Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

SNÖ ÄR LIVET!

När pappa hämtade mig i Falköping igår så såg det ut såhär...
 
Glad tjej i Skara?
 
..för där såg det ut såhär!
 
Mamma och pappa <3
 
"Får du en bra bild där, mamma?" 😉
 

 
 Syster <3
 
 Och hennes snygga mössa..
 

 Livet när det är som bäst!

74 comments on “SNÖ ÄR LIVET!”

 1. Vilken underbar dag det var igår! Och jag håller med dej, varför passade vi inte på att ta familjeporträtt?? Knäppt! PS, bilden blev inte alls som jag hoppats...

 2. Åh vilka härliga bilder, vi har också en massa snö. Men snön har inte fastnat på träden som hos er. Det är dumt!
  Dessutom är du så himla fin på alla bilder, hihi! Och din syrras mössa är så sjukt fin! 😀

 3. Herregud, jeg ble sittende å se tilbake i arkivet ditt, blandt annet fra 2007. For en forskjell på både deg, bloggen samt bildene. Man ser virkelig hvor du har utviklet deg selv og hvor flink du har blitt!!!!!

 4. Åh så fuskigt! Jag bor ju nedanför jönköping, här har vi bara lite vita fjun på marken! Jättetråkigt 🙁

  1. Det var inte så kallt igår, bara -5 grader och vi hade rätt mycket kläder på oss - så det var jättekul och mysigt 🙂

 5. Vilka härliga bilder! Vi får vänta till tisdag här i Göteborg för att få någon snö, men sol har vi i alla fall 🙂

 6. Jisses så mycket snö!! Längtar tills den hittar ner till Göteborg också! 😀

 7. Härliga bilder Elin! Och den första bilden på din syster är så sjukt fin! Älskar känslan den förmedlar. 🙂

  1. Den är underbar! 🙂 Mamma köpte den på någon marknad för många många år sedan.. brukar ju nästan alltid finnas ett stånd med "konstiga" indiansaker 🙂

 8. Åh så fina bilder!
  en lite fråga jag glömde ställa till dig när du hade frågestund: Hur får du dina bilder i inläggen ligga kant i kant? alltså att det inte blir någon vit kant på sidorna? Försökt som en galning att få till det men inget funkar:(

  Tacksam för svar! 🙂

 9. Det ser otroligt mysigt och fint ut! 🙂 Gillar verkligen både att fota och titta på snöbilder!

 10. Hej!
  Läste artikeln i Phokusera och såg att du håller på att skriva en bok. En tanke: Känner du fler i Jönköpingstrakten som skriver böcker? Då kunde man bilda ett nätverk och ge varandra lite tips och uppmuntran. Kanske träffas någon gång IRL i Jönköping med omnejd och diskutera bokskrivandet.

  Har för egen del nyligen gått med i Smålands författarsällskap men vet inte riktigt än vad de gör. Dessutom är de utspridda över hela Småland. När jag tidigare bodde i Västerås var jag med i en skrivarförening och det var mycket inspirerande (var med i fotoförening också men det är en annan historia).

  Men jag är inte ute efter att starta en förening. De flesta har fullt upp så man hinner inte med en förening också. Däremot vore det kul att lära känna några personer som också håller på med att ge ut böcker.
  Vad tror du om detta?
  Hälsningar
  Martin

 11. I love your photography on your blog but I wish you had translation to English as well!

 12. Elinelinelinelin! SNÄLLA kan du förklara hur du får så otroligt bra skärpa på dina bilder! Jag var ute och fotade en vän i snön idag, och jag lyckades knappt få en enda skarp bild (något som verkligen inte varit något stort problem förut förrän de här två sista fotosessionerna)! Jag börjar nästan tro att objektivet har börjat bli dåligt... eller så är det helt enkelt jag som gör helt fel. Använde du autofokus eller manuell fokus när du fotade bilderna på din syster? Kan det vara det som är problemet för mig, att autofokusen börjar lägga av? Haha, jag vet inte ens om du orkar eller han svara på det här men jag blir bara så FRUSTRERAD eftersom oskarpa bilder är något av det värsta jag vet. Hur vart lägger du fokusen när du fotar? "Hela ansiktet" eller mer exakta punkter, såsom näsa eller ögonen?

  Det är verkligen helt fantastiska bilder, framför allt de på din syster och jag vill verkligen kunna få lika bra skärpa på mina bilder, och på rätt ställen också! Vilket av dina objektiv var det du använde till just denna fotografering? 🙂

  Kramar till dig, och du förstår inte vad tacksam jag skulle vara om du kunde och orkade svara!

  Hoppas du haft en riktigt bra första advent också! 🙂

  1. Hej!
   Jag vet tyvärr inte riktigt vad det kan bero på, har aldrig haft det problemet - det kan mycket väl vara så att objektivet kanske inte riktigt orkar längre. Har för mig att min mammas objektiv började felfokusera för ett tag sedan.

   Jag fokuserar allars oftast med den mittersta autofokuspunkten och "komponerar om" bilden efter. Och sedan skärper jag upp bilderna något efteråt i Photoshop 🙂
   Jag fotar nästan alltid med Canon 50/1,4 USM 🙂

   Kram!

 13. Underbar video Du lade upp! Sen undrade jag vart din syster fått tag på sin super snygga mössa? 😀

 14. Hej!

  Fortsättning på ett tidigare inlägg ang skrivande i Jönköping. Eftersom du ställde en fråga i ditt svar tänkte jag att jag skulle svara igen.

  Tack för dina kommentarer om din bok. Det är helt rätt, man ska ha boken för sig själv tills det känns rätt.

  Jo jag har ett bokprojekt på gång, en novellsamling "Du behåller din plats i kön." Det är en bok för alla tråkiga väntetider i livet, när man t.ex sitter i telefonkö, http://www.dubehallerdinplats.se. Jag har kommit ganska långt med denna men är enbart en glad amatör som skriver just för att det är kul.

  Lycka till med skrivandet. Det är klart att det blir en bok av dina texter 🙂

  Martin

  1. Men det låter ju jättebra! Vad kul! Jag ska kämpa på - för det är som du säger - det är klart det ska bli en bok! 🙂