Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

2011 - Året som gått

Det som jag tycker bäst om med det här året är att det märks tydligt hur jag har fattat tycke för att fota annat än bara människor. Från att inte kunna se en bild utan ett ansikte i till att älska motsatsen känns som ett rätt stort steg. Jag är väldigt nöjd med alla bilder jag tagit 2011 och jag vågar nog nästan säga att jag aldrig tidigare känt mig så stolt över mina fotografier som nu. De utstrålar precis den mystik och mysighet som jag strävar efter.
Jag blev även glatt överraskad när jag satt och tittade igenom arkivet.. för jag har blivit mycket bättre på att dokumentera vardagen - det var ett av mina mål från 2010! 🙂
Ett annat mål som jag kan bocka av är att jag verkligen tagit det lugnt och njutit. Jag behövde det.


Det Januari som avspeglas i bloggen ser ganska tråkigt ut, men av det jag minns var det en lika mysig månad som December - tack vare den underbara snön! Jag och syrran åkte skridskor mitt i Skara Stad, fotade i grannens hus, jag gjorde min första teckning utan kantlinjer och ja.. jag var fortfarande rödtott.


Jag tecknade min sidekick "Lill-Nevvan", SKAFFADE INSTAGRAM!!, startade "Theme of the month" med fyra andra bloggare - ett jättekul och bra projekt som tyvärr rann ut i sanden för att vi hade för mycket annat att göra... (återuppta 2012?!), envisades med att använda mina snygga röda extentions trots att jag tyckte det var hemskt obekvämt att ha dem i och hittade en jacka som jag fortfarande mår dåligt över att jag aldrig kommer köpa eftersom jag aldrig kommer bli en sådan slösa att jag lägger ut över 4000 på ett plagg..


Jag reste till mina rötters landskap Norrbotten för första gången på åtta år. Det var efterlängtat, men sorgligt, eftersom vi begravde min käre farfar <3 Utöver det tog jag ett gäng bilder jag är nöjd med, bland annat de här bilderna på blombuketten och Alice i Underlandet bilden på min syster! Och egobilden som jag hade så länge på bloggsvar att någon blev irriterad på mig för att jag inte orkade ta bort den... 😉


Jag blev med studioblixtar, min bästis 5d mark II var inne på reparation i tre långa veckor efter att jag krossat displayen på honom inne på A6, jag tog ytterligare två favoritbilder denna gång med blåsippor som motiv, jag var på familjens årliga "påsk-konst-runda" (det var den bästa påsken!!) och tog en massa mysiga vårbilder!


Fotograferade mitt första heldagsbröllop, var betuttad i The Tudors och målade 1500tals-kungligheter till höger och vänster, plåtade reklambilder åt sunnydays.se och hade det allmänt gott i försommarsolen.


Fyllde år (yes, i år igen!! woho!), låg i en soffa i trädgården och njöt av sol och bra läsning, var i Stockholm där jag träffade mina fina foto-blogg-vänner och hade foto-blogg-träff! Det var också början på min semester, där jag och syrran inte kunde sova och var uppe till tre på natten, då det började ljusna och vi sprang ut... Vi var i sommarstugan och cyklade till stranden.. och jag fotade min syster på klipporna där ute!


Jag hade semester! Åh det var en underbar semester. Ena halvan med familjen i sommarstugan, med massor av bad och andra halvan i Kalmar och på Öland tillsammans med Erik! Jag blev väldigt nöjd med bilderna från Kalmar stad och Kalmar Slott och tycker att de är de bästa "arkitekturbilderna" jag någonsin tagit! 🙂
Jag fotade väldigt mycket den här månaden, det var underbart! Steg till och med upp "mitt i natten" för att ta bilder i soluppgången 😉


Jag var i Stockholm, där jag fick reda på att jag var nominerad till Blogawards igen! Där tog jag också mina snyggaste iPhonebilder hittills.. 😉 Annars jobbade jag på som vanligt och jag hade besök av min bästa vän HP! Vi besökte ett par får i Bankeryd och det var så sjukt grymt ljus, så alla bilder blev precis så "ruffiga och mystiska" som jag älskar ;D


Väldigt mycket Stockholm. Tror jag var där 4 eller 5 gånger under bara tre månader. Denna gång fotade hag Sarah, träffade vänner och skulle gå på Blogawards - men det blev inget. Denna månad spelade jag även in min första "film" (arbetade med Adobe Premiere och After Effects för första gången!), tog min bästa bröllopsbild och gjorde om lite hemma i sovrummet.


