Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När man bara oroar sig

Diesel värmer sig under filten (vänster) och nyuppvaknad på djursjukhuset (höger).
 
 
Jag var med Diesel på djursjukhuset igår.
Han skulle sövas ner och få vatten insprutat under huden, eftersom han druckit dåligt. Jag var gråtfärdig redan från början, men det gick bra. Bättre än någon annan gång han varit där.
Efteråt var han som personlighetsförändrad. Mer matglad, såg piggare ut, mer uppmärksam på omgivningen och såg upprikgit glad och lycklig ut. Från att ha varit helt likgiltig, nästan lite avig mot mig, så var han helt superduper-kärleksfull och ville vara med mig hela tiden.

På kvällen lekte han faktiskt med några presentsnören och det kändes hoppfullt. Men idag ligger han bara still igen, dock fortfarande väldigt kelig, men han säger inte mycket - och han är vanligtvis en väldigt pratsam katt.

Är så jävla orolig just nu. Så ledsen.

69 comments on “När man bara oroar sig”

 1. Åh, lille stackaren! Är så jobbigt att bara se dom må dåligt 🙁 jag håller alla tummar för att han ska bli bättre snart!

 2. he is just so adorable!! 🙂 love how he's so fluffy, especially his tail~ the best!! 😀 so cute!!

  have a great weekend!

 3. Usch, vet hur det känns 🙁 fick åka till veterinären med fölräldrarnas kisse i förra veckan, hon blev påkörd av nån idiot och har nu frakturer på flera ställen i bäckenet!! Stackars lilla Love... Hoppas att fina Diesel blir frisk snart igen. Håller tummarna. Kram!

 4. vad säger de är för fel på honom?
  kanske vore bätre att han fick ligga kvar för observation en natt eller två?

  förstår verkligen din oro Elin och lider med er...usch gör ont i kattmammahjärtat.

  försök tvinga i honom vatten...katter är ju lite martyrer när de är sjuka tyvärr och bestämmer sig ofta för att inte äta och dricka och dricker de inte stänger ju kroppen funktioner av sig..så skaffa gärna en spruta och spruta i honom i mungipan.

  kramar!

 5. Hoppas det ordnar sig! Har en katt som råkade ut för samma när han var kattunge, så han fick också vatten insprutad under huden och sedan special mat som han skulle äta. Men idag mår han bra, han bara fiser lite mer än en normal katt 🙂

  Håller tummarna!!

  KRAMAR

 6. Tänk positivt, håll alla tummar och tår... Har hört att det är väldigt vanligt att birmakatter blir sjuka... Hoppas allt blir bra <3

 7. Usch, det är hemskt att se dem må dåligt. Håller tummarna för att Diesel repar sig! Min familjs hund mår inte heller bra och ska opereras på tisdag. Troligtvis går det bra men han börjar bli gammal. 🙁 Kram!

 8. Men usch 🙁 hoppas verkligen han kryar på sig fort och blir sig själv igen. Ge honom 1000 pussar från mig! =) Jag vet känslan då jag själv hade ena katten kvar hos veterinären i flera dagar för några år sedan och man visste varken in eller ut. Så här är en till som håller alla tummar, Kramis!<3

 9. Djursjukhus kan sina saker. Låt katten andas och låt Diesel veta att du är där. Det blir bra snuttan!

 10. Kolla in på mitt senaste inlägg, försökte mig på en waterfall fläta. Kommentera gärna.
  Om du gillar bloggen så följ den gärna på bloglovin så jag kanske kan följa tillbaka! 🙂

 11. Hoppas verkligen han blir bättre snart! Jag har själv katt och vet hur mycket de betyder, blir ju gråtfärdig av att bara läsa ditt inlägg! Krya på dig Diesel! <3

 12. Verkar som om vätskan gjorde susen, försök tryck i honom så mycket vatten ni bara kan. Dutta på nosen så han slickar i sig det. Och hoppas han kryar på sig snart!

 13. Torrfoder kan vara uttorkande. Ett tips är att övergå till blötmat eller äta blötmat ial 2 ggr dag.
  Mjau & Bozita är bra märken på blötmat. En katt har svårt att tillgodo se sig med vatten och får det genom blötmat.
  Källa: http://katter.ifokus.se/discussions/5059b5de88f472694501d9d9-foder-fraga?discussions-7

  Ett tips bara om han är uttorkad. Det händer lätt om katten får i sig för lite blötmat.
  Hoppas det löser sig och att ni får en piggare misse snart!
  /Catrin

  1. Tack! 🙂 Vi har tidigare enbart kört med torrfoder, eftersom han ofta bajsar så löst att det fastnar i pälsen när vi gett honom blötmaten, men just nu känns det som det minsta problemet.. 🙂

 14. Oplevede at min Hellige Birma blev også syg vor 2 måneder siden, jeg var så urolig, sov ikke om natten. Djursjukhuset ved hvad de laver så det skal nok gå, Diesel skal nok blive okay igen. 🙂

