Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Om jag hade tagit upp luren och slått en pling så hade jag sagt...

Okej, så jag utlöste just brandvarnaren och köket är helt rökfyllt pga. att jag skulle komma på ett ämne till detta blogginlägg medan jag gjorde matlåda till jobbet imorn. Grattis! Som det kan gå!

Well well. Vet ni? Idag ska jag inte publicera någon bild i inlägget. Jag tänkte först göra det, men så kom jag på mig själv med att tänka att jag bara gjorde det för att jag inte hade något bättre att komma med och då blir det lite fel. Varför publicera en tjusig bild bara för att man inte har någon annan, då känns det som att man förstör syftet med den lite.

Så; Idag ska jag göra något nytt. Jag ska skriva ett inlägg om min dag helt utan eftertanke. Som jag skulle ha pratat med min mamma om hon ringde och frågade mig vad jag hade gjort. Även om det inte hänt någonting speciellt så småpratar man ju, bara för att det är mysigt och för att man vill höra den andras röst. Inte för att ni hör min röst nu - eller kanske gör ni det i texten? Vad vet jag.
Det blir lite av ett test det här. Jag vet inte ens om ni är intresserade av att läsa sånna här texter. Ni kanske bara scrollar förbi och tänker whattaafakk ingen bild, vad tråkig hon är!

När jag började skriva inlägget, så tänkte jag på hur lite jag hade att blogga om. Kunde inte för mitt liv komma på ett ämne. Men nu när jag sitter och skriver spontant och "inte så allvarligt", så kommer jag på en massa saker som jag tänkt på idag. Mer eller mindre betydelsefulla, men ändå. Sånna saker som jag skulle ha skrivit i min dagbok, om jag hade fortsatt skriva en.
Det är tråkigt på ett sätt, att jag slutat skriva dagbok. Jag började skriva dagbok när jag stavade korv med Å. Och jag skrev och jag skrev och jag skrev och jag skrev... i massor av år. Tills jag började blogga. Då slutade jag. För i början bloggade jag som om jag skrev i min dagbok - fast på nätet. Sedan började jag gömma mig själv bakom bilder och nu skriver jag inte alls så längre. Jag saknar det ibland. Kan kolla tillbaka och skratta åt alla konstiga tankar jag hade i huvudet. Tankar som fortfarande finns kvar, men som så fort glöms bort.
Aja. Jag har bränt alla dagböcker i alla fall. Alla utan den från den tiden när jag stavade korv med Å. Den fick vara kvar. Jag gjorde till och med passande illustrationer i den.

På tal om ingenting så svär jag ganska mycket. Eriks mormor tycker att jag ska sluta med det. Hon kanske har rätt? Men ibland tycker jag att det låter så mesigt när jag ska skriva en sak som jag verkligen verkligen verkligen verkligen menar jättemycket.. och bara skriva.. någonting lamt... som typ... "Det var så himla bra!" (Kan ni se mina knäppta händer, halvslutna ögon med fladdrande ögonfransar och glorian över huvudet? Det kan jag...) när jag egentligen menar gaaaaah aaaah det var så jäääävla bra!! ÅÅÅH!!
Jag använder inte svordomar för att jag har dåligt ordförråd, utan för att jag verkligen tycker att de hjälper. De förstärker verkligen det jag försöker säga. För alltid när jag är glad, lycklig, nyfiken, spänd.. osv. Så är jag inte bara.. Det. Jag är hyper! Är jag glad, så är jag jätteglad. Är jag spänd, så nästan dör jag av spänning. Då kan man inte klämma fram några mesiga ord som ska försöka beskriva ens tillstånd.
Men. Jag kom faktiskt på idag, att jag kunde börja byta ut alla onödiga svordomar som "fan" och "helvete" till "Shoot!" istället. Hur bra är inte det? Det passar ju in på mig också... 😉

Jag har förresten blivit kontaktad av Huskvarnas innebandyklubb. Jag ska få provspela och är lite nervös... Jag har inte spelat på jättelänge ju. Kommer ni ens ihåg att jag spelade innebandy?! Jag gjorde det ett par år i alla fall... och nu ska jag i alla fall testa på det igen. det är både med glädje och rädsla. Glädje, för att innebandy typ var mitt enda intresse de sista åren i Skara, innan jag upptäckt fotografering och datorer och sånt... Rädsla för att jag kanske är askass och jag skulle bli så besviken. Haha. För jag är en tävlingsmänniska. Jag gillar inte att vara sämst. Speciellt inte sämre än mig själv. Och så hittade jag mina priser på vinden när jag städade också. "Årets värdefullaste spelare". "Årets framsteg"... Det var det.