Det viktigaste av allt: DIESEL BLEV EN I FAMILJEN! Sötisen. Jag spammade bloggen med bilder på honom i början, men jag är glad att jag tog så mycket bilder för han växer så fort! Jag tog överlag mycket bilder i oktober - både vardagliga och finbilder. Jag besökte den här vackra allén för första gången och blev förtjust. Tog också bilder åt Fröken Grön!


November - var - en - enda - lång - magisk - fotopromenad.
Och så började jag med fotokurser!


Ganska glest med inlägg från min sida, men jag måste säga att jag tycker att jag lyckats bra med innehållet. Inte ett enda utfyllnadsinlägg! (Kanske därför det blev så få...? hah...). Jag fotade en lucia, som också passade pälsmössa, kollade på utomhushockey (och E-type!) Jönköpings blötaste dag, använde min finaste cape och kände mig som en sagoprinsessa, fotade med mamma den enda snöiga dagen på hela månaden och klädde spontant ut mig till Michael Jackson!

Förväntningar på 2012?
2011 har varit ett litet "andrum" för mig, så jag vill att 2012 ska bli lika fantastiskt att titta tillbaka på som 2010. Jag vill att jag ska bli bättre på att slutföra mina planer, göra fler personliga fotoprojekt - men samtidigt behålla lugnet som jag fick 2011. Det skulle också vara kul att lära sig något helt nytt eftersom jag tycker att jag kan min grej nu och jag har min stil - man vet vad Nevnarien är och vad Nevnarien gör. Jag behöver något som skakar om och som får mig att sträva efter utveckling! Något som ger mig spänning!

Har ni någon/några favoritbild/-er som jag tagit detta år?
Vad har ni för mål med ert 2012?

64 comments on “2011 - Året som gått”

 1. Kul att se att jag har läst din blogg slaviskt hela det här året. I november 2010 började jag prenumerera på din blogg då jag lovat mig själv att göra det när jag väl skaffat en systemkamera (knasig idé det hade ju gått jättebra att läsa den tidigare också), så hela ditt 2011 kommer jag ihåg 🙂

 2. Underbara bilder. Jag är så glad att jag hittade hit i våras. Ser dig som en förebild, för vi har typ identiska drömmar och intressen. Fast du är några år äldre 😉 Du inpirerar mig!

  Mitt mål för 2012 är att våga ta kort på människor - onte bara vackra landskap och naturbilder. Jag älskar slumpbilder - att ge sig ut och bara njuta av vad världen har att erbjuda, men jag måste lära mig att fotografera människor också 🙂

 3. Håller på med en egen resumé av året, men ja... den kan inte ens jämföras med din. Grymt fin!

  Och tack, nu är jag fullproppad med inspiration till 2012! 😀

 4. Jag gillar bilden på den lilla pojken på bröllopet och Alice i underlandet-bilden. Men alla andra bilder var ju också grymt fina!

 5. bilden på barnet på bröllopet är helt fantastisk, får seriöst rysningar av att kolla på den, ååååh så perfekt bild!! haha 😛

 6. Jag är relativt ny här och har därmed bara sett inläggen nu under hösten... Men vilket foto-år du verkar haft! Jättefina bilkder!!!

  Gott nytt år!

 7. Jag har alltid gillat dina årsresumés, så roliga att läsa. 🙂 Och måste hålla med om att du verkligen tagit jätte fina bilder!

 8. Hitta precis din blogg, verkligen snygg sammanfattning av 2011! Du ser ut att ha haft ett bra år om man tittar på bilderna. 🙂

 9. Du är begåvad som få! Finns inget du inte kan göra känns det som. Ser verkligen fram emot detta året vad som ploppar upp på din blogg! 🙂

 10. Sånt härligt år! Älskar dina årssammanfattningar! 🙂 alla bilder är jättevackra och underbara. Men den lille pojken i baskern på bröllopet är ju verkligen oslagbar! 🙂

 11. Hej!
  Lisa alias kenziie har precis börjat att modella, hon skriver om sin karriär och vad hon gör på vardagarna (läs mer på bloggen)
  Hon behöver all respons hon kan få, så kommentera och följ hennes blogg!
  Dessutom svarar hon på alla frågor.
  // team kenziie

 12. Gott nytt år! 🙂 Hoppas du hade en fin kväll/natt 🙂
  Verkar ha varit ett underbart fotoår (om man bortser från de tre veckorna utan 5D:n) 🙂 älskar bilder på den lille busen som smiter ut i gången på bröllopet, den är oslagbar!

 13. Har du läst om dom stackars barnen ifrån Filipstad? Det är en historia alla borde veta, läs mitt inlägg "Gör vad du vill, bara du känner rätt människor!" och skriv ner dina tankar. Tack för din tid.

