Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min Syster

Modell: Hanna Kero Foto/Retusch: Elin Kero
Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 135/2,0 L USM + Reflexskärm Silver

För några veckor sedan gick jag en kurs i bildretusch.
Det var kul. Jag gillar retusch. Inte för att jag inte tycker att bilderna är bra från början och för att jag tycker att de behöver retuschas, utan för att det är kul att "måla". Det har jag alltid tyckt. I den här bilden har jag plockat bort skuggor och målat dit dem igen. Rätt fränt vad man kan göra bara genom att mörka ner och ljusa upp.. men kanske inte riktigt så man vill se sin syster på väggen direkt.. så därför kommer lite mer mamma-vänliga bilder senare... i promise!! 😉 Annars är hon en jäklit bra modell, min syrra. Och drop-dead-gorgeous.

Så.. det blev väl ett litet bryt från mina annars så naturrika blogginlägg?
Känner att det bara blivit träd på min blogg det senaste.. men så är jag just nu landskapsberoende... 😉

90 comments on “Min Syster”

 1. Jättebra inlägg! Kul att du skriver vad du gjort! Skulle du kunna tänka dig att visa hur du gör det steg för steg eller i en video?

 2. Jättefin bild! Och hon har blivit stor nu syrran, och jättevacker!
  Och håller med tidigare kommentarer, skulle vara väldigt inspirerande att se någon tutorial eller få lite tips på hur du jobbar och tänker när du retuscherar bilder, både porträtt och landskapsbilder. Tycker man lär sig så himla mycket av att se hur andra gör 🙂

 3. Veldig fint!! 🙂 kan du lage et innlegg hvor du gir noen redigerisngstips? eller hvor du viser en generell "oppstilling" for portrett (lys, refleksskjerm, kamera osv..)? 🙂

 4. Jag hänger inte med.. skulle den här bilden inte vara "mammavänlig"?

  Himla fin bild.
  Kan tycka att ögat är lite "slött", (lite för lite smieyes (smile with her eyes) som Tyra skulle ha sagt) och den nedre handen och handleden ser lite konstiga ut, lite kort och knubbig nästan.
  Men med lite övning kan det bli väldigt bra.

 5. Kan du inte göra ett inlägg med tips om hur han tar bort och målar till skuggor? det var jättecoolt! 😉

 6. Oj, jag visste inte ens att du hade en syster xD cool syra du har då =) brukar du för hör att ni är lika varandra då?

  Själv har jag två yngre bröder, men vi är verkligen inte ett dugg lika varandra. Vare sig till utseende eller personlighet 😛

 7. Ni måste vara de vackraste systrarna i världen! Och sjukt kul att ni båda fotograferar!! Är det inte jobbigt att ha samma hobby, eller är ni inte sånna syskon som konkurerar med varandra?

 8. Swiit! men tur du sade att du medvetet målat för annars hade jag huggit på de med en ggn 😉 För tycker man förlorar för mycket av den fotografiska känslan plus att armarna var ju inte gjord med samma metod ;P

 9. Jag är lite nyfiken på om vad du tycker om Sonata Arcticas nya album 🙂
  Själv känner jag mig lite besviken, gillade förra jätte mycket. Men både låtarna, sången och texten kändes off på nya skivan. Bara några få låtar som kändes bra.

 10. Hej. Jag undrar varför man.inte kommer åt inlägget "bättre bilder på djur" under fototips? skulle gärna vilja läsa det.

 11. Alltid snyggt med bra bildretusch även om det inte blir snyggt när det blir för mycket, det ska kännas äkta och lagom är ju bäst vilket jag tycker du lyckats med!

 12. sökt som en galning men hittar ingen stans där det står hur man gör "knappar" som du har vid din profilbild på höger sida av menyn som går till facebook!! snälla någon som vet?

 13. Den blev skitbra ju!
  Du jag undrar lite om dethär med reflexskärmar. Hur använder man dom, alltså vart ska man ha dom, och varför? Vad blir det för skillnad på bilderna? Jätte, jättetacksam för svar!! Gärna att du svarar som en kommentar i min blogg, det skulle vara jättegulligt. Kram!