Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vaknade till ett sådant magiskt ljus...

Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50/1,4 USM & Canon EF 16-35/2,8 L USM

Det har varit en så perfekt morgon. När jag klev upp vid halv nio, efter att ha gosat lite med Diesel, möttes jag av ett sådant fantastiskt ljus utanför fönstren, att jag blev total-exalterad och bara stod och stirrade. Solen bröt precis fram över berget på andra sidan sjön och ljuset var mystiskt, dovt, overkligt och varmt, samtidigt som stora, stora snöflingor dalade tätt intill varandra utanför rutan. Fick smått panik, för jag visste inte om jag skulle filma-, fota. eller njuta av det. Jag försökte göra alltihop på en gång. Diesel hoppade upp i fönstret framför mig och tittade han också. Så stod vi tillsammans till solen stigit över bergen och ljuset bländade oss.

Snön fortsatte vräka ner och jag drog på mig långkalsonger, raggsockar, stickad tröja, snowjoggers och ytterkläder och drog mig ut i kylan. Det känns som att vi här söder ut aldrig klär oss "riktigt" efter vintern, så jag kände mig lite udda när jag klev ut, stoppad som en mvichelingubbe, bland vinter-nekande grannar i tunna kläder utan vantar.
Jag har varit ute i 40 minusgrader, så de där -12 graderna var som ingenting med ordentliga kläder. Det var inte förrän jag tog av mig vantarna för att komma åt knapparna på kameran ordentligt som fingrarna stelnade till. Minusgrader + kamera i metall + bara händer = ingen hit.

Jag promenerade ner till högskolans "strand" och tog bilderna ovan. Det snöade något makalöst, men det syns dessvärre inte (eller jo, det som ser ut som smuts på linsen är alltså snön!)

88 comments on “Vaknade till ett sådant magiskt ljus...”

 1. Vilka härliga bilder!! Känner igen känslan av att vilja göra allt samtidigt! Jag gillar att fota, men gör det mer för att det är kul än för att jag är bra på det. Men tips för kalla fingrar: torgvantar under tumvantar! Då har man något på händerna iaf när man ska pilla på knappar.. =)

 2. Ja, åh det där vädret alltså! Jag satt i skolan hela morgonen och tog bild efter bild med min Iphone, kunde inte sluta!

 3. Vilka härliga bilder! jag såg lite av det där sköna mysko ljuset imorse här med i Hallsberg. Tyvärr ligger jag hemma från jobbet o är sjuk så jag höll mig inne, men det var frestande att gå ut och fota...
  Är det du själv som hoppar på bild 2?

 4. Underbart! Och underbara bilder!

  Själv hade jag hoppats på klarblå himmel idag, men det är rätt dimmigt, eller snarare snöigt.. 🙂

 5. Jättefin blogg du har!

  Jag undrar om du skulle vilja göra ett länkbyte kanske? :]
  Skulle vara grymt kul om du ville det, men jag förstår om du har fått mycket sådanna här kommentarer och frågor tidigare.

  Tack i förväg♥

  //Maja♥

 6. OK..va fränt, jag funderar på om du hade fjärrutlösare i handen eller satte kameran på självutlösare (svårt att hoppas vid tillfälle då)

 7. Fina bilder på ett vackert vinterlandskap =) det var 16minus när jag vaknade imorse, så jag hade inte direkt någon större lust att gå ut och fota en massa xD

  40minus säger du? vart någonstans var du då om jag får fråga? 😛 du får ha en bra helg!

 8. Du får Jönköping att se så vackert ut, magiskt... hade tyvärr inte den magiska känslan när jag gick upp i dag på morgonen, satte mig i bilen på väg till jobbet och det var - 11c 🙁

 9. Ja eller hur, jag tänkte det också 🙂 Jag är lite glad att jag satt inne eftersom det var så kallt ute, men det var bra att du tog chansen och gick ut, det blev ju jättefina bilder!

 10. Åhh vad fint.. Älskar verkligen när ljuset är sådär "perfekt" 😀 Vill nästan gråta för att det är så fruktansvärt vackert.

 11. Tycker du har sjukt fin blogg och undrar hur du har fått ramen runt headern att gå ihop med inläggen eller ifall det hörde till bilden? Vet inte om du fattar vad jag menar men jag hoppas det:) Skulle bli väldigt glad för svar för jag tycker det var snyggt och skulle gärna vela ha så på min blogg också.

 12. Ser väldigt fint ut. Bilden med vassen i fokus tycker jag verkligen om. Du är duktig på att fotografera, det hoppas jag att du får bevis för hela tiden.
  Kram

 13. åh vilka fina bilder! blir jättesugen på att gå ut och fota även fast jag inte är brapå det alls, haha! kram!

 14. Hej Elin,

  Har försökt maiila dig ett tag igen men det verkar inte som om mailen kommer fram. Vi undrar bara om du skickade de svartavitabilderna för vi har inte fått dom.

  //Eva o Daniel

 15. Grattis till 5 bloggår, Elin! 🙂
  ...om jag fattade rätt av blogg.se´s förstasida...
  Fina bilden på dig där oxå ju...
  Annars tänker jag INTE kommentera KATTEN... räcker för katten med att jag är kattdjur själv (ja, finns väl bara ETT stjärnkattteckkkennn...).
  Jo, tänkte kommentera BJÖRKEN istället, den är sååå söööt och har sååå fin bark!... okej, f´låt, allvar nu (och INGET ont om Diesel - SÖT!).
  Jo, den långa smala björken påminner mig om hissen jag åker i sömnendrömmen ibland. Eller snarare om hiss-STÄLLNINGEN. Jag åker hiss med destination HÖGT och till sist tar HUSET slut, men hiss + ställning slutar inte, utan fortsätter upp i det blå, men till sist säger fysikens(?) lagar ifrån, varpå ställningen börjar BÖJA sig (som BJÖRKEN) och vad tror ni då händer med hissen... jo, den har oxå läst fysik och följer därmed ställningen i böjen... och sedan börjar det...FYYYSIIIIIIK...gå nedför = ILLA för en hissåkare och det är här någonstans min hjärtfrekvens börjar bli alldeles för ivrig och på något sätt lyckas jag alltid ta mig ur drömmen OCH sömnen och VAKNAR...med ett hjärta fortfarande oroväckande aktivt... många djupa andetag efter en sådan pärs...
  Oj, förlåt Elin, ska inte skriva INLÄGG i din blogg... svårt sluta ibland - skyller på TRÄDET -...kanske använder detta senare hos MIG...
  Men jaja, GRATTIS igen och ha en fin helg och nu SLUT.

  /Jeppe

 16. Älskar verkligen hoppbilden! Hade det varit jag hade jag använt den som en headerbild. Härlig känsla och allt 🙂 Mys!

 17. Varje gång jag har tappat fotosuget klickar jag mig in på din blogg och får massor av inspiration! Då kommer jag ihåg varför jag tycker det är så himla kul att fotografera 🙂

 18. Jag känner igen den där känslan när man inte vet om man ska fota eller njuta av synen..den bilden där du(?) hoppar i snön är helt underbar!

 19. Var med och tävla om att bli veckans blogg på min blogg! Genom att delta komentera då tävlings inlägget med: "Jag är med", och om du vill får du ha en förklaring!:) tack