Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En ny gryning ger plats åt kreativiteten

 
 
Jag sitter vid skrivbordet, där jag tagit en paus från skapandet.
Har suttit uppe hela natten (gick och la mig först halv sju imorse - shit hur länge sedan var det man var uppe så långe??) och skissat på mitt första digitala konstverk (nåja, i Photoshop i alla fall). Det ska bli ett självporträtt med fantasytema. Har kommit in i ett riktigt flow! Det är så kul! Men tid tar det! 😉
 
Det var väldigt länge sedan som jag höll på med någonting som jag inte helt behärskar.
Jag gillar verkligen den känslan... att börja testa.... bli förbannad över att inte fatta någonting, för att sedan - steg för steg - känna hur jag gör framsteg och tillslut sitta där och ha klarat det. Det är fint för självkänslan.
 
Återkommer med resultat... men med tanke på att jag redan suttit ca 10h med bilden
och bara gjort ansiktet och håret, så lär det dröja... 😉

68 comments on “En ny gryning ger plats åt kreativiteten”

 1. Väntar med spänning på resultatet!

  Tänker bara på när jag för mååånga år sen hade köpt min Wacom-platta. Nu jäklar ska det ritas! tänkte jag. Men shit vad hopplöst svårt det var att vänja sig vid den. Men som du säger, steg för steg så manövrerade jag den lätt sen.

 2. Åh va roligt att känna sån kreativitet och passion. Ser fram emot att se vad du gjort. 🙂
  De va verkligen länge sen jag hade sån inspiration att man satt uppe nätter 😉 njut av känslan! 😀

 3. Ska bli spännande att se resultatet, så härligt att kika in på din blogg och inspireras av din kreativitet! Så underbar energi och känsla i allt du gör :0)

 4. Har följt dina uppdateringar på twitter (nåja, jag sov när du skrev flera av dem, men ändå!) och förväntade mig någon form av WIP i bloggen. Jag vill seee!

 5. Kul! Kämpa på! när jag är ute och fotar i superkyla, ligger på marken eller när jag sitter uppe sent om nätterna för att skriva dikter eller pyssla med bilder brukar jag tänka på en av mina favoritmeningar som Jocke Berg har skrivit: "Lid för konsten eller brinn". Låter kanske lite horribel bara sådär men den peppar verkligen mig!

 6. Förbannad för att jag inte fattar något har jag varit med jämna mellanrum sen jag fick för mig att börja fota och blogga.. haha.. Men skam den som ger sig! Lycka till! 🙂

 7. Låter spännande! Önskar jag hade tålamodet att jobba med något jag inte förstår, men det är något jag ännu inte behärskar, hehe!

 8. Åh, saknar min ritplatta som ligger hemma nu! Fast jag gillar inte att måla i Photoshop, tycker Paint tool SAI är mycket bättre 😉 hehe

 9. Åh så spännande! Är övertygad om att det kommer bli hur fint som helst!
  Det är sjukt hur mycket inspiration man får när man läser ett litet blogginlägg från dig! Tack för det.

  Puss och en liten kram till dig.

 10. Gud, jag blir typ förbannad efter en timme. Jag vet att jag behärskar pennan och pappret rätt bra, och ritar på iPaden ibland och har till och med avslutat bilder där.. men rätt enkla sådana.

  Jag borde inte ha så mycket..."krav" på mig själv när det kommer till PS eller andra teckningsprogram i datorn, men jag flippar bara och blir sur, för jag inte får till det eller har rätt teknik ännu..och jag som har massvis med idéer till Webbserier osv.. det kliar i fingrarna och jag slutar upp med att bli rasande förbannad haha!

  Tips på tålmodighet? -.-

  Har ritplatta och hela kittet, men jag blir så aarrrggg... rage moments BIG time. Ser fram emot ditt resultat dock!

  1. Jag har skrivit in det under Inställningar > Kontoinställningar 🙂 Där kan man skriva in För- ochefternamn och jag har skrivit Elin som förnamn och [ n e v n a r i e n ] som efternamn - då blev det så 🙂

 11. Ååh så spännande!! Å visst är det msigt att sitta uppe på natten och pyssla, stillheten som råder då är helt underbar!! (är dock inte lika härligt nr man ska ta sig upp ur sängen dagen efter...) 🙂

 12. Hej! Jag har fått för mig att du är relativt bra på bloggdesigner, eller det verkar i alla fall så enligt mig! Så jag undrar om du kanske har en liten aning om vad som kan vara fel med den designen jag håller på att koda ihop nu.

  Det är nämligen så att jag valt att ha en sådan där klassisk "drop-down" meny och har även valt att lägga in mina kategorier i en viss ordning. (Har alltså sorterat dem själv.) Men jag skulle även vilja ha så kallade mellanrum, där det t.ex. står "FOTO". Vilket jag egentligen har, men bakgrunden på dem vet jag inte hur man ändrar utan de förbli konstant blåa hur jag än bär mig åt. Så min fråga är alltså tror du att du vet vad felet kan vara? Eller vet du någon bra kod jag kan använda?

  Till sist ber jag så HEMSKT, HEMSKT mycket om ursäkt om du inte vill ha sådan här kommentarer. Men du var den första jag kom att tänka på när det här problemet uppstod. Samt skulle du vilja kika in på min testblogg hittar du den här (http://saraagustavsson.blogg.se/testfem/). Men som sagt förstår om du inte har tid alls! 🙂

  Ps. du behöver ju inte godkänna kommentaren eftersom det mer är en fråga till dig? 🙂

 13. I just came across your blog and I have to say you have some amazing photographs here. You're doing a good job!

  Love,
  Breathe Me