Min kompis Joakim ska träffa ett bokförlag och diskutera hans bok. Det gör mig taggad. Jag vill också diskutera min bok! Allra helst vill jag bli klar med min bok. Jag är på extremt skrivarhumör och har varit ett par dagar, men det är lite svårt med mig.. För jag kan inte skriva när någon är i samma rum. Det går bara inte. Och det är inte direkt så att jag vill avskärma mig från Erik en hel vecka bara sådär. Taskigt ju.
Aja. Jag har skrivit en del i alla fall och jag är väldigt nöjd med stoffet so far.

På tal om det så börjar det här att bli väldigt långt nu. Ska nog "lägga på", äta en macka och lägga mig i sängen. Plugga i hörlurarna och skriva till The Tudors Soundtrack. Skrivande när det är som bäst!

Hejhopp! 🙂
Elin

110 comments on “Om jag hade tagit upp luren och slått en pling så hade jag sagt...”

 1. Du skriver jätte bra. Är jag ser såna här långa texter brukar jag bara hoppa över varannat ord. Men det här var liksom roligt att läsa 🙂

 2. Jag svär också mycket, men bara när jag är glad!vet inte hur det går ihop...Men jag tyckte i allafall att det här blogginlägget var mysigt! 😀 förfan

 3. Den här sortens inlägg vill jag helt klart uppmuntra. Fortsätt med sådana!

  Jag svär också mycket, och känner som du att uttryck inte blir kraftiga nog utan. Men i skriven text så tycker jag att det nästan verkar outbildat med svordomar, så där försöker jag undvika det. Men jävlar vad svårt det är att hålla tillbaka ibland.

 4. Jag tycker nästan att det här med svärord har gått så långt att det knappt känns fult längre, personligen har jag inget problem med det, för fan! 😀

 5. Jag fullkomligt älskar dina bilder och du verkar ha en sån himla skön personlighet. Jag gillade dagens inlägg. Det är kul och få veta hur andra tänker ibland. Tveka inte att skriva fler.
  Ha det bra!

 6. För det första måste jag bara säga tack för svaret på blogresponse - så trevligt svar! Du är verkligen en sån man inte skulle må dåligt av att hänga med ibland haha 🙂

  Jag tycker det blir rätt intressant när du inte lägger upp nån bild, utan bara en massa text. Vet inte riktigt varför men då måste man kämpa lite mer (läsa, haha) för att få reda på vad du vill säga. Sen så är jag himla nyfiken på vad det är för bok du skriver... Skulle va riktigt kul (japp det lät mesigt utan svärord, läs: riktigt jävla kul, haha) att få läsa den sen, man vill ju veta vad det är du hållt på med så länge. Nu har jag skrivit för mycket, woop 🙂

 7. Jättekul att läsa lite från dig också. Då jag började blogga skrev jag massor utan bilder. Djupa texter.. Saker som jag faktiskt raderat och ska spara till en bok.
  Jag tror att det är enklare att gömma sig bakom bilder då man inte lämnar ut sig så mycket, samtidigt säger en bild så mycket om den som tagit bilden.
  Tycker jättemycket om kombinaionen och håller med om att det är trist att lägga upp en bild om något helt annat...
  hm, lång kommentar också 😉

 8. Jag läste hela utan att tänka på det, brukar alltid rulla förbi annars. Men inte nu, du är verkligen duktig på att skriva! (:

 9. Uppfriskande med ett långt inlägg utan bilder! Även om du tar grymt snygga bilder är det kul att läsa ett inlägg med fokus på själva texten och inte bara bilder. Lycka till och kämpa på med skrivandet, jag kommer stå först i kö när boken släpps! 😉

 10. Haha bra skrivet. Jag älskar när du sätter dig ner och skriver längre texter, de är alltid så levande och bra. Jag hoppas din bok blir bra, för jag ser fram emot att läsa den 😀