 14. Gott nytt år söta Elin!!!

  Dina månadsbilder är gudomligt vackra, skulle kunna tänka mig att ha med som headrar (haha plural?,på min framtida blogg, allihop!!!

  Kramar från svensken i Belgien!

 15. Du är så otroligt begåvad och kreativ Elin! Jag blir alldeles pirrigt glad i magen och grymt inspirerad av att se dina bilder! Verkligen skoj att få en resume av ditt år och kika tillbaka på alla magiskt vackra bilder som du har bjudit oss på under året 🙂 Ser fram emot att följa dig även under 2012. Är övertygad om att det kommer bli minst lika bra! Sköt nu om dig och ha en bra dag och ett grymt år!
  Massa kramar och kärlek, you rock!
  /Linda

 16. överlag älskar jag alla bilder du publicerar här, tycker att de känns genomarbetade, kreativa och spontana på samma gång - du är otroligt duktig !
  din bästa bröllopsbild är helt underbar!!

 17. På något sätt har jag och mina kreativa målarsjäl svårt att säga "det där är min favorit" eftersom det finns så otroligt många fina bilder att inspireras av..även om jag kanske inspireras på olika sätt av dem. Så jag måste göra tvärt emot (så klart..suck) och säga alla bilder är bäst tillsammans. De bildar liksom en helhet som representerar dig, som gör att man känner att man kommer dig nära på något sätt trots att jag egentligen inte alls känner dig. Måste jag välja en sak som är bäst med dina bilder så är det helt klart ljuset och mystiken. Jag fullkomligen älskar dina bilder och du är en väldigt stor inspirationskälla för mig när det kommer till att utveckla mig själv och mina fotokunskaper. Mitt fotoår kommer handla om att bli bättre på att arbeta med ljuset, och att få till bilder med mer känsla och mystik...något jag inte alls behärskar i dagsläget. Jag ska ta mig ut och driva igenom mina fotoprojekt och idéer hur galna de än må vara och sluta välja trygghet och tråkighet i mitt fotograferande. Jag ska även införskaffa en bättre kamera än den jag äger idag och börja jobba med reflexskärm. Måste också börja försöka mig på att fotografera mina målningar, något som har visat sig mycket svårare än jag trodde. Hur jag än gör så tycker jag inte att de kommer till sin rätt på ett fotografi (vi pratar oljsmålningar i dimension 1 x 1,50 meter).

  Det ska bli enormt kul att följa dig 2012 och jag är övertygad om att du kommer ge mig massa inspiration (som vanligt).

  Kram Mary

 18. Jag har en liten fråga.. Till sommaren senare kommer du och några andra bloggare elelr bara du ha en blogg träff igen? Skulle vara roligt att veta! 🙂

 19. Mina ''mål'' med 2012 är att jag ska bli mer hälsosam, dock inte nödvändligtvis gå ner i vikt. Men så ska jag göra något jag aldrig någonsin i hela mitt liv kommer glömma och så ska jag må bra. Det är vad jag vill ha ut med 2012 :3

 20. Så mycket underbara bilder! det blir svårt att välja men allén från oktober, landskapsbilden och bröllopsbilden från maj är favoriter!

 21. Vilket underbart år du verkar ha haft! Många har skrivit om sitt år men ditt var det som intresserade mig mest, dina bilder är underbara, du är grym!

 22. Hej, det verkar som att du har haft ett bra år. Jag tycker du har tagit vääldigt bra bilder och den jag gillar mest är nog "Alice i Underlandet"- bilden som du tog på din syster! Kolla gärna in min blogg och släng in en kommentar:)

 23. Hej elin! blir det inte bröllop för din och eriks del snart? ni har väl varit förlovade ett tag nu? 🙂 Hade varit kul att läsa och se bilder om ditt framtida bröllop (2012?) på bloggen 🙂

  Du är en stor inspiration!

  / M

 24. Var en himla mycket roligheter du gjorde förra året & jag håller med dig att du aldrig tagit så vackra bilder som det året.

 25. Vilket härligt år du haft och vilka jättefina bilder. Hur har du gjort "stripsen" med månad och i över- respektive underkant på dina bilder? vore kanon om du kunde visa. Kram och hoppas att du får ett minst lika härligt år, 2012.
  /Marie

 26. Hej!
  Otroligt inspirerande blogg och fina foton! Kikar in ofta för att få en blogg-kick för min egen blogg. Tack för att du finns 🙂 Vore roligt om du ville titta in till min lilla blog!
  /Anastasia