Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Kalmars Gator


Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50/1,4 USM

Nu har jag fotat så mycket stadsbilder att det räcker för detta året... haha.
Nej men visst är det roligt när det finns vackra motiv... och jag gillar verkligen när molnen har sån fin struktur.. speciellt som på första och fjärde bilden!
Well well, nu ska jag göra mig klart för att bege mig till Hogwarts! På grund av hysterin kring filmerna och alla som redan sett Dödsrelikerna Del2, så har jag varit livrädd att någon ska spoila.. att jag ska råka läsa någonstans om någonting som jag inte vill läsa innan jag sett filmen.. haha. Men nu ska jag bege mig, så nu kan jag andas ut.. PEWH!

Appropå Harry Potter, så gjorde jag och min bästa vän HP en parodi på filmerna, när vi gick i 7an.
Hon var Harry, jag var Draco Malfoy och min syrra var Hedwig. Jag säger bara SYND att pappa råkade slänga de banden alltså! HAHA! Jag var inte så glad när jag fick reda på det, men å andra sidan fanns det en himla massa skämmigt på de banden också - vi älskade nämligen att filma parodier (Rödluvan, Guldlock), musikvideor (Anastasia, Fools Garden, Aqua, E-type) och påhittade historier ("Gumman med höfterna", "Greta och Jossan") när vi var yngre..
Herreminskaparealltså... Det går inte att förklara.. allt var supermegaöverdrivet, vi klädde alltid ut oss, sminkade oss och hittade på den dummaste jäkla storyn vi kunde komma på. Ojoj. Det hade varit något för Falsksanning och Gossips det... 😉

Nej men hej hopp...Evanesco!

68 comments on “Kalmars Gator”

 1. Stort hjärta på sista bilden 🙂 bring me back in the days..PLEASE ^^

  Och synd det där med banden, det påminner om när en annan spelade in egna radioprogram på kassettband som jag inte har en aaaaaning om var dom är :O och inte heller har man framkallat alla miljoner kort man tog med sin första kamera som man tog på olika ställen.. :/

 2. Hi! I like those pictures so much! I can see you have very artistic way to use camera. It's shame that I can't understand a word but this blog is still SO cool! 🙂

 3. Jag brukade känna mig lite frustrerad när jag tog bilder med ett 50mm objektiv med här finns bevis att det går att ta fina bilder med 50mm. 🙂

 4. MEN ÅÅÅÅÅÅH, vad fina bilder! ÅÅÅÅÅÅH vad fin blogg och ÅÅÅÅÅÅÅÅH vad jag blir avis på ditt utséende! Hihi, puss du är jättevacker!

 5. Heej! Eftersom du är fotograf? Skulle du kunna ta en titt på min blogg, och kolla mina bilder! Och säga hur jag kan förbättra bilderna!

 6. *
  Elin: okej okej, du har rätt, 50mm är bra! hihi 😉
  Ja, det var kanske att jag läste för många prylinriktad artiklar i fototidningar i den tiden. 🙂
  Men nu har jag ändrat kurs och köpte en "tvåögad" 6x6 med 75mm objektiv. hohoho det här kommer att bli bra! Det kanske t.o.m. blir en ny fotoblogg om jag kan klara mig utan en exponeringsmätare. Jag ska prova med "sunny sixteen" regeln imorgon. 🙂
  *

 7. Hej. Otroligt intressanta och fantastiskt fina bilder. Kan du lägga upp en guide om hur du får till den färgsättningen i bilderna? Please.

 8. Nu ska vi äntligen jobba "ihop" 🙂 - kanske får vi tillfälle att ses också!
  Kanonsnygga bilder från Kalmar, redigeringen passar verkligen toppen!

 9. hej! du har väl en canon powershot g12 eller g11? är den bra? vill köpa en, med min kamera kan man inte filma undrar bara om du tycker det är värt att köpa en då, efter som att du har en, om du har en, fått för mig de:)
  vill kunna filma:)

 10. ah tack för den extrema hemlängtan ! semsterm bokad hem till kalmar om 2 månader ^^ Tack för dom fina bilderna på hemstaden 😀

 11. Tänk att man inte ser allt det där på samma sätt när man bor där (3e och 4e bilden - där går jag med hunden varje dag :o) men nu när jag ser dina oerhört vackra bilder så ska jag försöka uppskatta omgivningen lite mer nästa gång. ;o)

  Hoppas du kommer till Kalmar fler gånger! :o)

 12. Tycker dina bilder är superfina! Jag undrar så hur du gör så att någon detalj i fotot rör sig(som den med flaggan). Hur gör du?!:)

  Tove

 13. du tar otroliga bilder verkligen! 🙂
  Jag har en fråga, jag har en Canon550D som jag haft i snart två år, nu är jag sugen på ett nytt objektiv och jag har kollat på två stycken, 50mm 1,8 och 85mm 1,8, jag tycker det är roligt att knäppa porträtt bilder, men samtidigt när jag väl köper ett objektiv så vill jag ha ett relativt "brett" objektiv, som funkar till de mesta. Har du några tips om vad du tror är bäst och mest prisvärt?
  Vore mycket tacksam för svar =)

  /Fanny