 11. Tycker också att detta var väldigt trevligt att läsa! Bara tankar, inga bilder. Tycker gott att du kan slänga in några fler såna här inlägg! =)

 12. Vilket bra inlägg! Det är roligt när det blir lite variation bland inläggen och det är kul att läsa lite om vad du tänker på och gör om dagarna 🙂 Fler sådana här inlägg vill jag ha! 😀

 13. Förmodar att du sett delar av serien The Tudors eftersom du lyssnar på soundtracket. Jag såg en scen i ett av avsnitten o blev väldigt intresserad MEN så läste jag på Wikipedia att många saker i serien inte bygger på fakta om den tidsåldern utan att dom blandat vilt och hittat på hälften av faktan, kläder, händelser mm. Har du kanske någon annan films ler serie du kan rekommendera för oss som älskar historia (som dock ska vara byggda på fakta.

  Förmodar att du läst Grottbjörnens Folk ?? Älskar den bokserien, speciellt också för att allt bygger på fakta från arkologiska fynd. Men det kanske inte är en tidsålder som intresserar dig ? Själv är jag helt insnöad på fakta om Neandertalare o Medeltiden alltså helt olika tidsåldrar men sååååå intressant.

 14. Jag gillar ditt inlägg enormt, kanske främst för att det påminner mig om hur min blogg var förr, innan även jag lät bilderna tränga sig framför texten. Man tror att folk bara är ute efter bilder, men nu när jag läser ditt inlägg, och inser hur bra textinlägg kan vara undrar jag om det ändå inte skulle vara så tokigt att blanda mycket text och enstaka bilder... Ibland undrar jag om jag har glömt bort förmågan att skriva humoristiskt, något som inte var ett problem förut, men jag älskar att fota och låter lätt fotandet prioriteras. Sorry för lång kommentar, men du hjälpte mig faktiskt att hitta gnistan igen, och det är något jag uppriktigt har saknat. 🙂

 15. Ååååh!! Fan (haha) vad fint inlägg Elin!! Jag blev riktigt glad av att läsa ditt inlägg, vet inte varför, men det blev så personligt. Som ett samtal typ 🙂 Mer sånt! Måste man alltid blogga OM något?

  Skriver egenligen dagbok, men jag är grymt dålig på det, för att få ur mig tankar och sånt som har hänt. Skrev mycket dagbok förr, i gymnasiet, när allt mest bara var jobbigt, men oftast skriver man bara när det är just jobbigt, för att ingen verkar fatta hur man mår. Man borde skriva när man är glad också, så att det också blir ihågkommet.

  Åååh, nu svarar jag ju på din konversation. >.<

  Det var ett mysigt inlägg iaf, mer personligt, och kul att läsa om man hängt med ett tag och kommer ihåg nån gammal inneybandybild som du la upp en gång 🙂

 16. Glömde ju nämna Titanic som jag läser allt jag kan komma över om. Dock är det inte själva båten som intresserar mig utan alla månniskoöden. Du måste bara läsa böckerna : Den största kärleken av Danielle Steel och Titanics undergång av Walter Lord. Den sista boken bygger på exakt fakta om många av människoödena ombord på båten. I Danielle Steel's bok är i och för sig dom specifika personerna påhittade men den är ändå sååååå grymt bra. Nog en av dom bästa böcker jag någonsin läst. 

 17. GRATTIS till skribent jobbet !!!! Läste det precis hos Emelie. Är så glad för din skull det är du verkligen värd !!!!! Kram

 18. Sv: Ja, det är det jag försöker skriva nu för tiden. Har planen att skriva ner det roliga som hänt varje månad, men jag har så dålig disciplin så det går halvbra, men ett år har jag fått ihop iaf 🙂
  Men en bra sak om dagen är ju rätt lätt bara man tänker efter. Borde ju vara ett bra sätt att lära sig se dom små sakerna också.

 19. Den här texten var liksom "mysig att läsa" eller vad man ska säga, som ett telefonsamtal från sin mamma som du beskrev det. Där man liksom bara pratar för att höra den andres röst. Och ja, jag kunde faktiskt föreställa mig din röst i texten. Haha, jag kanske låter helt knäpp, men det är faktiskt mysigt att läsa såna här texter ibland. Som att kika i någons dagbok, och ta del av lite "privat stuff", haha!

