Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Produktfotografi

Kamerautrustning: Nikon D700 + Nikkor 105/2,8G VR AF-S Micro
Studioutrustning: Elinchrome D-lite 2xStudioblixtar + Softboxar
Inställningar: s1/60 f16 & ISO100


Sony NEX-5, Olympus E-PL2, Ricoh GXR, Canon Powershot G12 och Nikon D7000.


Igår fotade jag lite nya snygga "prylbilder".
Sånna man kan använda allmänt till affischer, infoblad, på hemsidan osv. Jag gick loss i studion - så sjukt kul det var! Det hade jag inte kunnat tro. Jag som gillar att fota rörliga ting i naturligt ljus.
Det var rofyllt och avslappnande att inte behöva tänka på yttre omständigheter eller på att motivet skulle flytta på sig. Jag upptäckte att det kan vara skönt när allt gör precis som man vill för en gångs skull 😉

Vi har bara en vit bakgrund i studion på Scandinavian Photo, så jag fick improvisera lite.
Det skrynkliga, svarta tygstycket på sidoväggarna i studion, som vanligtvis hänger där för att inte ljuset ska studsa mot väggarna, fick vara bakgrund. Jag hittade ett svart plåtskåp "på vinden", som gav alldeles lagom mycket reflektion.
En blixt snett bakifrån och en snett framifrån och det var klart!

Visst blev det awesome?! ;D

61 comments on “Produktfotografi”

 1. Riktigt snyggt!

  Jag ser att du skriver ut vad för inställningar du har på kameran när du tar bilderna, en tanke som slog mig är att det vore väl intressant att få veta vad du har för inställningar på blixtarna när du är i studio också 🙂
  Jag håller på en del med studiofotografering, mestadels på djur och vänner och tycker det är så svårt att få in ett bra ljus med mina blixtar, testar mycket olika inställningar osv.

 2. Hej Elin!
  Jag skulle vilja veta, eftersom du är ganska framgångsrik nu med fotandet och allt, hur du nådde dit du är idag? Vad gjorde du efter gymnasiet?

  Jag själv funderar på att gå en utbildning inom foto efter gymnasiet, men jag har ingen riktig aning om vad jag kan göra av det sen, vad som krävs för att lyckas.... Åh vilken svår fråga/kommentar detta blev men jag hoppas att du svarar!

  Du är HELT UNDERBART BRA på att fotografera!
  Kram Rebecka

 3. snygga bilder ^^
  Har inte du möjligheten så vi läsare kan få tävla om att vinna en kamera? 🙂 eller har du haft en sån tväling någon gång?

 4. Sjukt läckert, minst sagt! Jag använder vit bakgrund när jag fotar mina smycken men har allt mer börjat fundera på svart bakgrund, för hur snyggt är inte det här liksom!

 5. Va komiskt 🙁 Jag har också precis upptäckt hur kul det är att fota studiobilder, dock har jag ingen studio men jag har en del fantasi 😉

 6. Hejsan, jag har en helt vanlig "nybörjar" systemkamera en nikon d300, jag tänkte sälja den eller något och jag undrar vilken du tycker skulle va den bästa?
  En lagom svår kamera 🙂
  och en nikon eller en canon, skulle verkligen uppskatta svar i ett inlägg eller liknande 🙂
  ha det bra, och tack för en super bra blogg! 😀

 7. Nu har jag äntligen hittat hit igen, läste din blogg för något år sedan, men nu är jag tillbaka =) Fortfarande lika fina bilder förståss!

 8. Hahaha du har en hel del drömmar i bagaget du..;) vafan skulle jag vilja bli polis sen så kan jag väl plugga på högskolan sen istället...;)
  Det får nog bli media här i Jönköping iaf 😉
  Kram

 9. Hej hej ! du är ju duktig med kameror och så, själv är jag amatör, men har fastnat för fisheye objektiv.. Jag har en Nikon D3000 VR och skulle vilja ha ett fisheye objektiv till den. Vet du vilket jag kan ha och vart man kan köpa ? Jag har ingen lust att spendera en förmögenhet då jag är arbetslös och har det pyrt om pengar, men om du har något tips på ett fisheye objektiv för min kamera för en billig peng vore det sjukt snällt ! Annars kanske det finns något filter som ger fisheye effekten? Tack tacka !! kram 🙂

 10. SV: Ja de är så kul att ha hittat dig igen 🙂 För alla mina favoriter försvann också hittade jag inte många av bloggarna, men nu har jag sparat dig på två olika ställen 😉

 11. Riktigt tjusigt, som vanligt får jag väl säga. Dom ser dock lite svagt gröna ut men det kan ju vara min skärm?

 12. Shit vad bra du är på att knäppa kort!
  Jag älskar att knäppa kort med 🙂 Fast är inte lika bra som du, hehe

 13. Woho, mera studiobilder av Elin : )

  Kul att se, det är riktigt roligt att leka runt med studiogrejer. Hoppas du upptäcker en ny sida av fotografin här nu och börjar fota mer.

  Säg till om du behöver en modell att öva på, hehe!

  Trevlig helg, snart... typ om två dagar, eller ja, from när du är ledig på fredag typ.

 14. Ah, denna jäkla laptop, tangentbordet är ju helknasigt på det.

  Kan tillägga att det vore riktigt roligt att se hur du använder blixtarna, samt vissa inställningar som någon tidigare nämnde.