Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Meeting Deciduous ForestJag sitter där på bussen. Solen flackar bakom flyende träd, retar mina morgontrötta ögon, gnistrar i ännu friska regndroppar.  En tid av välbehag, fylld av musik som förtrollar mig.
Om man får lov att fly, så gör jag det nu. Med ett lätt leende lutar jag huvudet mot fönstret. Sätena blir grå, passagerare tonas bort. Jag känner vinddraget i håret när väggarna löses upp och trädens grenar växer, sträcker sig efter mig, in genom taket som sakta bleknar bort. Grönska sprids över golvet, in under mina fötter, kittlar mina vrister. Kläderna virvlar upp runt omkring mig och med ett lätt steg är jag ute i det fria.
Resterna av bussen försvinner bort i oändligheten och kvar finns bara jag. Jag och en blå, överväldigande stor himmel. Vinden breder lugnt ut min kjol, så varsamt att jag knappt märker av den. Sedan avtar den, för att snart försvinna.
Egentligen har jag ingenting att fly från, men jag gör det ändå. För att få uppleva ljuvligheten som inte finns någon annanstans. För att se mina känslor skapas framför mig.
Vackra toner klingar i mina öron när jag tar ett djupt andetag.  En välkänd plats. Så långt ifrån normen.  En plats jag besökt åtskilliga gånger i mina drömmar. En tillflyktsort från en hänsynslös verklighet. Ett lugn som jag ständigt bär med mig.
Vill ni följa med?

 

84 comments on “Meeting Deciduous Forest”

 1. Jättehärliga ord med fin musik till, jag kan lova att jag blev inspirerad. Vore helt underbart att fly sådär.
  jag har också en egen värld jag kan fly till, öppna fält, djupa skogar... Åh nu blev jag sugen på att måla igen! Tack Elin för inspirationen. jag har haft torka ett bra tag

 2. Magiskt.

  Gnistorna flyger när du skriver Elin! Så inspirerande. Tack för att du påminner om att den där platsen finns. Alltför ofta är det alldeles för mycket i vardagen som distraherar och stressar. Det är synd. Du gjorde min dag lite bättre 🙂

 3. Jag brukar också fly, till djupa, lövfyllda, magiska skogar och gyllene fält. I'd love to come with you!

 4. Vill jag följa med? Ehhh...hell yeah! Skriver mkt själv och känner sällan att någon vverkligen berör mig, på riktigt. Men det där var så vackert..det fick mig att tänka, att filosofera, att drömma mig bort, att ifrågastätta mitt storstadsliv. Ibland är det så svårt..jobb/karriär osv finns i storstaden (Stockholm för min del) och jag älswkar pulsen, att det alltid finns människor att observera, att staden är vaken. Men ibland..tänker jag att..det här är inte meningen med livet. Jag vill känna vinden i mitt hår, gröna ängar, mjuk fuktig mossa under mina nakna fötter. Fotografera, plocka svamp, känna solen och vinden mot mitt ansikte, stjärnklar himmel och bara....universum. Inga ljud. Tack! Du gav mig en underbart bra, kosmisk start på dagen. Love it!

  Kram Mary

 5. Hej!
  Jag heter Ellen och går tredje året på mediaprogrammet i Luleå. Vi har i veckan fått en skoluppgift där vi ska fråga en person som vi tycker är duktiga och som håller på med någonting som har med media att göra. Och jag skulle bli jätteglad om du ville svara, för jag tycker du är väldigt duktig på det du gör.

  Hur fungerar din idéprocess till färdigt arbete?
  Vad inspireras du av?
  Finns det någonting som stoppar dina ideér, så att du kör fast?
  Hur gör du då för att komma vidare och lösa det problemet?

  Svara gärna på min mejl: [email protected]
  Tack på förhand, Kram!