 20. Elin måste bara säga att detta inlägg var otroligt roligt att läsa. man ville verkligen inte scrolla förbi inlägget, det liksom började bra och man ville bara fortsätta läsa. 🙂

 21. varför bränna ner dagbökerna ? 🙁
  fick mig en klump i magen där..
  vad ska du läsa när du blir gammal har du tänkt !

 22. Du skriver skitbra! Det flöt jättebra i det här inlägget, som ett samtal med en bra vän. Längtar tills din bok kommer ut 😉

 23. Jag gillade inlägget! du skriver på ett sätt som tilltalar mig även om det bara är vardagsmat. Jag tycker du kan allt skriva av dig så här lite ibland utan att behöva känna dig skyldig oss läsare än bild.

  Förövrigt Elin, så är du grym!

 24. Det var ganska märkligt, jag tänkte ringa dej och prata lite onödigt flera gånger igår! Först var det för tidigt, du hade inte hunnit sluta jobba. Sen låg jag i sängen och halvsov innan Urban kom hem. Han kom hem ungefär då du brukar komma hem... Sen tittade Linda förbi, innan jag fastnade framför diverse matprogram (!) som Urban satt och såg på.

  Ikväll jobbar jag till kl sju och så är det ju Ernst på TV! Får inte missas! Som tur är avskyr Urban inte Ernst, som alla karlar brukar göra! Så vi kollar tillsammans!
  Det är ju torsdag och tvättstuga är igång som vanligt. Hade tänkt hinna hänga ut den första maskinen, som är lakanen från sängen. Kanske hinner de torka till ikväll, var tanken! I kylskåpet väntar nästan 2 liter vinbärsmos på att bli passerat. Det är bara så himla kletigt och sprättigt göra, så jag bara skjuter upp det hela tiden... Kanske, med betoning på kanske, så hinner jag göra det innan jag börjar jobba i em.

  Älskar när du skriver. Det är faktiskt en av dina styrkor, att hantera det skrivna ordet. Bra att utmana dej med att våga klivet fram ur bildens skugga!
  David har rätt, du skulle bli nominerad som inspiratör iår istället för foto! För du är en stor inspirationskälla i nästan allt du gör!
  Puss på dej vännen!

 25. Kul att få höra om hur det är i ditt huvud! Vad du tänker och funderar på 🙂 Go girl!

 26. Hej Elin! Du, jag har en fråga... hoppas det är ok! Såg att du har Canon EF 135/2,0L USM, och jag undrar om Nikon har något som motsvarar det?

  Hoppas du vet! Kram kram

 27. Underbart inlägg Elin!
  Håller med om svordomarna, de behövs liksom för att det inte ska låta mesigt. Jag får be alla i min närhet att läsa detta så att de förstår hur det är.. 😉

 28. haha, lite komiskt det där med att inte kunna skriva när någon är i samma rum. Jag är likadan. Eller ja, iaf att inte kunna skriva när någon står bakom mig. Sitter jag och ska skriva ett blogginlägg och min sambo kommer och ställer sig bakom så kastar jag mig över skärmen för att han inte ska få läsa. Trotts att jag vet att han kommer läsa det på bloggen sen ändå. Men han får inte läsa något som inte är färdigt.

 29. Det gjorde inget som helst att du struntade i en bild i inlägget, du skriver riktigt bra och man märker att det är DU som skriver och du får med hela din personlighet i texten (vilket alla inte lyckas så bra med, men det gör du!) och det gör att det blir roligt att läsa! 🙂

  Och påtal om svordomar, jag har alltid varit som du. Men nu jobbar jag med barn, och kan ju säga att man känner sig ganska töntig när man blir tvungen att använda "järnspikars", "fy bubblan" och alla möjliga påhitt för att dölja vanliga ord^^ Haha

 30. Tycker det var väldigt mysigt att läsa dina vardagliga tankar såhär i ett lite längre inlägg. Det är faktiskt inte för dina foton jag följer din blogg utan mer för stämningen som är härinne. Du skriver så härligt och finurligt! Finns så mycket jag kan känna igen mig i 🙂 Det vore väldigt roligt att få läsa din bok när den är klar sen.

