När jag tecknar + Speeddrawing

Så här ser det ut när jag målar.
Pennor som nämns: Promarker, Triamarker, Pigmentliner, Acrylic Inc.
Gick inte in någonting på teknik, men jag målar väligt mycet lager-på-lager. 🙂

Blev inte jättenöjd med resultatet. Nu sitter jag och tecknar Khal Drogo och jag önskar att videon hade varit på honom istället.. 😉

Angående skarvar när man målar med Promarkers:
De försvinner oftast när färgen fått torka in ordentligt, i alla fall när man har det här pappret som jag använder. Färgerna ser överlag väldigt mörka ut direkt när man målar, men bleknar senare och smälter in bättre. Det enda man kan göra för att slippa skarvar helt, är att måla jääkligt snabbt! 😉

Vilka färger jag har?
Ja… Mellan 80 och 100 pennor i olika färger. Orkar inte rabbla upp alla – men jag gillar de mest naturnära färgerna, så har väldigt få starka färger.

Vilka färger jag använder mest?

Warm Grey 1-5 och Almond.

96 kommentarer på “När jag tecknar + Speeddrawing

Kommenterarens avatar

Vad roligt att se på, det är så personligt och gulligt med katten samtidigt som man får lära sig bra saker! 🙂
Ser fram emot att se slutresultatet!

Kommenterarens avatar

åh jag vill också testa såna där pennor,ser riktigt roligt ut! 🙂

Kommenterarens avatar

Grymt duktig! Torkar färgen på dina promarkers ut efter ett tag eller kan du ha de hur länge som helst? 🙂

Kommenterarens avatar

Coolt! Önskar att jag också hade så många färger! Med enbart ca en i varje färg (12 st) ch 2 nyanspennor är det svårt attfå samma skuggeffekter och djup.
Du är så duktig! 🙂

Kommenterarens avatar

Häftigt att få se hur motivet växer fram, du är så himla duktig 🙂 Och jag tror jag måste skaffa katt snart, gud så söt han är!

Kommenterarens avatar

Kul inlägg! Har länge velat filma när jag ritar för att kunna se hela processen i snabb form. ..Fast jag har ingen filmkamera så det är ju lite svårt, haha.

Kommenterarens avatar

Pennorna är jättebra. Man får verkligen inga kanter och fula streck här och där som med tusch.

Kommenterarens avatar

Om det var intressant? Verkligen! 😀 och det kommer från mig som inte har någon som helst talang eller kunskap inom detta och som knappt kan rita en streckgubbe (helt allvarligt) haha. Ligger här i sängen nerbäddad och sjuk och detta var ett härligt tidsfördriv.

Supermysigt klipp i och med att Diesel kom och ville vara med, och att du bara så är så fantastiskt duktig. En rå talang ut i fingerspetsarna fina Elin! Stor kram till dig.

Kommenterarens avatar

Du är en sann estet med underbar känsla för 'det' och dessutom västgöte, no flaws…? 🙂

Kommenterarens avatar

Grymt tecknat! måste testa sånna där promarker någongång.

Kommenterarens avatar

Jag älskar också att rita, men är sååå himla dålig och du är ju värsta proffset!
VÄLDIGT avundsjuk på dig… 😀
Men skulle du kunna göra en video där du även visar (i normal takt, och inget speed på) hur du gör för att få naturliga bilder, och skuggor på det du ritar. Och även hur du gör för att få ansikten och överlag hud, att bli så jämt och fint? 🙂 Tror att det verkligen skulle uppskattas! Kram! <3

Kommenterarens avatar

Du är så grym!!! Jag ska (under pistolhot) tvinga dig att måla mig någon gång i framtiden 😉 kraam

Kommenterarens avatar

Jag måste ju passa på att tipsa dig om ProMarkers fine nib som man sätter på den tunna sidan av pennan för att få en riktigt tunn spets. Kostar 21 kr för tre stycken och du kan byta dem från penna till penna, mörk till ljus hej vilt då färgen rinner till på några sekunder. Jättebra för pilliga detaljer 😀

Kommenterarens avatar

Jiiii du är ju för grym kvinna! (om du ska måla av pernilla är det ju aslätt, bara googla donkey så är den matchen lätt som en plätt, mohahaa!!)

