Sommarens bästa I - Rabarberdricka

Rabarberdricka, rabarberdricka!
Mammas hemmagjorda, av rabarber plockat i trädgården - yummi! Finns inget godare!
Till och med mitt tidigare must-have, citrondrickan, har fått se sig besegrad av denna dryck! Jag har druckit den till frukost, för att svalka halsen i solstolen, på badstranden, till fikat i utesoffan, till kvällsmaten, när jag egentligen är sugen på något gottisgott och när jag ligger och kollar på tv-serier i sängen. Passar till allt!
RECEPT
3kg rabarber
6 citroner
50g citroncyra
0,5L socker
1. Skär rabarber och citroner i skivor.
2. Lägg i en gryta och häll på vatten, så att det täcker.
3. Låt stå 3-4 dygn. Sila.
4. Häll i 0,5 liter socker och 50g citronsyra per liter avrunnen saft.
5. Frys i glasslådor. Vid servering, ta en glasskopa och fyll en tredjedel av tillbringaren med "glasskulor".
Verkar vara riktigt gott! 😀
Hej Elin
Jag har en fråga, skulle du kunna maila mig?
/Magnus
Ååh, min farmor gjorde världens godaste rabarberdricka, blev såå sugen nu!
hej förresten, mitt namn är Philip och det var jag som kom fram till dig på centralstationen i Stockholm förra veckan och sedan skrev till dig på twitter. Du sa till mig att jag skulle kommentera så jag tänkte jag kunde bara säga hej nu, så hej!
Hej! Kan du inte tipsa om hur man tar en sån snygg bild som du har i headern där kameran fångat vattendropparna så fint? 🙂
Du kan läsa om det här under "kort slutartid" :)http://nevnarien.se/2010/october/vilken-installning-ska-jag-valja.html
Gött ! 🙂
Åh, låter läskande! Vi gjorde rabarbersaft för två år sen som blev helt fantastiskt god, får kolla om det finns några hemma hos mina föräldrar så får vi testa din mammas recept 🙂
Låter gott! Det här skulle man ju gärna testa 🙂
Jag försökte läsa receptet precis men jag är rädd att någon kommer att skratta åt mig om jag ställer en fråga. Skrev du "0,5 liter socker per liter av saft" och att du häller i glasskulor också???? ...och att du drycker saften när du vilar, läser, bloggar, lyssnar på musik, promenerar och när du tittar på TV????? .... o-k-e-j,låt se om du kan följa ett ljus med en lugn blick som man gör hos läkaren ... ha ha 😉 skämtar bara! 🙂
Åhh, de är så gott! Igår fick jag en flaska med rödavinbär/rabarber saft av min snälla mormor. Sååå mycket bättre än de som finns i butikerna!
gott de låter!
Gott! 😀
Hemmagjord saft är underbart gott!
Den ser gode ut! (:
Jeg har anbefalt bloggen din, innlegget finner du her: http://supportbieberjustin.blogg.no/1377211397_anbefaling_av_blogg__.html.
Å gud så gott, jag älskar rabarber! Min mormor kokar alltid vinbärssaft som jag brukar få med mig hem i glasflaskor, och det finns inget godare på vintern, än smaken av sommar!
Och jag menar inte att spamma eller så utan har en fråga till alla, en viktig en.
Det är så att jag undrar om någon känner någon som ska till eller är på Kos, Grekland, snart? Jag ska nämligen adoptera en hund därifrån, och han behöver någon att flyga hem till Sverige med. Det kostar inget för personen och kräver inget mer än att hunden ”tillhör” någon på planet.
Han heter Aris och har blivit illa behandlad och jag vill att han ska få komma hit. Måste jag så åker jag ju ner och hämtar honom, men det vore guld värt om någon skulle vilja ställa upp som är där!
Tack och förlåt, jag menar inte att ta plats eller så.
/J
så gott!
Hej , jag ville bara säga att jag har bytt blogg plats till nattstad har nämligen lämnat kommentarer innan på din blogg. Men jag skulle bli jätte glad om du titta in och lämna en kommentar eller något liknade 🙂 kram älskar bloggen
Så lång tid det tar att göra :[
Ny tävling! Vinn en mobil!
http://theniles.se/2013/august/tavling-vinn-en-mobil.html
Så lite så 🙂
Va tycker du om bilderna? Verkar jag ha greppat dina tips? 🙂
Ser väldigt bra ut tycker jag - fota på! 😀
Jätte fin blogg! Klicka gärna in på min kram
Hej! Jag har en fråga angående min kamera,jag har en Canon EOS 600D och jag försöker få mina så ljusa och bra som dina blir men dom blir aldrig de 🙁 så tänkte om du har något bra tips på hur jag kan få dom så ljusa? om du nu har använt en sån dvs 😀
Hej! Du måste överexponera bilderna, men det handlar om att komma in i inställningarna ordentligt från början, så att du vet hur du ska göra 🙂 Annars går det att använda bildredigeringsprogram och ljusa upp efteråt också 🙂
Gud vad gott det låter! 😀 Jag älskar rabarber, men äter det väldigt sällan.
Mitt favoritrecept när det gäller saft. Så jäkla enkelt. Greyhöjta som vi säger här. 🙂