 15. Förstår oron. Förhoppningsvis blir han frisk igen. Han mår inte bra och då är det klart att det märks i hans beteende. Vem blir inte förändrad, när man är sjuk. Snart är han sitt gamla vanliga jag igen 🙂

 16. Åh, var också med vår ena katt på sjukhuset i går, och han fick också vätska under huden. Vet precis hur det känns när ens katt är sjuk. Han har redan varit sjuk en gång innan (polyper), och nu verkar han ha fått det igen. Den värsta känslan är hopplösheten när dom är sjuka, men världens bästa känsla är när dom blir friska igen. När jag såg att han började äta igen log jag så att huvudet nästan gick av på mitten 😀
  Du ska se att det blir bra igen. Vi har så duktiga veterinärer, och det mesta går att fixa. Jag vet att det känns kasst just nu, men tänk positivt och sköt om Diesel så mycket ni kan så blir det bra tillslut 🙂

 17. Vill bara att han ska bli pigg glad och som vanligt igen! Lilla gosekatten 🙁

 18. Okej Elin! Nu är det så att jag bara undrar vad som hänt med alla Elins underbara teckningar och målningar! Har du slutat med sånt? Eller är det så att du målar i smyg utan att visa det för oss?
  Jag kan förstå att du har väldigt mycket att göra och liknande, så jag vill inte sätta någon press på dig, men jag älskar dina teckningar! Så nu vet du det.

 19. Åh, men det är ju positivt att han svarade på behandlingen igår? Man får hitta dem positiva tecknen som finns! Och han är ju kelig idag. <3 Jag håller alla mina tummar för er att det hela är över snart och att han är pigg och vanlig igen!

 20. Ute och åkte bil idag med min Balder i baksätet. Kom på mig med att tänka på Diesel. Tänkte på maktlösheten man så lätt känner när de älskade djuren inte mår bra.
  Hoppas att han piggat på sig sen du skrev inlägget.

 21. Hej!
  Fd katt och numera hundägare.
  Skaffa en 10 ml spruta, och ge han vatten försiktigt i mungipan varannan timme eller så.
  Så piggar han på sig troligen oxå slipper du ta kostnaden för sövning och vattenspruta ovanpå allt annat! Lycka till! Kram

 22. Jobbigt när djuren är sjuka. Man känner sig så maktlös! Och vill ju så gärna göra allt bra igen. Hoppas det löser sig snarast. Tack för en fin blogg förresten, hittade den för inte så länge sen.

 23. Håller tummarna för att han Kryar på sig snart!

  Själv var jag tvungen att ta bort min unga katt pga FIP, en virussjukdom som drabbar främst unga men ibland även äldre katter. Googla det och försök utesluta det.

  Min katt blev helt orkeslös (i normala fall glad och galen) samt kraftigt uppsvullen kring buken. Röntgen och uteslutningsmetoden gav oss det sorgliga beskedet:'(

 24. Usch, 🙁 han kanske är deprimerad eller lite sur för att fått varit i djursjukhus, våra katter var det när dom kom hem i en dag eller två, fast det var efter kastreringen men kanske är nått liknade eller så kanske den längtar ut, våra katter brukar bli deprimerade / uttråkade och bara vilja ligga ner när dom inte får gå ut, pröva ta ut honom i kopel fall han gillar och vara ute, eller köp en ny kattleksak och en sån där klösgrej till honom. 🙁 , Om inget av detta hjälper kanske han bara är sjuk, nån förkylningen eller nånting, Min brors kompis katt fick nånting så hon inte ville äta, bara svälte sig själv och låg still. Han åkte in med henne hon fick operera och verkade bättre dagen efter fick han ett samtal och hon mådde dåligt igen och han valde ta bort henne, det fanns inget annat val tyvärr, antagligen att hon skulle gå bort via spruta eller att hon svälte sig bort. tror det var nånting med hennes magsäck eller nånting, minns inte men katten var ju några år gammal oxå. 🙁 Håller tummarna för diesel att han blir bättre och att det inte är nått av det jag skrev sist! styrke kramar!

 25. Har ni fått reda på vad det är för fel på honom? Har ni kollat upp ifall det är diabetes? Min väns katt började bete sig ungefär likadant och det visade sig vara diabetes... Hoppas dock att det inte är det. Hoppas han mår bättre snart!

 26. Du kan prova att lägga kaviar på han tassar om han inte dricker, det är salt och kisen blir törstig, funkade på mammas katt :O kanske värt att prova? 🙂

 27. Åh hemskt! Vår katt låg inne två nätter förra året och diagnotiserades med en hjärtsjukdom så här är det medicin varje kväll resten av livet som gäller 🙁 Blandar med mjukost så det går dock toppen 🙂 Men inte roligt alls att hon är sjuk!

  Vet de vad det är? Antar att de röntgat? Annars var min första tanke att han fått i sig t.ex. presentsnöre (eftersom du skrev att han lekte med det sen kanske han gjorde det innan med). Enligt veterinärer är det ju bland det farligaste de kan få i sig så man ska ju helst undvika att låta de leka med det. Jag hoppas hur som att han piggar på sig snart! Inte roligt för varken kisse eller matte/husse när de är sjuka!