 6. Jan Björklund tar med sin fru till USA – på skattebetalarnas bekostnad. Fredrik Reinfeldt anställer barnflicka och fifflar med avgifter och skatter under en längre period - på skattebetalarnas bekostnad. Mona Sahlin köper en Toblerone för 30-40 kronor för 15 år sedan. Ändå är det Mona Sahlins Tobleroneaffär vi läser i pressen inför valet. Är själv frilansande journalist för Sveriges största tidningar men är så trött på smutskastningen som pågår i samhället mot Socialdemokrater. Hur svårt är det att inse att om vi har lägre skatt blir sjukvården dyrare, de kommunala skolorna sämre och äldreomsorgen ännu sämre (om den nu kan bli det). För er som inte vet det används skattepengarna även till din pension. Hmm. Lägre skatt=lägre pension=jag får jobba tills jag är 70-75 år, precis som i USA. Jippi… (såvida du inte är miljonär). Titta i andra länder (Italien, Spanien, USA) som har haft högerstyre ett tag – hur ser det ut? Jo familjen får ta ansvar för sina egna – du kommer få ha mamma, pappa och svärföräldrar boende hemma hos dig samtidigt som du själv får jobba (heja Arbetarpartiet) tills du stupar innan dina barn kan ta hand om dig. Vill ni att era barn, föräldrar och mor- och farföräldrar ska leva i ett sådant land? Under min livstid har en socialdemokratisk statsminister och en utrikesminister (som skulle ha varit statsministerkandidat nu) mördats. Stoppa förföljelsen och behandla Socialdemokraterna med respekt. Det är dem som har byggt upp Sverige som det är idag. (även om moderaterna gärna tar åt sig att dem har skapat den starka ekonomin - Sverige låg 70 miljarder kronor plus när de tog över 2006)
  Och för er som är intresserad av Palme, googla på Anti Avsan som är moderat riksdagsledamot. Två finska vittnen såg honom… - Varför läser vi inte om det i tidningen? Och varför rökte moderaten Marie Lennerljung cigarr när Palme mördats?

 7. Som folk redan skrivit..väldigt vackert 🙂
  Levde mig verkligen in i din beskrivning och lät helt underbart faktiskt.. Och svaret på din fråga, ja jag vill gärna med 😉 Läser gärna fler teter som denna(och också din bok om den någonsin kommer visas :))

 8. ELIN! Var det du som sms:ade mig igår?! Vågade inte svara för hade ingen aning om det var du "egentligen"...:)
  kramar

 9. haha men gud, tyckte hela grejen lät skum.. var någon som försökte luska ut lite "hemligheter" som jag har på g.. som skrev "Det är Elin från bloggvärlden, Nevnarien du vet.." något i stil med det.. undrade om "några grejer" var sanna och att den(du) lsät det på en skvallerblogg (som du inte kom ihåg vilken) o.s.v.. jag sa maila mig så mailar jag tbx, men "du" var inte på datorn förrän på kvällen.. sen tjatade "du" med fler sms...
  fattade att det inte var du, men jäkla karusell hahah

 10. Finns det något bättre än att sitta på ett tåg eller buss... Och bara vara på väg någonstans? Ibland känner man att man skulle kunna åka i evigheter, bara för att man vill stanna kvar i den där drömmen man skapar tack vare musiken, naturen och fantasin.

 11. Vackert skrivet.. Du borde lägga ut mer sånna här texter!

  Man njuter riktigt när man läser samtidigt med musiken som passar så väl... Det påminner mig om Narnia!

 12. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 13. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 14. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 15. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 16. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 17. snygg header och snygg blogg
  Har frågestund nu.
  Du får gärna bidra med en fråga kram

 18. Man blir verkligen tagen av det du skriver! Du skriver otroligt bra och man vill inget mer än att följa med dig! 🙂

 19. Wow, vilken skillnad på designen sedan jag tittade in här senast! Snyggt blev det! Gillar färgtonen på det hela.

  Och bra skrivet! Mer sånt 🙂

 20. Heeej! Älskar din blogg du är GRYMT SNYGG! Stå på dig!

  Hjälp mig gärna med alla skriv TILL DEDE att han borde bli ihop med mig!!!!
  Så jag får han som pojkvän!!

  http://www.dedeprivat.blogg.se

  Han är den FINASDE killen i bloggvärlden!
  (Han kan inte längre ha bilder på sig ens för att tjejer stalkar han till fotbollsmatcherna)

  Han är rapartist, revolutionär och gör helt OTROLIGA KÄRLEKSTEXTER!!
  Han är helt otrolig amazing! SÅÅÅ VACKERT!!

