Kolla min nya kompis!

112

Det är verkligen något speciellt att äga sin första bil.
Jag har aldrig haft något bilintresse, men ändå var det någonting som hände i kroppen när jag slängde blicken på denna sköna Honda Jazz från 2005 för första gången. Imorse när jag tog emot nycklarna kunde jag inte sluta flina – det var verkligen fånigt. Så exalterad och överlycklig jag var (är). Min bil. MIN BIL!

Kan knappt fatta det. Kanske förstår jag mer imorgon när jag slipper det där… springande till bussen varenda jäkla morgon, stöket och trängseln, morgontjuriga busschaufförer, tröga människor och åksjuka.

Det var förresten den här modellen som japanerna tänkte döpa till Honda Fitta. Kul.
Bara för det så ska jag kalla henne ”Fettan” (på riktig västgötska) 😉

112 responses to “Kolla min nya kompis!

 1. Hot moma!
  Så sjukt fin är den 😀 och mycket skön att åka i :). Nu ska jag ta min skruttmobil och äntligen köpa mjölk haha.

 2. Apropå vad bilmodellen var tänkt att heta…
  Hörde på radio (rockklassiker) för en massa år sen en diskussion om hälsa och vad man ska äta och så…
  Till saken var att Ralf som är sångare i Mustasch (från Göteborrrrrrg) var med som vikarierande programledare. Vet inte om du hört honom prata, men låt oss säga att det är bred (och stolt) göteborgska.

  Under denna diskussion är dock Ralf ganska tyst, och de två tjejerna i studion diskuterar olika typer av fetter (wait for it!) alltså omättade fetter, mättade fetter och härdade fetter – vad som är nyttigt eller bör undvikas.

  Ja du kanske redan har gissat – men Ralfs kommentar blev – ja jag gillar alla fetter jag, jag diskriminerar ingen. Alla fetter är av godo! (tänk dialekt där också)

  Jag garvade så jag höll på köra av vägen och när polletten trillat ner för tjejerna som diskuterat hälsa så kan jag svära på att jag hörde dem rodna i radion!
  Bara en liten anekdot. 😉
  Grattis till bilen, må den bringa dig frihet och vardagslyx samt ta dig till nya djärva mål! 🙂

 3. Nu kommer du aldrig vilja åka buss igen 😉 Man blir otroligt bortskämd med bil, jag har haft min i typ sju år men bor nu i centrala Göteborg så jag borde verkligen sälja den eftersom jag ändå åker spårvagn nästan överallt. Meeeeen så kommer det de tillfällen som bilen är käck att ha, typ storhandling, IKEA-besök, hälsa på hos folk och familj osv.

 4. Gratulere!:D

  Men bare et spørsmål: Er håret ditt så naturligt krølla? Kjempe fint!!

 5. hejsan! verkligen jätte fin blogg!
  skulle du vilja göra en design åt mig skulle de vara ur gulligt! 🙂
  tack i förhand i sånna fall1 🙂

 6. Va skoj! Men smeknamnet, hahaha, jag tror jag dööör!

  Själv döper jag bilar efter reg.nr. Första bilen hade DBM = Dumbo, och nuvarande bilen WJU = juvret
  Folk skrattar när jag kallar nuvarande forden för "juvret", men nästa gång ska jag kontra och berätta om "Fettan" 😉

 7. GRATTIS Elin! 😀

  ..och vet du vad det bästa e?? Nu kan du vidga dina vyer ytterligare, fotografiskt och bara sticka ut när lusten faller på :))

 8. Nice one! :] Ta gärna en kik in på min blogg för att läsa om ett tips på vägen, ett nytt sätt att tänka eller bara en fundering kring hur man kan må lite bättre. Peace! :]

 9. Riktigt snygg bil! Något liknande vill jag med ha sen när jag väljer att skaffa mig min första bil. Vilket jag hoppas bli snart. Segt att cykla till och från jobbet i all kyla och snö som är för tillfället!

 10. Jag vill också ha en egen bil, delar med mamma och pappa nu, vilket betyder att jag får ta bussen. Ååh, om jag bara hade pengar..!

 11. åh, en sån bil har jag också haft (eller ja, min pappa då), samma färg också 😀 grattis till bilen ;D

 12. Haha jag upplevde samma sak, en barnslkig lycka och stolthet. har fortfarande svårt ibland att förstå att hon är min. Min att göra vad jag vill med när jag vill. Och det har ändå gått ett och ett halvt år! Hiskligt vad tiden går!

 13. Åh vad fin 😀 Jag köpte min första bil nu i höstas. Vilken obeskrivlig lycka! Igår ringde dock min pojkvän och sa att han hade förstört den… "Haha sluta skämta", sa jag… Men han hade backat ut ur garaget med förardörren öppen så den är helt bucklig nu… Min älskade bil :'( Lycka till med din pärla, och kör försiktigt! ;D

 14. Gratulerar till köpet! Alltid så skönt att ha lite frihet att fara vart man vill när man vill 🙂

  Sv: Okej tack, ja det är ju garanterat mycket bättre än på min , längtar så till den landar i brevlådan! Man känner sig som ett barn när man har beställt kameragrejer 🙂

 15. Tjusigt! Alltid sjukt roligt med ny (eller nästan ny iaf) bil. Grattis till det! Färgen kändes ganska lämplig ihop med namnet? :S

  🙂

 16. Åh, vilken snygging! Jag fick låna en sådan när jag lämnade in min Honda CRV på service. Jag köpte min första bil en månad efter min 19 årsdag och körkortet var alldeles färskt. Det blev en VW Golf CL ´87, (som min pappa bestämde), så det var bara att börja avbetala och se glad ut, Jag var ju tvungen att komma till jobbet på arlanda och jag bodde på bonnvischan. Golfen kostade 77 tusen(mkt pengar på den tiden) på ljuva 80-talet, sprojtans ny, men tyvärr ett "måndags exemplar". Sålde den efter fem år när jag vänta min dotter, och vi behövde en större bil.

  Lycka till med dina sköna bilturer i din sköna Honda Jazz!
  //

 17. Åh jag känner igen det där så himla väl! Precis samma känsla för mig i höstas. Åååh min egna bil! Man är så glad när man kör runt i den. Grattis till din första bil, woho 🙂

 18. Vad roligt! Grattis till bilköpet och jag vet precis vad du pratar om och känner 😀 Min första bil, Audi A4 sedan, var obeskrivligt! En stor bebis med motor typ 😉 Tuta och kör!

 19. Riktigt snygg, älskar färgen! 🙂
  Förrutom det: Jättefin blogg och sååå fina bilder! 🙂 Önskar jag kunde fota så bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.