  Och sen då och då dyker det ju upp en fantastisk teckning, det är dom verkliga guldklimparna! ^_^
  Fortsatt lycka till med allt i livet! Du inspirerar!

 31. Det här tycker jag om Elin, det är precis så här du skall göra emellanåt. Till den dagen vi får ta del av din bok. Jag kan faktiskt höra din röst när jag läser, underlättar. Ta hand om dig, så lovar jag att göra detsamam.

 32. sv, tror det har något att göra med prestationsångest. ingen får läsa det som jag inte godkänt och som fortfarande är under uppbyggnad...
  Lycka till med shoot magazine förresten 🙂 Tycker det är så roligt att läsa din blogg. satt och funderade och kom på att jag nog läst om inte alla så nästan alla dina inlägg. har följt dig sedan starten 😉 You rock

 33. Sv; Tack för svar! 🙂
  Åh så synd. Verkar heeelt underbart... skulle vilja ha något liknande nämligen. Är ute efter något riktigt ljust som ger magisk bokeh och funkar både till porträtt och natur. 🙂

  Kram och tack igen!

 34. sv: Det är riktigt hemskt vad tiden går fort, men just nu är jag väldigt glad över att den gör det. Vill att den ska gå ännu fortare! Har världens tråkigaste sommarjobb. Och i semestertider finns det nada att göra. Jag längtar till skolan börjar i september. Få tillbaka livsglädjen lite grann 🙂

  Hoppas du haft en bra dag!

 35. Härlig text! Fick med mig ett litet leende genom hela läsningen. You go girl!

  Måste bara påpeka att det är första gången jag trillar in här i din blogg och det är inte sista gången jag är här kan jag lova. Otroligt inspirerande och mycket vackra bilder tar du också! Kram

 36. Sv: Nej det tror inte jag heller är så normal. Jag har fått för mig att dem flesta läsarna mest är intresserade av bilder, citat, musik osv.. 🙂

 37. En jättebra text! Inte alls tråkigt utan innehållsrikt och humoristiskt. Jag läser gärna(!) fler såna här texter, texter som egentligen inte handlar om något alls utan bara tankar och dagen i allmänhet. Att du hoppade över bild gör inte mig något. Behövs ingen bild/finns det ingen bild som passar är det bättre att strunta i bild annars blir bilden lätt överflödig och obetydelsefull vilket ju inte är meningen.

 38. helt underbart. det är inte ofta jag skriver här. jag finner liksom inte ord för tillräcklig respons. beröm. men det här var så bra så jag måste bara säga något. din personlighet stämmer så överens med min. att inte kunna skriva med människor runt om kring sig. ibland inte kunna rita och måla heller om man inte är ensam. det ska vara tyst. måste höra sina egna tankar. men musik går bra. speciellt instrumental filmmusik. det är roligt att läsa om hur olika människor lever och tycker, men ibland är det så underbart att känna igen sig och bara nicka när man läser för att det stämmer så bra överens.

 39. Har samma problem där med biten om att svära... Så gott som alla klagar alltid på att jag svär för mycket. Men egentligen vet jag inte om jag gör det för att jag har dåligt ordförråd eller om det är för att jag helt enkelt anser att inget annat ord är bra nog för att verkligen beskriva hur "jävla bra" något kan vara eller "hur fan man gör den och den saken" då man är irriterad... Dock tror jag att det är lite av båda delarna...

  Och åh vad pepp jag blev på att vilja spela innebandy och fotboll igen bara för det.. ): Jag har alltid älskat det och precis som dig så var det mina två största intressen innan jag upptäckte datorn och kameror på allvar (dock var det fotboll för min del som verkligen var mitt liv förr, det var så gott som allt jag tänkte på). Men jag fick sådana problem med knäna efter att jag blev fälld på en match 2006 att jag inte kunde fortsätta idrotta efter det. Vilket jag blev jätte ledsen över, så då blev jag så gott som tvungen att hitta andra intressen för att ersätta all tid som jag tidigare lade ned på att idrotta.

  Du gör mig för den delen väldigt nyfiken där när du nämner att du skriver, heheh. (: Jag gillar själv att skriva och har gillat det sedan jag var elva. Eller "gillar" är nog fel ord, det ska vara "älskar". Det vore väldigt kul att läsa något som du skrivit, för jag älskar att läsa sådant som andra roat sig med att skriva. (: Men jag förstår om du är lika petig som jag med biten om vilka du låter läsa, själv har jag nog aldrig låtit någon läsa mina hyfsat långa noveller, det är bara mina korta som jag låter vem som helst läsa.