Kommenterarens avatar

Ohh så duktig du är! 🙂
Riktigt kul att kolla på faktiskt, blir så fascinerad!

Kommenterarens avatar

Vaddå inte nöjd med resultatet?!
Om jag kunde måla sådär bra skulle jag dansa någon sorts mystisk glädjedans! 😉

Kommenterarens avatar

Fy va kul att se! Diesel är ju helt underbar. Så otroligt kelig och söt! Riktigt kul video! Gör gärna fler 😀

Kommenterarens avatar

jag vet inte vaad men jag tycker du verkar vara en så fin människa, hahah.

Kommenterarens avatar

I don't understand a thing but youre cat is cute and the drawing part looks verry good!

Kommenterarens avatar

Riktigt snyggt blev det! Kul att höra lite om promarkers. Funderar på att testa det själv någon gång 🙂

Kommenterarens avatar

Hej! du som är så duktig med på det här med att fotografera. Jag har en Canon eos 1100D och tycker den är jättebra! Jag skulle vilja ha en fjärrutlösare till den men hittar inte på nätet. Det står lickom
"för ; 450D,500D,550D,600D" osv! men det står aldrig 1100, tror du att man inte kan använda den till min kamera då eller är det bara exempel på kameror? skulle vara sååå snällt om du kunde svara. Det skulle betyda jättemycket!♥

Kommenterarens avatar

Hej, jag undrar hur lång tid tar det att lära sig att rita bra? och jag har aldrig ritat med såna pennor och är inte 'duktig' alls, så vad ska jag börja med att tänka och öva mycket på för att jobba upp mig till din nivå, snabbt? vad ska jag tänka på att rita med linjer och vilka pennor ( HB, 8B, 3B) ska jag använda? Jag blir överlycklig för svar!! Kram, du är jätteduktig + min förebild, vad gäller tecknande och bilder <3

Kommenterarens avatar

Wow! imponerende tegning! Du har virkelig et tegne talent 🙂
Hvor lang tid bruker du på en slik tegning?

Kommenterarens avatar

Duktig eller sjukt duktig? Jag röstar absolut på sjukt duktig! Wow vad snyggt! Supertalang!

Och katten din är ju bara för söt 🙂

Kommenterarens avatar

Skitbra ju, så otroligt duktigt på att teckna är du! Och… mina katter brukar också vilja komma och lägga sig på mina papper.. så jag vet hur det känns, haha! 😉

Kommenterarens avatar

Jösses så stor han blivit.. fast jag är ju van vid min lilla bomullstuss. Minns en gång för några år sen när jag efter en längre tid kom hem till min pappa och hans katter, som jag alltid har tyckt varit normalstora. Höll på att tappa hakan när jag såg dem, gigantiska, tyckte de såg ut som…ja jag vet inte vad… små hästar. För att inte tala om hur tunga de var, jag skojar inte när jag säger att jag trodde jag skulle få ryggskott.

Teckningen blev fin såg det ut som, ska bli kul att se resultatet sen. Såg ut som du målade en hel del på fri hand, innan har det nästan sätt ut som du skissar hela bilden och sen bara fyller i färgerna – om du förstår hur jag menar.
Du är himla duktig.

Det var kul när du sa att promarker BARA har två spetsar med ett tonfall som att det var jättefå… riktigt coolt att den andra har tre dock.

Kommenterarens avatar

Så söt!!

Både du och katten! 😉

Du är enormt duktig på att rita också! Blev sugen på att kolla upp den där serien nu bara för det!

Kommenterarens avatar

Oh en så social katt 😀 Hur lång tid tog teckningen ungefär?

