Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Solkväll & Månmorgon

 
Jag har väldigt svårt för stående bilder i bloggen.
Eller alltså, de funkar i par... men har jag en bombangwow-bild i stående format, så kan jag inte publicera den ensam, för då blir den "för stor". Förminskar jag den, så blir det en massa luft runt om, som jag inte i´gillar... Sicka problem det där... 😉
 
Här kommer två sånna där... stående bilder, som jag tycker väldigt mycket om som de är när de är ensamma, men som jag inte publicerat just för att jag inte tycker att det är snyggt att lägga upp dem en och en.
 
Den första är taget en ledig fredagmorgon, då jag steg upp tidigt - i hopp om att det skulle vara dimma den morgonen (precis som de två tidigare, som jag njutit av genom bilrutan). Men icke! Ingen dimma, så långt ögonen kunde nå.. Men dock en väldigt mysig måne! 🙂
 
Den andra är tagen på Svalnäs. Vad ska man säga? Maffig solnedgång. Massor av mys.

54 comments on “Solkväll & Månmorgon”

 1. Haha, samma här! Ytterst sällan jag har stående bilder ensamma, det blir för stort. Gillar färgerna i den första, så mjuka och fina 🙂

 2. Jag förstår verkligen ditt dilemma. 😛 Jag avskyr nämligen också att lägga upp stående bilder eftersom det ser så konstigt ut; antingen blir de för små eller så måste man scrolla för att se hela bilden. Såna bilder förekommer därför ytterst sällan på min blogg. Lite synd egentligen, för de kan ju vara himla fina.

 3. Det ständiga problemet med stående bilder, håller med!Jag har tänkt på en sak och vet att du inte gärna svarar på detta, men jag har letat och letat och letat! Tänkte att du kanske kunde ge mig ett tips på var jag kan söka bara. Jag skulle nämligen också vilja ha mina bilder bredare än min text på bloggen, men jag får verkligen inte ihop det! Förstår om du inte svarar, men tackar på förhand!

 4. HEEEJ! Skulle väldigt gärna vilja ha svar på denna fråga, jag vill köpa en ny kamera. Jag här haft en Nikon d3000 som börjar bli gammal och seg, jag undrar då vilken kamera du skulle rekommendera att jag skulle köpa! Jag är ingen proffsfotograf, men tycker det är väldigt kul att ta kort och jag vill ha med bra bildkvalite, men den får inte kosta för mycket! Spelar ingen roll om det är system eller kompaktkamera, bara den tar bra kort! 🙂 hoppas du kan hjälpa mig, kraaaam!

 5. Vilka jättefina bilder, du är en grym fotograf! Synd att det inte var dimma, men månen var också jättefin. Är allt bra med dig idag?:)

 6. Hade inga problem med stående bilder tills för ett tag sen när jag plötsligt kom till insikt och insåg att varje gång jag bläddrade på bloggar med stående bilder blev jag irriterad, och numera publicerar jag nästan aldrig stående bilder jag heller, haha.

 7. Jag brukar också känna så - att stående bilder blir allt för stora på bloggen. Men sedan ändrade jag mig och kom fram till att det är rätt snyggt ändå. Nu kör jag med 900px bredd på mina bilder och många av dem är stående. 🙂

  Fina bilder förresten!

 8. Samma dilemma här! Innan fotade jag generellt mycket mer stående bilder också, nu undviker jag nästan det just bara för att det ska bli bättre på bloggen.. haha..

 9. haha, känner igen det där. Kan inte heller publicera stående bilder ensamma 😛 Och är allergisk mot när andra gör det också.

 10. Åh jag känner såå igen det med dimman!!! Jag älskar morgon-dimma och det är så himla svårt att veta när det ska bli någon!
  Jag och pojkvännen Fredrik har varit på ett par semestrar i en stuga i skogen och vaknat tidigt varje morgon och hoppats på dimma men så blev det ingen de flesta gångerna. Men när man ena morgonen vaknar och tittar ut och ser dimma, då blir man så pigg och glad och vill skutta ut direkt och springa in i dimman. Åh jag längtar efter att få se dimma igen!

 11. Haha, exakt så är jag med! Trodde jag var själv om det xD Kollar jag min blogg nu har jag ingen stående bild, haha.

 12. Åhh känner precis igen ditt dilemma. Lägger jag upp den stående bilden ensam så tycker jag att den blir alldeles för stor och lägger jag upp dem i par så känns de för pluttiga OCH så måste de passa ihop ^^

  Gillar solnedgångsbilden - det lilla flygplansstrecket påminner om en komet som gör bilden lite extra mystisk 🙂

 13. Jag har exakt samma problem, vilket oftast leder till att jag nästan aldrig tar stående bilder... Det är ju egentligen jättesynd för man vet ju inte alls vad man kanske missar för bilder som man kunde ha tagit...

 14. Wow, jag håller med. 3:2 kan kännas lite smalt. Testa att beskära 4:3 eller varför inte 1:1? Square är sååå jävla snyggt!

 15. Jag tycker också att stående bilder är svårt på bloggen av samma orsaker som du har 😛 Men jag tycker du får till det när du lägger upp stående bilder, det är fint hos dig 😛 🙂