  Nu blev detta en lång kommentar, haha, ursäkta för det. Ibland blir det så när de enda två personerna som jag pratar med inne på msn så gott som varje dag är bortresta, så då går mitt babbel ut över andra. /;

 40. jag tycker att du ska skaffa en gilla-knapp till varje inlägg! Så när man gillar det du skrivt, men inte orkar/kommer på nåt att kommentera så kan man bara gilla! Det hade varit sjukt mkt bra och du hade ju också fått bättre respons 😀

 41. sv. Tack för pepp!! 😀 Ska tamigtusan testa :p Det ser ju så lätt ut eftersom man får se din färdiga bild liksom. Nästan så man tror att du riggar upp allt, tar en bild och den blev perfekt.. Får inse att det kanske är mer jobb än så. Jag märker väl snart när jag testar om inte annat 😛

 42. Det där var riktigt kul att läsa! Älskar att läsa andras tankar, om man nu säger så, och eftersom du är så himlans duktig på att skriva, blir det ännu bättre. Funderade på att skriva att det var "mysigt" att läsa, men det känns lite knäppt.

  Aja, det var "mysigt" att läsa ;D

 43. Sv. Igår försökte jag mig på självporträtt.. Toookig blev jag! haha! Sjuk svårt att hitta fokus på sig själv när man står bakom kameran... ehm... omöjligt... Jag testade och testade.. Tillslut fick sambon komma och hjälpa till men då var det ju inte lika kul :p Så mitt i ilskan skuttade jag in på scandinavianphoto och nu har jag äntligen beställt hem en fjärrutlösare, den du tipsade om. 😀 Sååå nästa gång blir det lättare.. kanske.. intalar jag mig! 😛 haha! 😀

 44. *
  *
  *
  LINA PALM: Visst är det så! Jag är likadan när jag målar, bloggar och redigerar bilder också. Visserligen KAN jag redigera och blogga när det är folk i närheten, men jag tycker inte lika mycket om det. Men med teckningar och att skriva så MÅSTE jag verkligen vara ensam, annars kan jag inte koncentrera mig. Sen är det ju bara så skönt att skruva upp volymen i hörlurarna när man lyssnar på instrumental mysik - som jag gör nu ;D
  *
  *
  *

 45. sv. Haha Jaa det var assvårt! Men som sagt, nu har jag beställt en (det var på tiden!!) så jag hoppas den dyker upp i början på nästa vecka. Då ska jag testa igen 🙂

 46. Sv; Haha, okey. (: Så bra. (:

  Där ser man, jag var typ tvärs emot förr, min mamma var den första som fick läsa allt jag skrev. Dock har det väl inte blivit så nu på senare år pga. att hon inte vill läsa mina långa saker på datorn, så därför har det blivit att jag aldrig skrivit ut någon eftersom jag bara vill göra det då jag känner mig riktigt klar.
  Känner själv lite samma sak där med biten om det är dåligt och liknande... Speciellt vad gäller själva historierna jag skriver i sig. Sättet jag skriver på vet jag redan att det inte är bra till 100%. Är glad att jag i alla fall har fått det bekräftat av två som brukar få läsa mina långa noveller att min historia som jag har skrivit sedan 2007 är bra, så det känns väldigt positivt i alla fall. Med tanke på att jag har hållit på med den så pass länge. (:

  Jag kom på en annan sak nu när jag ändå sitter och skriver till dig. Har du någon koll på ifall Canon's objektiv med USM i funkar ihop med deras gamla analoga kameror (det gäller en EOS 700 i det här fallet)? Förstår om IS inte funkar ihop med de analoga kamerorna, men USM har jag varit bra osäker på ett tag nu...

 47. Älskar inlägget och du är så personlig i din blogg så det känns som att man känner dig!! Tror inte du känner detsamma tillbaka tyvärr hahaha 😉 Fortsätt skriva såhär det var verkligen roligt och bra!

 48. Är du fortfarande i Kalmar? Isåfall tror jag att jag såg dig. Utanför Glasskulan, där det doftar så gott av nygräddade glassvåfflor, du vet?
  Ha det gutt!