Kommenterarens avatar

Lunsford said more than 20 people in the <a href="http://www.redsoleshoesclsale.com/"><b>Red Bottom Shoes</b></a> two states had filed reports with his group <a href="http://www.vipcoachoutletsale.com/"><b>Coach Outlet Online</b></a> by midmorning about seeing the fireball.“I have been looking at the sky for 30 years, and I have <a href="http://www.redsoleshoesclsale.com/"><b>Red Sole Shoes</b></a> never witnessed something so amazing <a href="http://www.vipcoachoutletsale.com/"><b>Cheap Coach</b></a> and puzzling. It is an event that makes you glad to be alive,” said Matthew Neal of San Francisco. “The main body <a href="http://www.redsoleshoesclsale.com/"><b>Red Bottom Heels</b></a> was bright green and the head was bright red and white.”
Greg Giroux of June Lake, Calif., located along the eastern Sierra just west of Yosemite National Park, also <a href="http://www.vipcoachoutletsale.com/"><b>Coach Outlet</b></a> was impressed.“This was by far the brightest fireball/shooting star I’ve ever seen, especially since it was in full sunlight,” he said. “After the flash, it broke up into pieces, and then I lost sight of it as it went behind a mountain.”

Kommenterarens avatar

Dina videos är alltid så otroligt intressanata att se. Och snyggt gjorda. Du är så begåvad och din kisse är ju bara för söt !!

Kommenterarens avatar

Så jäkla coolt! Kan du inte berätta någon gång hur du skuggar osv?? 😀

Kommenterarens avatar

Du är så himla grym. Blir sjukt inspirerad! Har aldrig provat promakers. MÅSTE!

Kommenterarens avatar

Du är grymt duktig! Hur lång tid tar en teckning att göra för dig på ett ungefär?

Kommenterarens avatar

Hejsan snygg-elin! Hur står det till? Jag håller på att göra en design åt en kompis ochg hon vill ha en pratbubbla som bakgrund bakom kommentarer/tid/datum osv. Men jag hittar inte hur man gör någonstans! Vet du möjligen det? Det skulle vara guldvärt!

Puss hej

Kommenterarens avatar

*
*
*
ANNA: Jag berättade ju vilka pennor jag använder och det är dem jag tycker är bra 🙂
Hur lång tid det tar beror på hur engagerad och inspirerad man är. Jag kan inte säga exakt tid för jag tycker varken att det börjat eller slutat någonstans. Jag tycker fortfarande inte att jag är så bra som jag önskar, men jag var heller inte dålig från början.. så.. Ett tips är bara att införskaffa lite pennor och köra på i sin egen takt 🙂 Kram
*
*
*

Kommenterarens avatar

Kul inlägg/video! Jag är inte det minsta intresserad av konst/måleri egentligen (antagligen för att jag är skitdålig på att rita, hihi) men fann det ändå intressant och kul att kika på videon. Du är väldigt duktig! 🙂

Kommenterarens avatar

Inte jättenöjd med resultatet?! Du är ju GRYM!! (på vad du än verkar göra) 😉

sv. ang. håret:
allt man gör med sitt hår (slingar, permanentar, fönar, plattar m.m.) sliter – mer eller mindre!
Så ja, jag skulle ljuga om jag sa att en permanent inte sliter på håret, så frågan är snarare HUR mycket det sliter på just mitt (i det här fallet ditt) hår.
Om utgångsläget är ett väldigt slitet hår, tex pga blekning (blekning och permanent tycker inte alltid om varandra) ja då får man nog tyvärr räkna med att klippa bort några cm på längden.
MEN! Det finns permanenter anpassade för olika hårtyper, tunnt hår, tjockt hår, färgat hår, slitet hår osv. Så diskutera detta med din frisör och om du bestämmer dig för att göra en permanent – se till att han/hon använder preparat anpassade för just DITT hår, för att få bästa resultat och undvika onödigt slitage.
Så en permanent kanske skulle vara nåt att fundera på. Om inte just nu, så kanske sen någon gång. Perfekt om du känner att du har platt hår, inte vill klippa av det, men ändå göra något nytt. För vem vill inte ha volym och lite lockar i håret 😉
Och annars tror jag lite ljusare slingor skulle bli jättefint. Perfekt att göra nu innan sommaren då även solen fortsätter att bleka och ljusa upp håret.

