lära mig mer om är att använda videoläget på kameran. Ska försöka sätta mig in i det mer nu under semestern 🙂

 14. Måste bara berätta för dig hur otroligt mycket du inspirerar mig! Efter att inte har fotat någonting, inte ens fest/familje bilder, på ett år så får du mig att vilja spendera hela dagarna åt fotograferingen. Du är grym Elin!