Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Extern blixt med softbox


Så här såg det ut när jag och syrran fotade den här bilden.
Jag hade monterat min externa blixt, Canon Speedlite 430EX II på mitt vanliga Velbonstativ, satt på en minisoftbox (45x45cm) och sladden är för att kunna använda blixten när den inte sitter på kameran.
Körde 50/50. Blixtljus snett uppifrån från vänster och fönsterljus snett uppifrån från höger.

Jag har aldrig fotat med blixt på det här sättet innan, så det var en rolig upplevelse.
Jag fick direkt mersmak och vill du köpa en stor uppsättning batteriblixtar... ge mig pengar haha..

49 comments on “Extern blixt med softbox”

 1. Åh! Precis vad jag behöver till jag ska iväg och fotografera mitt bröllopsprojekt så jag slipper bära runt med aggregat och studioblixtrar. Dock vet jag inte vad du använt för stativ då du inte länkat?! Hur vet man vad för stativ man ska ha till en blixt? Jag har ju ett vanligt stativ, kanske man kan sätta på någonting på den för att fästa blixten? eller?

 2. Åh! Precis vad jag behöver till jag ska iväg och fotografera mitt bröllopsprojekt så jag slipper bära runt med aggregat och studioblixtrar. Dock vet jag inte vad du använt för stativ då du inte länkat?! Hur vet man vad för stativ man ska ha till en blixt? Jag har ju ett vanligt stativ, kanske man kan sätta på någonting på den för att fästa blixten? eller?

 3. Åh! Precis vad jag behöver till jag ska iväg och fotografera mitt bröllopsprojekt så jag slipper bära runt med aggregat och studioblixtrar. Dock vet jag inte vad du använt för stativ då du inte länkat?! Hur vet man vad för stativ man ska ha till en blixt? Jag har ju ett vanligt stativ, kanske man kan sätta på någonting på den för att fästa blixten? eller?

 4. Hejsan!:) tänkte komma in här med lite reklam, vet att man oftast inte gillar det men tyckte om din blogg så mycket, så skulle vara hemskt glad ifall du kikade in på min, kanske är din nya blogg du följer:) din kommer definitvt vara bland mina bloglovin favoriter:) KRAM KRISTIN!

 5. Hejsan!:) tänkte komma in här med lite reklam, vet att man oftast inte gillar det men tyckte om din blogg så mycket, så skulle vara hemskt glad ifall du kikade in på min, kanske är din nya blogg du följer:) din kommer definitvt vara bland mina bloglovin favoriter:) KRAM KRISTIN!

 6. Åh såg att du hade målat av en bild på ebba på modette, du har inte lust att göra så med en bild i min blogg, snyggt var det!!
  ISÅFALL SKULLE JAG VILJA DU GJORDE SÅ MED MITT ANDRA INLÄGG I BLOGGEN PÅ ANDRA SIDAN! DET ÄR DEN SOM JAG HAR HEADER! Vore gulligt om du ville göra det 🙂

 7. sv; JA men eller hur! Jag har haft min ett tag också, men använder den aldrig! Den bara ligger och skräpar. Och jag har ju ca 5km till min studio, så det är ju bra att kunna ha något liknande men mindre i hemmet också 🙂 Nära och lätt tillgängligt. Ska bli kul att testa, hoppas leveransen är snabb. Isåfall kan jag nog redan prova det i helgen då jag har bröllop i orsa 😀

 8. sv; JA men eller hur! Jag har haft min ett tag också, men använder den aldrig! Den bara ligger och skräpar. Och jag har ju ca 5km till min studio, så det är ju bra att kunna ha något liknande men mindre i hemmet också 🙂 Nära och lätt tillgängligt. Ska bli kul att testa, hoppas leveransen är snabb. Isåfall kan jag nog redan prova det i helgen då jag har bröllop i orsa 😀

 9. sv; JA men eller hur! Jag har haft min ett tag också, men använder den aldrig! Den bara ligger och skräpar. Och jag har ju ca 5km till min studio, så det är ju bra att kunna ha något liknande men mindre i hemmet också 🙂 Nära och lätt tillgängligt. Ska bli kul att testa, hoppas leveransen är snabb. Isåfall kan jag nog redan prova det i helgen då jag har bröllop i orsa 😀

 10. Hej hej 🙂 Jag har hört från en del fotointresserade att de inte vill använda blixten som kommer med kameran, eller hur man nu ska förklara det, när de fotar. Vet du varför det är så kanske? 🙂

 11. Snyggt resultat! En del kameror och blixtar fungerar trådlöst tillsammans utan andra tillbehör. Brukar vara lite finare grejor dock. Annars finns det trådlösa sändare och mottagare som tillbehör. (Mer grejor att sukta efter... ;)) Elinchroms sändare är bra men dyra. Det finns också billigare på t ex kaffebrus. Billigast är att köpa en IR-sändare för ett par hundra, fast dom är inte så säkra utomhus.
  En sakt är säker; det är jätteskönt att köra trådlöst!!!

 12. Tjoo...

  Du får skapa en insamlingsanordning för bidrag till din fotoverksamhet. Tycker! =)

  Samt hoppas du haft/har en helt underbar alla hjärtansdag med älsklingen din!

  Take care both of you!

 13. Jag skulle vilja gå en veckas fotoläger hos dig eller något sådant någon gång! Vore inte det något häftigt att anordna?! 🙂

 14. Måste säga att du är otroligt kreativ! Jag menar inte bara med att fota utan även vart man kan vara. Jag hade liksom inte kommit på att man kan slänga ett skynke på sängen och så blir det en fin bakgrund. Fattar du vad jag menar?
  🙂