Hoppas att det var till någon hjälp och att du blir nöjd, oavsett vad du bestämmer dig för att göra. Bild på resultatet! 😉

Kommenterarens avatar

Hej Elin!

Gud vad duktig du är, och du verkar vara en så jordnära tjej. Jag älskar ditt porträtt av Dåådh, det var det som fick mig att sträckse Anno 1790 🙂

Diesel är ju för söt – det blir nog att skaffa en liten ragdoll så småningom (har en vanlig bondkatt nu).

Kram och tack för en inspirerande blogg!

Kommenterarens avatar

supersnyggt!
haha, vad jag har förstått verkar alla katter vara på det där sättet.. 😀 kan man någonsin (!!) koncentrera sig? 😀

Kommenterarens avatar

Snyggt 🙂 duktig du är 🙂 Kolla in min blogg om du vill 🙂 Kram

Kommenterarens avatar

Gud vad duktig du är! Väldigt kul att se att din kisse är precis som min när det gäller att lägga sig på teckningen så att man inte kan måla för att de ska få uppmärksamhet, haha! Jag har en birma förresten och dom är väl väldigt lika ragdolls 🙂

Kommenterarens avatar

Du är så OTROLIGT duktig på att rita! :O (och Disel är så söt, hihi!)

Kommenterarens avatar

Jag tycker att det himla bra! Och Diesel är ju såååå söt! 😀

Kommenterarens avatar

Åh! Så jäkla söt katt!
Vi har redan 4 bondkatter.. Men det är en av dom katterna som hellre skulle vilja bo hos en äldre dam eller nåt. Haha. Men tror du den rasen som din katt, skulle trivas på landet? 🙂
Hah. Fast jag skulle mest gosa med kissen. x) <3

Skitfint! :O
Hur lång tid tar det att måla en sådan teckning? 😮

Kommenterarens avatar

Gud vilken gullig kisse du har!

Är det kul/lätt att teckna med promakers? Undrar om jag ska testa på det.

Fin blogg också 🙂

Kommenterarens avatar

Du gav mig en hjärtattack!!!
Jag ser en macbook, jag ser en iphone och jag ser ett vattenglas som Diesel går precis berevid med sin tjocka, fina svans!

Kommenterarens avatar

Jag använder Bloglovin' och tänker alltid när en bloggare skriver "Förlåt att jag inte uppdaterat idag": "Shit, är folk så jävla uppmärksamma att dom märker det?", för jag kollar ju bara igenom de nya inläggen på bloglovin och tänker inte mer på det. Men nu har jag faktiskt märkt, helt själv, att det var länge sen jag läste något från dig, vart är du, hur är det? 🙂

Kommenterarens avatar

DU ÄR FANTASTISK!!! gud du är ju super duktig, jag beundrar dig (och diesel) 😉

snälla, snälla, snälla kan du gå in på min blogg och lämna en komentar! jag förstår att det är många som säger så men det skulle verkligen betyda mycket för mig och mina 2 kompisar som också driver bloggen!!! tack så mycket^^

Kommenterarens avatar

Hej! Du tecknar sjukt fint! Det är helt sjukt faktiskt, önskar jag va lika duktig som du! 😀 Skulle inte du kunna rita ett porträtt av Jedward? Det skulle vara jätteroligt! 😀

Kommenterarens avatar

Fantastiskt bra video! Jag älskar hur du målar, ditt val av färger, musiken motiven! Åh snälla Elin, mer sånt här! :DD

Kommenterarens avatar

hej du ritar supper bra men jag undrar bara vilken färg det blonda håret är på khalessi ska beställa några pennor:)

Kommenterarens avatar

Hej! Vill bara börja med att säga – du är asgrym! Jätte fina foton och bilder.
Jag tänkte fråga dig vilka promarkers du har till ansiktsfärg? Jag bor i Jönköping och handlar på Westers, men nu har de inte promarkers utan något som heter touch, samma grej fast håller tydligen färgen längre. Jag skulle vara tacksam om du svarar! Kram

Kommentera