 49. Det är bra med text. En bra text är lockande precis som en fin bild! Att försöka läsa en text på en djupare nivå är som att drycka från en källa i öknen. Jag blev jätte glad när jag läste att du ska skriva mer!!! Ledtråd i texten??? Ja! 🙂

 50. sv. men du elin. en fundering till jag fick nu! om man tar ett objektiv med större brännvidd, då får man ju gå längre bak för att få med hela kroppen och då tappar man ju skärpedjupet lite som du sa. hur är det då med ett 85mm i jämförelse med ett 50mm och man kan gå längre fram? :S förstår du vad jag menar?

 51. Oj Elin, du är begåvad till tusen och du inspirerar mig alltid! Ett textinlägg som detta är inte fel emellanåt. Jag känner igen mig i dig så mkt. Bor också i Småland mina största intressen är fota, måla, skapa på alla sätt o vis. Är utbildad grafisk designer o webbutv(jkpg). Spelat många många timmar the sims. Min lillasyster är min favorit modell när jag fotar. Nu var det nästan skrämmande att läsa att du spelar/t innebandy med. Hoppas vi möts på planen i höst ;)!!

 52. Hej 🙂 Jag har anmält mig till 3 av kurserna på tjejdagen, jag undrar om man ska ha med sig reflexskärm om man har en, Och sen om du kommer vara där? och om vi kommer få fota och ni typ instruerar? 🙂

  Väldigt tacksam för svar 🙂 <3

 53. Jag tyckte det var roligt med ett sånt här inlägg, skriver man bra behövs det inte alltid foton :).
  Hur ofta är det foton i böcker liksom ;)?

  Har en fråga till dig, jag och min familj ska åka till Hook på måndag och då undrar jag om du har något tips på något bra fotoställe i närheten?
  Förstår om du inte har tid/ork att svara, du får säkert hur många frågor som helst..

 54. hej jag heter sara och har drivit ensara.blogg.se i ett par år. jag följer dig på bloglovin och skriver till dig för att jag nu har bytit blogg och börjat om från början. Jag vet inte om du följde mig via bloglovin men om du gjorde det så kika gärna in och lägg till mig och mitt nya place 🙂
  Eller kika gärna in och hojta till ett hej 🙂

  Ha en mysig lördag! Kram Sara / SundUtanH.blogg.se

 55. Lycka till med provspelningen! Kommer säkert att gå asbra! Jag spelar också innebandy och visst är det väldigt roligt!

  Kram!

 56. Hej Elin! Jag skulle jätte gärna villja se mer av ditt spelande i Sims 2, det var länge sedan du skrev om det och la upp bilder med stilar, rum och människor. Det är riktigt kul att titta på och man blir inspirerad när man ska spela själv. Kram!

 57. Tycker att det bara blir svårare och svårare att skriva i bloggen! Lättare att bara ösa in ett par bilder och hoppas att allt går vägen. Haha. Typ.

 58. Åååh vad roligt att läsa:) Haha jag svär också rätt mycket. Ibland hamnar svordomarna på bloggen, ibland inte:P Och så kan jag inte heller skriva så bra när någon annan är i samma rum.

  Lycka till med innebandyn!!

 59. Har scrollas inget, tycker att det ar roligt och intressant att fa lasa om lite tankar och funderingar ocksa, gor mig personligen ingenting att det inte bara ar bilder overallt! Jag svor mer nar jag var lite yngre tror jag, tanker inte sa mycket pa det.

 60. det är mysigt med sånna här texter, någon gång ibland. ta del av sveriges största fotobloggares tankar. I LIKE IT!
  jag tycker förövrigt att en bloggträff i Jkpg vore på tiden att ha! 🙂

 61. Inte många som kan hålla uppe mitt intresse i såna långa texter säger jag bara, riktigt härligt och läsa ska du veta! Även om det inte handlade om något extremt djupt eller så så var det intressant och kul, så fortsätt med det om du känner att du saknar och skriva! 🙂

 62. Det märks att du gillar att skriva, precis som jag. Jag vill inte heller att någon ska vara i samma rum när jag skriver (det går i skolan men hemma vill jag helst vara själv) det stör faktiskt och man kan inte riktigt koncentrera sig.