  Så snälla!!!!!! skriv att han kan träffa mig och bli hans Girlie!

  http://www.dedeprivat.blogg.se

 21. Underbart! Vad duktig du är!!! Har du kommit igång igen nu? Jag har inte kommit igång... MEN jag har fått ett riktigt häftigt erbjudande som har med en annan typ av bok att göra! Så nu funderar jag lite... 😀 Skickar dej massor av pep och inspiration att skriva massor!

 22. 😀 Kärlek! 😀
  Vi kan ju prata lite mer nästa gång vi ses! Inte riktigt blogg-material ännu.

 23. Säger samma sak som alla andra... helt otroligt vackert skrivet. Jag har inte kunnat skriva på ett bra tag och fick inspiration av din text! Nu pirrar det i fingrarna av att skriva någonting, vad som helst. Tack<3

 24. Coolt, du är grym ju 🙂

  Btw, tänkte bara säga att jag är medveten om en viss person som snor dina designer. Du vet säkert vem och jag gillar inte att hänga ut människor, för jag vet att du klagat på henne flera gånger. Jag kan tycka att det är ok att inspireras av dig och det är väll bara smickrande, vem fan gör inte det, höhö 😉 Men den här tjejen tar ju verkligen allt rakt av och nu när du gjorde om allt så gick jag in och kollade, klart som fan att det allt mera börjat se ut som din nuvarande design åter igen. Man riktigt ser hur allt förändras snabbare än ögonblicket. Tänkte bara vara snäll och tala om det för dig 🙂

 25. Haha, fan vad jobbigt! Jag hittade faktiskt henne på en community som jag är medlem på, tänkte nästan fråga vad hon syssla med. Jag sa aldrig något, antar att det inte riktigt går inte i alla fall. Tanter har väll sämre uppfattningsförmåga....xD

 26. nu har millaowebblogg.se fått lite för mycket inspiration till desginen från dig, IGEN. gud, ska det vara så svårt att hitta på nåt eget? >.<

 27. *
  *
  *
  EMMA: Haha varför är jag inte förvånad 😉 Jag slutade bry mig för länge sedan, vill hon ägna hela sin fritid åt att härma allt jag gör, så är det ju hennes problem. Jag menar.. hon kan välja att göra precis vad hon vill med sin tid, som att utveckla sig själv till exempel, men istället ägnar hon den till att försöka copycata allt jag gör i minsta detalj. Men det är smickrande förstås. Att jag är värd mer än något annat man kan göra på sin fritid 😉
  *
  *
  *

 28. Jag har mozilla och tycker att det är jobbigt att man måste gå åt sidan för att se hela din nya design (hela headern syns inte om man inte går till sidan). annars är designen fin 🙂

 29. Hejsan 😉 jag ska börja med att lägga upp berättelser som mina läsare ska skicka in .Berättelserna ska handla om era bäsat/sämsta perioder i ert liv . Ni kan skicka berättelsen till min hotmail och man får vara anonym om man vill och svara gärna om ni vill skicka in en berättelse. Vad tycker ni om det ska ni skriva eller inte ? /mvh daban

 30. *
  *
  *
  ANONYM: Ja fast de har ju med upplösningen på skärmen att göra, inte vilken webläsare man har. På min killes iMac är min blogg jätteliten, på den datorn jag sitter nu är den lagom och på min laptop är det precis att den får plats och ändå har jag firefox/explorer/google chrome/safari på alla datorer 🙂
  *
  *
  *

 31. SV: Svårt att säga vems den är mest lik tycker jag haha. Jag som fick någon kommentar om att min var superduper lik din, så blev jag rädd för det, men detta är ju grovt synligt faktiskt. Hum ja, har du skrivit något till henne eller låter du det bara va? (:

 32. Tack. Jag följer gärna med..
  Insperarande musik, lägg gärna upp mer sån 🙂