Skara och min högstadieskola

27

Fotograferade med Canon EOS 5d mark II + Canon EF 16-35/2,8 L USM (På 35mm & 16mm)
 
 
Tycker att det är rätt spännande att gå på en sån här kall, öde gata..
och fundera på vilken historia den har. Naturligtvis väldigt långt tillbaka, eftersom Skara är en av Sveriges absolut äldsta städer, men också bara nyligen – sådant jag själv varit med om. Den här röda gamla byggnaden på bilderna är min gamla högstadieskola. Det var på den skolan jag gick när jag var som mest besatt av The Lord of the Rings och förmodligen var den största tönt jag någonsin varit.. haha. Tider…
Man sprang alltid över gatan (där bilen kör på en av bilderna) och köpte godis – för där låg världens bästa godisaffär! Tyvärr bytte den ägare för några år sedan och nu finns den inte mer.
 
För övrigt skulle jag flyttpacka idag, men fick migränliknande huvudvärk för andra dagen denna veckan och låg i fosterställning hela eftermiddagen istället. Jippi! Tackar dock världen för migränspray…

27 responses to “Skara och min högstadieskola

 1. Jag gick också på Djäkne! Hihi kommer också ihåg att man gick till Gottis stup i kvarten bara man hade 1 krona så man kunde köpa en godis 🙂

 2. Tänkte bara berätta att jag halkade in på din blogg, när jag egentligen skulle tentaplugga. Så typiskt. Men jag blev fast! Kommer genast börja följa dig!

  Heja på med bloggen! Den är super fin!

 3. Det känns bra att jag inte är den enda högstadietjejen som är helt besatt av LotR och bara allmänt nördig, sitter på mitt rum och läser fantasy eller lyssnar på musik och skriver hela tiden….

 4. DU har en underbar förmåga att få helt vanliga platser att se mystiska och förtrollande ut… tack för en väldigt inspirerande blogg!

 5. Det tråkiga i Skara nu är ju att de flesta affärer kursar eller ger sig av.. Får hoppas att det inte blir ett helt öde centrum.

 6. Ja, så känner jag med. Bokhandeln har ju alltid funnits och stått kvar medan andra fallit. Man skulle behöva göra Skara mer attraktivt! Jag bor i Lundsbrunn och Skara är inte den första staden vi åker till om man ska fika/handla eller roa sig..

  1. Haha nej det är ju inte det… men jag undrar vad som krävs för att man ska stanna kvar och inte åka till Skövde/Lidköping. Det krävs nog ganska mycket – så mycket som folk testat att starta upp saker där… :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.